Tóhoz közel, majdnem Ausztriában

Eléggé Isten háta mögötti, mégis gyönyörű vidék a lápos-nádas Fertő tó déli partja. Az osztrák oldal a magyar pénztárcának nem igazán megfizethető, ám Fertőrákoson és környékén még lehet olyan házacskába, sőt, nagyobb családi „rezidenciákba” is botlani, amely például a nyugat-magyarországi fiatal nyugdíjasok, vagy akár otthonról dolgozók, esetleg panzióban gondolkozók számára ideális elvonulási lehetőséget jelentenek.

Érdemes a környékre ellátogatni, amely csak öt kilométerre van Soprontól, mégis kissé eldugottnak, intimnek mondható. Annál is inkább izgalmas a hely, mert Fertőrákos, a terület legismertebb községe egyben a legkülönlegesebb magyar falvak közé tartozik. Németül a falu neve Kroisbach, és történelmi és népművészeti emlékei révén kiemelkedik a legtöbb magyar falu közül. A bő kétezer lelkes faluról kevesen tudják, hogy ez az egyetlen olyan magyarországi község, amelyet kőfal övezett, és püspöki palotája is volt. És persze gyönyörű természeti környezetben fekszik, számos épülete műemlék. A világörökség részét képező Fertő-táj igazi gyöngyszeme.

Tavasszal így érdemes lehet körülnézni arrafelé, akkor is, ha csak kirándulunk. De most meglessük, hogy milyen eladó házakba lehet botlani a környéken.

Hangulatossá varázsolható, elfogadható állapotú, 88 négyzetméteres parasztházat már 16 millió alatt kapunk, közel 800 négyzetméternyi telekkel, igaz veranda és meszelt falak nincsenek, és a belső részre is ráfér egy kis tatarozás.

Egy kissé nagyobb, belülről sokkal inkább polgári hangulatot áraszt ez a modernebb családi ház, de a telek is kisebb, legfeljebb mini konyhakertre elegendő. Igaz két éve teljesen felújították, viszont ára is közel 26 millió forint. Hiába, Sopron és az osztrák határ közelségét meg kell fizetni.

A környéken még gyönyörű, új építésű, kulcsrakész házakat is lehet találni: a Szép-dombi lakóparkban, zöld, panorámás környezetben, igaz legalább 36 millió forint e típusházak legkisebbjének az ára. Az egyszintes, 81,21 nm-es amerikai konyha-nappalis plusz 3 szobás, kiváló minőségben kivitelezett házhoz 518 nm-es saját telek jár, 13 nm-es terasszal és 21 nm-es térkövezett gépkocsibeállóval kerül ennyibe, a nagyobbak kissé drágábbak.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ön tudta, hogy egy volt szovjet bázisról is repülnek magyar turisták?

Ön tudta, hogy egy volt szovjet bázisról is repülnek magyar turisták?

A debreceni reptér bejárása különleges élménynek bizonyult.

Aggódnak a magyarok, a többiekkel egyetemben

Aggódnak a magyarok, a többiekkel egyetemben

Aggódnak a vásárlók, félnek az infláció visszatérésétől.

Sulyok Tamás megüzente, elkerülné a következő kegyelmi botrányt

Sulyok Tamás megüzente, elkerülné a következő kegyelmi botrányt

Letette az esküt Magyarország 7. köztársasági elnöke, ezután mondott „székfoglaló” beszédet.

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)