Tóhoz közel, majdnem Ausztriában

Eléggé Isten háta mögötti, mégis gyönyörű vidék a lápos-nádas Fertő tó déli partja. Az osztrák oldal a magyar pénztárcának nem igazán megfizethető, ám Fertőrákoson és környékén még lehet olyan házacskába, sőt, nagyobb családi „rezidenciákba” is botlani, amely például a nyugat-magyarországi fiatal nyugdíjasok, vagy akár otthonról dolgozók, esetleg panzióban gondolkozók számára ideális elvonulási lehetőséget jelentenek.

Érdemes a környékre ellátogatni, amely csak öt kilométerre van Soprontól, mégis kissé eldugottnak, intimnek mondható. Annál is inkább izgalmas a hely, mert Fertőrákos, a terület legismertebb községe egyben a legkülönlegesebb magyar falvak közé tartozik. Németül a falu neve Kroisbach, és történelmi és népművészeti emlékei révén kiemelkedik a legtöbb magyar falu közül. A bő kétezer lelkes faluról kevesen tudják, hogy ez az egyetlen olyan magyarországi község, amelyet kőfal övezett, és püspöki palotája is volt. És persze gyönyörű természeti környezetben fekszik, számos épülete műemlék. A világörökség részét képező Fertő-táj igazi gyöngyszeme.

Tavasszal így érdemes lehet körülnézni arrafelé, akkor is, ha csak kirándulunk. De most meglessük, hogy milyen eladó házakba lehet botlani a környéken.

Hangulatossá varázsolható, elfogadható állapotú, 88 négyzetméteres parasztházat már 16 millió alatt kapunk, közel 800 négyzetméternyi telekkel, igaz veranda és meszelt falak nincsenek, és a belső részre is ráfér egy kis tatarozás.

Egy kissé nagyobb, belülről sokkal inkább polgári hangulatot áraszt ez a modernebb családi ház, de a telek is kisebb, legfeljebb mini konyhakertre elegendő. Igaz két éve teljesen felújították, viszont ára is közel 26 millió forint. Hiába, Sopron és az osztrák határ közelségét meg kell fizetni.

A környéken még gyönyörű, új építésű, kulcsrakész házakat is lehet találni: a Szép-dombi lakóparkban, zöld, panorámás környezetben, igaz legalább 36 millió forint e típusházak legkisebbjének az ára. Az egyszintes, 81,21 nm-es amerikai konyha-nappalis plusz 3 szobás, kiváló minőségben kivitelezett házhoz 518 nm-es saját telek jár, 13 nm-es terasszal és 21 nm-es térkövezett gépkocsibeállóval kerül ennyibe, a nagyobbak kissé drágábbak.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Reagált a bántalmazási vádakra, holnap reggel 10-kor pedig a főügyészségre megy.

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

A Mol leányvállalata közölte az összefonódást a Gazdasági Versenyhivatallal.

Még egy fekete pontot elkönyvelhet Magyarország

Még egy fekete pontot elkönyvelhet Magyarország

Jelentős eltérések.

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Volna egy lehetőség Putyin meggyengítésére egy szakértő szerint.

© 2024 (v2.202102)