Ilyen lehet Velence gondolák nélkül

Na végre, itt a tavasz, bár a nap még mindig ritkán bújik elő. Ám ha tavasz, akkor irány a vízpart. Nézzük, hogy a Pesthez és Székesfehérvárhoz is igen közeli Velencei tó partjának mentén milyen vityillókat lelünk.

Sokan gondolják hozzám hasonlóan: úgy ébrednének, hogy a víz illatát érzik, esetleg rá is látnak egy nagyobb vízfelületre. „De milyen jó lenne egy szép tó partján lakni” – mondogatjuk. Ha valaki ilyesmiben gondolkodik és csak hetente 2-3-szor kell a fővárosba vagy Székesfehérvárra ingáznia., akkor nem is lehet jobb választása, mint a Velencei tó.

Nézzük, hogy családi életre alkalmas házak közt milyen kínálatok vannak a kis gyöngyszem „tavacska” partján. Itt ugyanis egyre több az állandó lakó, szinte Fehérvár vagy Nyugat-Buda (ha van ilyen) külvárosa lett a tó partja, hiszen mondjuk a XI kerületbe vonattal 45 perc, autóval fél óra alatt a fővárosba érhetünk a tó keleti partjáról. Sukoró és Velence környékén így már meglehetősen szép a kínálat, és persze borsosak az árak. Lássuk, hogy mennyire!

Egy kis, lakhatásra alkalmas nyaraló például már egy igen jó kis pesti lakás árában „megy”. Ez például egész takaros, ám 22 millió forint:

tóparti házak

Ötvenmillióhoz közel, 47,2 millióért ugyanakkor már a tótól pár lépésre (800 méter) lévő, nagyobb (135 négyzetméter), még szebb családi házat találunk. Persze vidéki árakról megint csak nincsen szó, tekintve, hogy ingázhatunk is Budapestre vagy Székesfehérvárra, miközben egy gyönyörű környezetben lakunk.

A tóparthoz közeli szép családi házat is találni.  Az ingatlan alkalmas állandó lakhelynek, de nyaralónak is a maga 5 szobájával.

családi házak

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Az összkép egyáltalán nem támasztja alá a rózsaszínű kormányzati kommunikációt.

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

© 2023 (v2.202102)