Itt a tavasz, újítsd meg az erkélyt!

Itt a március közepe, hamarosan beköszönt az az idő, mikor már reggeli kávénkat az erkélyen ücsörögve ihatjuk, vagy esténként kiülhetünk relaxálni a levegőre. Adunk most néhány ötletet, hogy még időben felkészítsük az erkélyt a jó időre. Sajnos most különösen aktuálisak amúgy is az otthoni teendők, spájzoljunk be virágföldet és ültetni valót, hogy ne unatkozzunk, ha nem tudunk bejárni dolgozni.

Az erkély valódi áldás a városi embernek, mégis sokan csupán teregetésre vagy tárolóként használják. Egy kis befektetéssel, odafigyeléssel azonban otthonunk igazi fénypontja lehet. Még egy kis erkélyből is csodákat lehet kihozni, ha kreatívok vagyunk.

Legjobb, ha először kiválasztjuk milyen burkolat kerüljön az erkélyre. Érdemes valami letenni, hogy ne csak a hideg kőre lépjünk ki. Nagyon divatos és esztétikus a faburkolat, de – aki kedveli – a jobb minőségű műfű is megteszi, mert könnyen leteríthető, akár a szőnyeg. A minőségi műfű azért is lehet remek választás, mert sok típus ma már szinte megtévesztésig hasonlít az igazira,  néha még érzetre is. Ráadásul nem csak puha, hanem lehet szép is, mint ebben a Victor Hugo utcai lakásban. 

Ha nem akarunk sokat költeni válasszunk egy régi strapabíró szőnyeget. Olcsó és nagyon otthonos hangulatot teremt.

Egy erkély nem is erkély növények nélkül. Igazi oázist alakíthatunk ki, ha néhány növényt ültetünk a balkonra, úgy mint ezen a XII. kerületi kis erkélyen tették. Azért mikor kiválasztjuk a növényeket, vegyük figyelembe az erkélyünk adottságait. A muskátlival nem lőhetünk mellé, bírja a napfényt és a hűvösebb, árnyékosabb részeket is. Ha napsütéses az erkély választhatunk leandert, levendulát is. Bár az előbbi hajlamos igen terebélyesre nőni.

 Néhány kiegészítővel nagyszerű hangulatot varázsolhatunk. Nem is kell feltétlen hatalmas kiadásokba verni magunkat, nézzünk szét otthon, vagy keressünk egy-egy kiegészítőt használtan. Egy hintaágy, fényfűzér, kis balkonláda és máris jobb hangulatú a kint töltött idő.


Forrás: https://hu.pinterest.com/

A bútorokra is érvényes a fent említett, nem kell feltétlenül drága bútorokat választanunk, egy kis kreativitással nagyon stílusos és egyedi bútoraink lehetnek. Ha azonban mégis újat vennénk, kis erkélyre már nagyon praktikus korlátról lehajthatót is találunk, de egy egyszerű asztallal és két székkel is megoldhatjuk, mint ebben a Wesselényi utcai lakásban is. 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)