Ingázz az M1-es mentén! Fárasztó, de megéri!

Nagyon sokan teszik nap, mint nap, hogy az agglomerációból ingáznak munka, vagy iskola (vagy mindkettő) kapcsán a fővárosba. Nagyon sok előnye van, ha a fővároshoz közel, de nem a fővárosban lakunk, például jó hazatérni egy fárasztó nap után a nyugodt, vidékies környezetbe, a „friss levegőbe”.

Ugyanakkor, mint mindennek, ennek is számos hátránya van, és ezek közül a legfontosabb, hogy időt kell szánni a bejutásra. Ez persze éppen csak abban a csúcsidőben számottevő, amikor sokan (tehát valószínűleg mi is) igyekeznek munkába vagy iskolába reggel erről a „vonalról”, vagy éppen hazafelé tartanak onnan.
Mivel én is ezt az ingázó létet élem, tisztában vagyok a fent említett dolgokkal, de semmiért nem adnám a gyönyörű kertvárosi környezetet. Minden csak szokás, megszokás kérdése.

Gönyű festői szépségű kisváros a Duna partján. Innen Budapestre ingázni naponta már kétséges, extra erőfeszítést követel, mert körülbelül 100 km-re esik a fővárostól, de nem lehetetlen ennek vállalása, ha mondjuk nem pesti, hanem biatorbágyi munkahellyel rendelkezünk. Győrhöz jóval közelebb esik a település, így a többség inkább ebbe az irányba megy reggelente, a kérdés, mi hányra járunk, mert ha 8 és 9 közt kell beérnünk, akkor felejtős a dolog… Csak hétvégén 50 perc Biatorbágy, a reggeli csúcsban 2 óra is lehet!

Gönyűn tehát már 28,5 millióért három szobás új építésű családi házat kapunk. A ház tavaly épült, minden adott egy azonnali beköltözéshez.

Etyek viszont már olyan kistelepülés, ahonnan bőven lehet naponta az ingázást vállalni Budapestre, hiszen 30 km-re, jó esetben fél órányira található. Sokan kiköltöztek ide, a különleges „borfalu” lakossága már meghaladta a négyezer főt. Új építésű panorámás ikerházakat is vehetünk itt, ha el tudjuk képzelni az életünket ezen a németesen precíz, borairól híres településen.

Herceghalom Etyekhez képest kisebb, kevéssé felkapott település (ez utóbbi az árakon is látszik), ám fekvését tekintve legalább annyira szép és idilli. Hatalmas, 140 nm-es, 3 szobás ikerházat is találtunk 24,8 millióért. Igaz, belül teljes egészében felújításra szorul.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Az ellenzék kivonult, de így is megválasztották az új köztársasági elnököt.

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A nemzetközi szemlélők is reagáltak a svéd NATO-belépés ratifikációjára.

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Véget ért a hosszas huzavona, megszavazta az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját.

Novák Katalin nem akart megszólalni még egyszer utoljára, elfogadták a lemondását

Novák Katalin nem akart megszólalni még egyszer utoljára, elfogadták a lemondását

Az Országgyűlés elfogadta a köztársasági elnök nyilatkozatát. 

© 2024 (v2.202102)