Az Alföld fővárosában

Kecskemét hatalmasat fejlődött az elmúlt néhány években, különösen a Daimler gyár felépülése óta. Bár ezt az entitást mindenki csak Mercedesnek ismeri, így vagy úgy a nagyváros népessége immár közel 111000 fő, ezzel vidéki városaink között a hetedik legnagyobb, megelőzve Székesfehérvárt, Szombathelyt és Szolnokot is.

Az autógyártás betelepülése nem csak a népességre, de az ingatlan piacra is elképesztő hatást gyakorolt, hiszen a nagyvárosban már a lakáspiaci boom-ot megelőzően is felfelé szaladtak a lakóingatlanok árai.

Manapság hatalmas a választék a nívós lakásokból, ám az árak is a fővárosi szinteket idézik. Azért még nem a budai oldalét, de nem is a legrosszabb pesti környékekét. Itt van például egy klasszikus két szobás lakás, 55 nm-es, erkélyes szigetelt házban található tégla lakás. A minőségi járólappal burkolt és tágas, napfényes szobákkal ellátott, csendes, parkos környezetben lévő otthon ára 16,5 millió forint.

Aki nívósabb, újszerű otthont szeretne, annak még mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Igaz az is, hogy a nagyobb alapterületű lakások relatíve olcsóbbak. Itt van például ez a Gyenes tér közelében található szépen felújított, belső két szintes lakás, egyedi cirkófűtéssel. A bruttó 96 nm-es otthon irányára 20,8 millió forint. Hátránya viszont, hogy tetőtéri kialakítású.

A panellakások ára is megugrott az utóbbi időben, ez a trend Kecskeméten is megfigyelhető. Ezt az igényesen felújított, 49 négyzetméteres, belvárosi panellakást például 18,49 millió forintért árulják jelenlegi tulajdonosai.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

Az első negyedévben megkötött teljes körű casco szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, ami 5,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Donald Trump már másképp gondol Ukrajnára

Donald Trump már másképp gondol Ukrajnára

Híreink a háború 786. napján.

© 2024 (v2.202102)