Veresegyház, a minta kisváros

Veresegyház Pest megyének ma is az egyik leggyorsabban fejlődő és legnépesebb kisvárosa. Napjainkban 17 ezer főt számlál a lakossága, de ez folyamatosan nő, mert sokan – főként a kisgyermekes családok – döntenek úgy, hogy új házat építenek, vagy használt otthont vásárolnak itt. Miért? Ennek jártunk utána.

Miért ez a töretlen, évtizedek óta tartó népszerűség? Mert ezen a településen minden adott ahhoz, hogy ugyanolyan életet éljenek, mint Budapesten. A kis városka egyetlen hátránya, hogy akik naponta ingáznak a fővárosba, csak a vonatot vagy az autót választhatják. Az autópálya elérése a reggeli csúcsban – Gödöllőnél vagy Mogyoródnál – legalább negyedórát vesz igénybe, attól függően Veresegyház mely részéről indulunk. A vonatos ingázásnak pedig csak egy csábító előnye lehet, ha az ingatlan a vonatállomáshoz közel van. Reggel és délután a zónázó vonatok körülbelül negyedóránként járnak és fél óra alatt bejuthatunk velük a fővárosba. De az állomás gyalog a városka legtöbb pontjától messze eshet.

Miért lett olyan népszerű ez a település a Pestről kiköltözők körében is? Az utóbbi 20 évben óriási változásokon ment keresztül a jó ideje várossá avatott „nagyfalu”, rengeteg cég települt ide és gomba módra épülnek ma is az új családi házak. Mindez a fejlődés részben a polgármester nyitottságának köszönhető, aki rekordnak számító ideje vezeti a települést. Pásztor Bélát 1965 óta mindig újraválasztják a 80 éves polgármestert. Tisztelik és szeretik a nagyközségben, sokat tett a folyamatosan épülő és szépülő városkáért.

Mivel a település nagyon népszerű a Pestről kiköltözni vágyók körében, az ingatlanárak itt sem lefelé mennek. Sőt, néhol az ember szája tátva marad az árakat látva. Az alábbi példánk egy gyönyörű, romantikus stílusú, 1785-ben épült műemlék jellegű épület. Teljes körűen, a ház eredeti stílusához mérten felújított. Hatalmas, 3081 nm-es, ősfás gondozott park veszi körül. Az ára – 74,9 millióba kerül – persze magas, de ez az ingatlan igazi kuriózum.

Ez a két szintes családi ház 1995-ben épült az Ivacsi tó partján. Alapterülete 136 nm és négy szobás. 2013-ben szigetelték, dél-keleti fekvésének köszönhetően pedig egész nap világos. Az ára 49,9 millió forint.

Jóval olcsóbb kategóriába esik ez a költözésre kész ikerfél ház. A 95 nm-es, 1 és 2 fél szobás családi ház ára 26,9 millió forint. A ház nem új építésű, viszont teljes körűen felújított – ami a vezetékek cseréjét is jelenti.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Hiába a majdnem döntetlen, elismerte vereségét.

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

A Nemzeti Választási Iroda székházánál tartották a demonstrációt.

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Közben az oroszok fokozzák támadásaikat Harkivnál.

© 2024 (v2.202102)