Veresegyház, a minta kisváros

Veresegyház Pest megyének ma is az egyik leggyorsabban fejlődő és legnépesebb kisvárosa. Napjainkban 17 ezer főt számlál a lakossága, de ez folyamatosan nő, mert sokan – főként a kisgyermekes családok – döntenek úgy, hogy új házat építenek, vagy használt otthont vásárolnak itt. Miért? Ennek jártunk utána.

Miért ez a töretlen, évtizedek óta tartó népszerűség? Mert ezen a településen minden adott ahhoz, hogy ugyanolyan életet éljenek, mint Budapesten. A kis városka egyetlen hátránya, hogy akik naponta ingáznak a fővárosba, csak a vonatot vagy az autót választhatják. Az autópálya elérése a reggeli csúcsban – Gödöllőnél vagy Mogyoródnál – legalább negyedórát vesz igénybe, attól függően Veresegyház mely részéről indulunk. A vonatos ingázásnak pedig csak egy csábító előnye lehet, ha az ingatlan a vonatállomáshoz közel van. Reggel és délután a zónázó vonatok körülbelül negyedóránként járnak és fél óra alatt bejuthatunk velük a fővárosba. De az állomás gyalog a városka legtöbb pontjától messze eshet.

Miért lett olyan népszerű ez a település a Pestről kiköltözők körében is? Az utóbbi 20 évben óriási változásokon ment keresztül a jó ideje várossá avatott „nagyfalu”, rengeteg cég települt ide és gomba módra épülnek ma is az új családi házak. Mindez a fejlődés részben a polgármester nyitottságának köszönhető, aki rekordnak számító ideje vezeti a települést. Pásztor Bélát 1965 óta mindig újraválasztják a 80 éves polgármestert. Tisztelik és szeretik a nagyközségben, sokat tett a folyamatosan épülő és szépülő városkáért.

Mivel a település nagyon népszerű a Pestről kiköltözni vágyók körében, az ingatlanárak itt sem lefelé mennek. Sőt, néhol az ember szája tátva marad az árakat látva. Az alábbi példánk egy gyönyörű, romantikus stílusú, 1785-ben épült műemlék jellegű épület. Teljes körűen, a ház eredeti stílusához mérten felújított. Hatalmas, 3081 nm-es, ősfás gondozott park veszi körül. Az ára – 74,9 millióba kerül – persze magas, de ez az ingatlan igazi kuriózum.

Ez a két szintes családi ház 1995-ben épült az Ivacsi tó partján. Alapterülete 136 nm és négy szobás. 2013-ben szigetelték, dél-keleti fekvésének köszönhetően pedig egész nap világos. Az ára 49,9 millió forint.

Jóval olcsóbb kategóriába esik ez a költözésre kész ikerfél ház. A 95 nm-es, 1 és 2 fél szobás családi ház ára 26,9 millió forint. A ház nem új építésű, viszont teljes körűen felújított – ami a vezetékek cseréjét is jelenti.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Tovább küzd a forintunk, nem bír talpra állni

Tovább küzd a forintunk, nem bír talpra állni

Alig változott a forint árfolyama az előző délutáni jegyzéséhez képest péntek reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat.

Siker: van pénz Budapest számláján

Siker: van pénz Budapest számláján

A túlélőprogram sikeres volt, a fővárosi önkormányzat számlája pozitívba lendült át és azon jelenleg 39,7 milliárd forint van.

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Az összkép egyáltalán nem támasztja alá a rózsaszínű kormányzati kommunikációt.

© 2023 (v2.202102)