Keresztelőmedencés sváb kastély és szigligeti luxus kúria is eladó

Keresztelőmedencés, kerekes kutas solymári sváb kastély, de óriási birtokkal rendelkező lakitelki luxuskúria is eladó sorba került. Korántsem csak csillagászati áron kínálnak az országban különleges házakat. Mutatjuk a felhozatalt!

Bár éles határvonalat nehéz húzni a kastély és a kúria között, és gyakran bukkan fel e két szó egymás szinonímájaként, különösen az ingatlanhirdetésekben, azért megkísérlünk néhány támpontot adni ebben az ügyben. A kastélyok a főnemesség, míg a kúriák a középnemesség birtokainak számítottak. Előbbiek palotaszerű, utóbbiak inkább földszintes épületek, amelyek a birtok központjaként funkcionáltak. Míg a klasszikus kastélyok alapterülete egy mai lakóházhoz képest óriási, így fenntartási költségeik is horribilisek lehetnek, addig egy kúria általában jóval kisebb, akár egy család számára is belakható és finanszírozható. 

Rákerestünk a kúria és a kastély szóra az Otthontérkép adatbázisában, és találtunk néhány csodás ajánlatot. Talán meglepő, de korántsem csak csillagászati áron kínálnak ilyen eladó házakat. 

Solymáron 149 millióért leltünk például egy sváb kastélyt. Igazi ritkaság, hiszen hatalmas, közel 2500 négyzetméteres arborétum jellegű ősfás kert öleli körül.

Kattints a képre még több fotóért!

A két szárnyból álló komplexum az 1910-es években épült, alapterülete összesen 272 négyzetméter. Részleges felújítási munkáit egy Ybl-díjas építész végezte, ügyelve a szecessziós stílusjegyek megóvására. 

Kattints a képre még több fotóért!

A  fő szárny kétszintes, hatalmas tágas terekkel rendelkezik és szalonnal az emeleten is. Az udvari szárnyban külön lakrész és tetőtér is található, ami igény esetén tovább bővíthető. 

A ház egyik bejáratánál igazi kuriózummal szembesülhetünk: egy keresztelő medencével, de akad a birtokon eredeti jellegét megtartó szaletlit és kerekes kút is. 

Szigligeten egy több mint 2600 négyzetméteres birtokon található ez a 129 milliós irányárú 260 négyzetméteres, kétszintes, egyedi stílusban épült luxus kúria.

Kattints a képre még több fotóért!

A strandtól mindössze 250 méterre, panorámás környezetben fekszik. 

Kattints a képre még több fotóért!

Az épület 2017-ben teljes felújításon esett át prémium anyagok felhasználásával. 

Kattints a képre még több fotóért!

A házban 6 tágas, világos szoba és 3 fürdőszoba van. 

Kattints a képre még több fotóért!

Ami az extrákat illeti: a konyhában a modern kor igényeinek megfelelő felső kategóriás gépek, riasztórendszer, a szalonban padlóba rejtett fűtés, BVT és beépített elektromos vízlágyító.

Lakiteleken 40 millióért is hozzá lehet jutni egy 4 szobás, összkomfortos kúriához, ami egy 6383 négyzetméteres birtokon fekszik.


Kattints a képre még több fotóért!

Az épület alatt boltíves téglából épült boros pince található, és van egy 72 négyzetméteres új melléképület is, amiben akár 3 autó is elfér.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint átlépnék Putyin egyik vörös vonalát az amerikaiak

Megint átlépnék Putyin egyik vörös vonalát az amerikaiak

Megengednék az ukránoknak, hogy úgy vívják a háborút, ahogy jónak látják. Közben Franciaország válaszolt az orosz nukleáris fenyegetésre. Háborús hírek.

Nagy Márton elsápadhat ezektől a számoktól

Nagy Márton elsápadhat ezektől a számoktól

Padlót fogtak a beruházások az első negyedévben a KSH legfrissebb adatai szerint.

Megint jókorát nőttek a keresetek, Ön is ezt érzi?

Megint jókorát nőttek a keresetek, Ön is ezt érzi?

Bruttóban és nettóban is több mint 13 százalékos az emelkedés, a reálbérek is szépet nőttek.

© 2024 (v2.202102)