Vidéki idill, városi szolgáltatások Cegléden – Budapesttől 45 percre már nem agglomerációs árakon vehetünk ingatlant

Cegléd éppen elég nagy ahhoz, hogy minden legyen benne, ami a városi élethez kell, és épp elég kicsi, hogy gyalog vagy biciklivel bejárható legyen. Ideális környezet azoknak, akik biztonságban és szabadon szeretnék nevelni a gyerekeiket és a fővárosi munkájukat a hét nagy részén távmunkában is el tudják végezni. Ráadásul jóval olcsóbbak az ingatlanok, mint Budapesten vagy az agglomerációban.

A fővárosi ingatlanárak egyre több családot késztetnek arra, hogy a centrumtól kissé távolabb alakítsák ki otthonukat. Az agglomerációs létnek sok előnye, de sok hátránya is van, a legfontosabb hátulütője pedig, hogy a legtöbben millió szállal kötődnek a fővároshoz, minden nap ingáznak, mindent a városban intéznek és csak aludni járnak haza. Ahogy valaki találóan megjegyezte: „azért fizetem a napfényes lakásomat, hogy ne is lássam soha természetes fényben.”

A Covid-járvánnyal azonban nagyot változott a világ, egy csomó munkakörről kiderült, hogy otthonról is ugyanolyan jól, vagy még sokkal hatékonyabban is elvégezhetők. Azért kár fenntartani egy hatalmas irodát és bejárással égetni el a drága időt, hogy e-mail helyett személyesen tehessék fel a kollégák egymásnak azt a napi két kérdést, és TEAMS is van már a világon.

Éppen ezért egyre többen döntenek úgy, hogy nem is olyan fontos a fővárosban, vagy közvetlen közelében, olyan településen lakni, ahová kék busz vagy HÉV jár (különösen, mert ez az előny az ingatlanárakban is jócskán megmutatkozik), hanem egy kissé távolabb is jó és minőségi életet lehet éni. Főleg, ha a „kissé távolabb” is még bőven vállalható közelségben van Budapesthez.

Ilyen városka például Cegléd, ahol jelenleg 37 ezren élnek. Budapesttől 70 kilométerre délre fekszik, Pest megyében, és az M4-es autóúton autóval nagyjából 40 perc alatt elérhető a főváros. Mivel Cegléd vasúti csomópont, így nagyjából 20 percenként vonattal is el lehet jutni Budapestre, Ferihegyen, Kőbánya-Kispesten, Zuglón keresztül a Nyugati pályaudvarra. Ugyanakkor két megyeszékhely is: Kecskemét és Szolnok egyaránt 30 kilométerre fekszik Ceglédtől.

A városban, amely egyben járásközpont, számos általános- és középiskola működik, van fürdő, uszoda, mozi, színház, kalandpark, pezsgő kulturális élet és sok-sok zöld, kormányablak, TB-kirendeltség, kórház, bankok, de amiben mostanában igazán erős lett: a minőségi cukrászdák. Lássuk, milyen ingatlanokat kínálnak a városban és mennyiért!

Cegléd központjához közel áll ez a 3 és fél szobás, felújított, kiváló állapotú, nagyon kedvező árú családi ház. Kifejezetten csendes, nyugodt utcában található. A Penny sétálva is könnyen megközelíthető, a ceglédi kórház, a hamarosan átadásra kerülő, új rendelőintézet és a Lidl is csupán néhány percnyire van. A családi ház 1965-ben épült, 633 négyzetméteres telken áll. Duplakomfortos, wc a fürdőszobában és külön is van. Nagyon szép terasza a teljesen védett, rendezett kertre néz. A házhoz fedett garázs is tartozik a telken belül. Azonnal költözhető. Irányára: 42,7 millió forint.

A vasútállomás közelében áll ez az 1940-ben épített, tágas, 168 négyzetméter alapterületű, négy és fél szobás, téglából épült családi ház. Az elektromos- és vízhálózatot 1995-ben felújították. A házban két fürdőszoba, kamra, spejz, pince és padlás is van. A kertet fúrt kúttal lehet locsolni, garázs két autónak is van. A fűtést jelenleg gázkonvektorokkal oldották meg, de vannak kémények is, és egy vidéki házban egy cserépkályha egyértelműen hozzátartozik a kellemes hangulathoz.

A vasútállomás és buszállomás néhány perc sétára található, a közelben bolt, iskola, óvoda, bölcsőde, sportcsarnok, uszoda, park, játszótér is van. A városközpont 800 méterre, bevásárlóközpontok 1,5 km távolságra helyezkednek el. A házat 45 millióért árulják.

Szintén az állomás és a nem rég átadott sportcsarnok közelében, 500 négyzetméteres telken áll ez a 80 négyzetméter fűtött alapterületű, 3 szobás, részben vegyes falazatú ház – a később hozzáépített házrész már teljes egészéből téglából van. A belső térelosztás kedvező, jól áttekinthető: előtér, 3 szoba, konyha, kamra, fürdőszoba+wc, közlekedő, tároló van benne. Az ingatlant folyamatosan karbantartották, ezért nagyon szép állapotú. A víz- és elektromoshálózat teljes felújításon esett át. A tető jó állapotú, a hideg- és melegburkolatok újszerűek. Az udvar takaros, megfelelő méretű, szépen rendben tartott. Fűteni gázkonvektorral és klímával is lehet, garázs van. Az ingatlant 37,9 millióért árulják.

31 millió forintért árulják ezt a vegyes falazatú, két és fél szobás családi házat, közel Cegléd belvárosához, ami azt jelenti, hogy minden elérhető gyalog, nagyjából 10-15 perces sétával. A telek 600 négyzetméteres, amin 100 négyzetméteres ház áll. A ház összkomfortos, de vegyes tüzelésű kazán is van. A nyílászárók részben műanyagból, részben fából készültek, két rétegű hőszigetelt üveggel, redőny van. A beltéri ajtókat két éve cserélték újra, ezzel egy időben az épület új esőcsatornákat kapott. A 97 négyzetméter alapterületű főépületben két és fél szoba (az egyik szoba klimatizált) található, emellett előszoba, közlekedő, konyha-étkezővel, kamra/ spejz, kazánház, fürdőszoba és külön illemhely is van.

A főépület egy 30 négyzetméteres mellékhelyiséggel folytatódik, ahol kis műhelyt lehet kialakítani, és itt van a padlásfeljáró és a fatároló is. Az udvar rendezett, vannak benne virágok és konyhakertnek emelt ágyások. Az udvar gyerekeknek tökéletesen biztonságos, körbekerített.

Ez a 110 négyzetméteres, két szintes sorházi lakás egy 600 négyzetméteres, gyümölcsfákkal beültetett telken áll. A földszinten egy szoba, konyha, étkező és fürdőszoba van, az emeleten pedig három külön nyíló szoba és egy fürdőszoba található, valamint az egyik szobából egy erkély is nyílik, és van még egy padlásszoba is. A fűtést a földszinten vegyes tüzelésű kazánnal, az emeleti szobákban pedig gázkonvektorral oldották meg. Az ingatlan kiválóan alkalmas akár egy háromgyerekes családnak is. 36 millióért árulják.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Az orosz-ukrán háború 881. napja volt a keddi. Mi történt az elmúlt órákban?

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

54 hektáros falu lesz a magyar csapat otthona is.

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

A 29. héten kifejezetten csendesen alakultak a nézettségi adatok, azonban így is kisebb meglepetés született.

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Leszállítanak három Leopardot kedden a magyar honvédségnek.

© 2024 (v2.202102)