Ennyibe kerül a zöldövezet és a panoráma

Ki ne szeretne zöldövezetbe, parkok közelébe, esetleg gyönyörű kilátással rendelkező lakásba hazatérni esténként, fáradtan, munka után? Persze, hogy mindenki. Ahogy a budapesti ingatlan helyzetet elnézzük, ilyen vágyak beteljesítésére csak a szuper jövedelmekkel rendelkezőknek van lehetőségük.

Ezúttal arra keressük a választ, hogy mennyit ér a pihentető zöldövezet, esetleg a gyönyörű panoráma a városra. Megnyugodhatunk, hogy sokat. Pedig a fővárosban, ahol szinte minden talpalatnyi területen társasházak épülnek, a zöld felületek és a jó levegő egyre inkább felértékelődnek. Ám egyre kevesebb kerületben, illetve városrészben találhatjuk meg ezeket az elemeket, mert az újabb házak sokszor hihetetlenül közel épülnek egymáshoz, vagy épp a frissen telepített parkok fáinak kell még 5-10 vagy 15 év, mire igazán szép „parkerdő” nő belőlük.

Szép, elegáns környezetben, Budapest II. kerületében, Pálvölgy városrész tetején találtuk ezt a 130 nm-es, 2 és 3 fél szobás lakást, amelyet 79,9 millióért árulnak. A lakás ugyan korszerűsítésre szorul, hiszen 1985-ben bővítették és szépítették utoljára (lehet, hogy tisztasági festés időközben történt). Az ingatlan elhelyezkedése különleges: csendes, nyugodt környezetben pihenhetünk, miközben a belváros is könnyen elérhető. A panoráma egyedülálló, a lakásból kilátás nyílik a budai hegyekre, a Várnegyedre, a Dunára.

A pesti oldalon, XVI. kerületben, a kijjebb eső Árpádföldön 20 millióval olcsóbb az előzővel azonos méretű lakás. Igaz, itt nincs kilátás a budai hegyekre, de a ház 2005-ben épült, az igényes zöldövezeti környezet is jó adottsága az ingatlannak. Hétvégenként nagy sétákat tehetünk a szinte csak új házakkal beépült utcákban, illetve a környék több parkjában.

A belvárostól szintén távolabb, de a budai oldalon, Nagytétényben, a XXII. kerületben már 49,9 millióért vehetünk 136 nm-es, négy és fél szobás lakást egy olyan házban, amely 2004-ben épült. A lakás belső két szintes, szép állapotú, és ha valakinek úgy lenne ideális, akkor két külön lakássá is választható az ingatlan.

 

 

 


© 2021 (v2.202102)