Wellness és medence is jut Csömörön és Ürömön

Üröm és Csömör. Lehet, hogy csak nekem, és még néhány furcsa, nyelvészkedő típusú embernek, de ezen két Pest-megyei település neve hallatán csak nem jutnak eszembe-eszünkbe pozitív dolgok. Pedig két, amúgy festői és takaros főváros melletti településről van szó.

Csömör és Üröm – szépek-szépek e kis falvak, én mindenesetre valahogy mégsem szívesen laknék ilyen nevű településeken. De persze ez inkább csak ártatlan játék a nevekkel, hiszen mindkét község nagyon felkapott lett az utóbbi időben, sokan költöznek ide Budapestről, hiszen az adottságaik kiválóak, gyönyörű vidéki környezetben (agglomerációban) lakhatunk, mégis igen közel a fővároshoz. Csömörnek egy olyan kiváltsága is van, hogy központjából HÉV-vel fél óra alatt elérhetjük az Örs vezér terét. Sőt, Üröm III. kerület felőli végétől (egy nagy, új lakóparktól, a Péterhegyitől) is el lehet sétálni a Csillaghegyi HÉV megállóig, ahonnan a Batthyányi tér van kb. 15 percre – igaz hazafelé macerás a dolog, mert eléggé meredek hegyet kell 10-15 percig mászni.

Ami az ingatlanárakat illeti ezeken az agglomerációs kistelepüléseken egyáltalán nem nevezhetőek a telek vagy akár új építésű házak árai vidékinek. Csömör 9250 fős lakosságával nagyközségnek számít, kellemes dombos vidéken. A községbe sokan a XVI. kerületből költöznek ki, hiszen ugyanaz a vonal, sokan emlegetik a népszerű és eléggé polgári, elegáns, így drága kerület meghosszabbításaként.

Szóval Csömörön elég sok eladó házat találhatunk a kínálatban, a viszonylag olcsótól, amely alapos felújításra szorul, egészen a 195 milliós ajánlatig mindenfélét. Sőt, nem csak ingatlanos körökben legendás hírű az itt található, 24 szobás lakókastély, amely emberemlékezet – lassan 12 év – óta eladó! Most 899 millió forint az irányára, ami akkor sem kevés, ha a 32,8 hektáros birtokot és a 2800 négyzetméteres lakóterületet nézzük, mert hát alaposabb felújítás is szükséges lehet és az is lehet, ha még pár évig így marad, akkor lassan az enyészeté lesz… Kár érte. (Bócsi András milliárdos vállalkozó 2006-ban vadászbaleset áldozata lett a Mátrában, örökösei csaknem azóta próbálnak túladni a kastélyon.) De többet nem foglalkoznék a szélsőségekkel, inkább az átlagos állapotú, átlag méretű házakat nézzük Csömörön.

Ez a ház például nagyon szép állapotú, de hatalmas, 310 nm-es és 5 és fél szobás. Az alsó szinten még wellness részleget és medencét is találhatunk, míg a teraszról szép panoráma nyílik Budapest felé. Az ára nem kevés, 84,9 millió forint.

Illetve találtunk egy olcsóbbat verziót is szép zöld pázsitos kerttel. A 150 nm-es, 4 szobás ház költözhető állapotban van és 62,5 millió forintba kerül.

Üröm szintén jómódú település, amely a budai régió vonzáskörzetében fekvő nagyközség. Lakossága évről évre nő a fővárosból kiköltözők (például az említett Péterhegyi lakópark és több más lakópark) révén, a lakók száma jelenleg 7210 fő.

Ez a 2007-ben épült 150 nm-es, 5 szobás családi ház így a netről nem tudni melyik lakóparkban van, de relatíve elérhető a tehetősebbeknek, hiszen 55 millió forintba kerül. Kívülről ugyan nem fotózták a házat, de a belső fotói alapján úgy tűnik azonnal költözhető állapotban van.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Az ellenzék kivonult, de így is megválasztották az új köztársasági elnököt.

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A nemzetközi szemlélők is reagáltak a svéd NATO-belépés ratifikációjára.

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Véget ért a hosszas huzavona, megszavazta az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját.

© 2024 (v2.202102)