Ilyen, amikor egy képzőművész egy egész lakást alkot

Vannak szép lakások, vannak szépen felújított lakások és vannak olyan lakások is, amelyeket számos képzőművészeti alkotás díszít, de olyat, hogy egy lakás maga teljes egészében legyen egy komplex alkotás igazán ritkán láthatunk.

Akinek Weiler Péter neve ismerősen cseng, biztosan nem lepődik meg azon, hogy az ismert képzőművész megint valami izgalmasat alkotott. Weiner Judit belsőépítésszel közösen egy üres vásznat kerestek, amelyre szabadon festhetnek, és meg is találták egy VII. kerületi házban, az V. emeleten.

Ahhoz azonban, hogy egy kép tökéletesre sikerüljön, nem elég, hogy a vászon üres legyen, még számos előnyös tulajdonsággal kell rendelkeznie, és ha ez a vászon egy felújítandó lakás, számít az is, hogy milyen környéken és milyen házban található.

Judit és Péter tehát nemhiába választották pont ezt a lakást. Az ingatlan a Rumbach Sebestyén utcában, az 1913-ban szecessziós stílusban épült Glücksmann-házban található, melynek homlokzatát és lépcsőházát Zsolnay sárga tulipánmintás, mázas kerámialapok díszítik.

A lakásnak tehát igazán kedvező az elhelyezkedése, az épületbe még a turistacsoportok is gyakran benéznek, hogy a lépcsőházat lefényképezhessék. Az pedig már külön kuriózum, hogy a környékbeli négyemeletes házak között ez az egyetlen ötszintes épület, így az V. emeleten található lakás erkélyéről nyíló kivételes panorámát semmi sem zavarja.

Egy ilyen régi házban a lakásoknál gyakran probléma, hogy rossz az elosztásuk. Ennél a lakásnál ugyan ez nem volt jellemző, konyhája mégis kicsi volt, ezért az alkotó-tervező páros egy, a mai igényeknek sokkal jobban megfelelő lakást alkotott.

Péter úgy tapasztalta, hogy az emberek számára sokkal fontosabb, hogy a konyha, mintsem a nappali legyen a középpontban, így ebben a lakásban neki szánták a főszerepet. A lakásba belépve tehát először az amerikai konyhás étkezőbe jutunk, innen nyílik a nappali, a kisebbik hálószoba a hozzátartozó fürdőszobával és egy tároló is. A nappaliból juthatunk tovább a fő hálószobába, melyből egy tágas fürdőszoba nyílik, és a nappaliból léphetünk ki a csodálatos panorámát nyújtó erkélyre is.

A felújításnál fő szempont volt, hogy a régi és új értékek találkozzanak, így a szecessziós falakon belül egy igazi rock lakás született, ám erkélyén meghagyták az eredeti Zsolnay csempéket. A lakás központi témája a zene és Péter képei, egyedi szín- és formavilága fiatalos, lendületes.

Az összes berendezési tárgy és a képek egy komplex művészeti alkotás részei, ezért a lakás vételárába is beleszámítanak. Judit és Péter ugyanakkor figyeltek arra, hogy a lakásnak ne csak művészeti értéke legyen, hanem maximálisan élhetőre is tervezzék, így az ingatlan a kiváló elrendezés mellett okos technológiát is kapott, ami a fűtés, a hűtés és a riasztórendszer távolról történő vezérlését foglalja magába.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)