200 millió vagy csak 20-30 – Párizs vs. Budapest

Vajon meddig mehet fel a kis, egyszobás lakások ára. Őszintén szólva, fogalmam sincs. Leesett az állam, amikor minap ismét az egyszobás, garzon vagy másfél szobás budapesti lakások árát nézegettem.

Nemrég jártam Párizsban és döbbentem láttam az egyik ingatlaniroda kirakatában, hogy egy belvárosi, elegáns környéken, viszonylag régi, de szép belvárosi épületben egy 60 négyzetméteres lakás ára forintra átszámítva 180-200 millió! Azt hittem nem kapok levegőt… Igaz, a párizsiak, akik ugyebár jobb keresettel rendelkeznek jellemzően inkább csak bérelnek lakást, csakis a legtehetősebbek tudnak saját lakást, avagy házat felmutatni, és persze ott nagyságrendekkel több a gazdag külföldi (főleg ázsiaiak). Nálunk ugyan nem ennyire hajmeresztő az ingatlanárak alakulása, de a jövedelmek is jelentősen elmaradnak a gazdagabb európai országok átlagától.

Mégis nézzünk néhány példát különböző budapesti kerületek kis lakásai közül. Sajnos, elámulnak, mert némelyik garzon áráért az agglomerációban már takaros kis házat is vehetnénk.

Zugló, egyik legszebb részén Törökőr városrészben, a Szitakötő utcában egyszobás, 34 nm-es lakás 27,5 (!) millió forintba kerül. Igaz, a lakás egy felújított téglaházban található, illetve a lakást is exkluzív minőségű anyagokkal újították fel és minőségi konyhai gépekkel, légkondicionálóval és fürdőszoba berendezésekkel látták el. Tényleg nagyon szép és egyedi, de az ára hihetetlen magas. Habár a hirdetés sokkal több, minőségi fotót is megérdemelt volna!

Újpesten, a Kassai utcában újépítésű házban 32 nm-es, egy szobás lakás 25,9 (!) millió forintért van hirdetve. A lakás nincs különösebben extrán felújítva, közepes állapotú, viszont 6 nm-es terasszal rendelkezik, ahonnan szép kilátás nyílik a belváros felé.
A lakásról ennél rosszabb fotók nem is készülhettek volna.

Angyalföldön szintén horror áron találtunk egy igényesen felújított 35 nm-es, másfél szobás lakást. Az ingatlan szintén újépítésű házban, a népszerű Visegrádi utcában van. Az ára 34,9 (!) millió forint. A tulajdonos mindössze egy képet csatolt a hirdetéshez, igaz ez nagyon szép fotó.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

A szombati nap történései - dióhéjban.

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Lesz-e a jövőben árcsökkenés az új lakásoknál? És mi van, ha építeni szeretnénk? Meddig tart a lakáspiac mélyrepülése? Ezekre válaszolnak szakértőink.

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Csak a privátbanki ügyfelek éves százmilliárdokat nyerhetnek a drasztikus új kamatadó-rendelet után.

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

62 termékkel indul július 1-jén az állami árfigyelő rendszer.

© 2023 (v2.202102)