Francia udvarház a Balaton-felvidéken!

A festői szépségű Balaton-felvidéken, méghozzá a Tapolcai-medence és a Káli-medence találkozásánál van egy hegy, melynek lábánál igazi kincsre bukkantunk. Hazánk egyik legszebb része, csodás természeti szépségeivel és egyedi hangulatával, egyértelműen a Balaton-felvidék. A páratlan szépségű tanúhegyek, a hangulatos kis falvak, a kapolcsi fesztivál, na meg a virágzó borkultúra és gasztronómiai élet sokakat csábít a környékre. Akár ingatlanvásárlásra is.

Ez a varázslatos vidék, amit sokszor csak “magyar Provanceként” emlegetnek nem csak természeti csodákban gazdag. A környéken, pontosabban a Hegyesd hegy lábánál – melynek tetejéről belátni a Tapolcai-medencét és a Balatont is – ráakadtunk egy kis francia stílusú birtokra. Méghozzá gyönyörű környezetben, egészen különleges hangulattal.

További fotókért kattintson a képre!

A 6000 négyzetméternyi területen fekvő birtok, rajta a romantikus, ugyanakkor nagyon elegáns házzal, nem mindennapi látvány. A ház minden apró részlete kifinomult, gondosan megtervezett, ugyanakkor felidézi bennünk a régmúlt idők idilljét.  A rusztikus, vidékies stílus itt finom eleganciával párosul, így egészen különleges hangulatú épületegyüttes jött létre. 

További fotókért kattintson a képre!

A háznál egy hangulatos terasz fogadja az odaérkezőt, de az egyik hálószobából is nyílik egy hasonló pihenőhely. A fő épületben három hálószoba van, két fürdővel, nappalival –  elmaradhatatlan nyitott égésterű kandallóval – konyhával és ebédlővel, méghozzá Hegyesd látképével az ablakban.
A családi ház mellett egy külön bejárattal rendelkező apartmanház is található a telken. A különálló vendégházban pedig egy teljes értékű apartman került kialakításra – háló és nappali élettérrel és egy gyönyörű, intim fürdő kabinnal. Ha pedig szeretnénk kicsit elvonulni akkor a birtok egy különleges kis zugot tartogat nekünk. A klubszoba fából készült fal-, illetve mennyezetburkolattal és újabb kandallóval varázsol nekünk meghitt hangulatot.

További fotókért kattintson a képre!

A vételár magába foglalja a teljes berendezést, amely nem csak tökéletesen illik a házba, de igazán ritka és értékes darabok vannak köztük. A tulajdonosok éveken át keresgélték, válogatták őket külföldi piacokon, hogy az a hangulat, amit az enteriőr megkíván, a tárgyakban is testet öltsön.

További fotókért kattintson a képre!

Persze a telek fekvése sem elhanyagolható, a házból kilépve Hegyesd mellett Sátorma-hegy, a Haláp-hegy és a Csobánc látványa fogad minket. Ennek köszönhetően számtalan kirándulási lehetőségünk van, gyönyörködhetünk a tanúhegyekben a Hegyesd tetejéről, vagy horgászhatunk a közeli tó partján. Ha pedig megfáradtunk a kirándulásban, akkor vár a napozó terasz, vagy a pajtából kialakított nyári konyha. 

Ez a kis ékszerdoboz arra vár, aki gyönyörű, de nyugodt környezetben élne, vagy több generáció számára keres otthont a környéken, vagy arra, aki minőségi ingatlant keres befektetésének.

A cikk elkészítését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Érdekes módszerrel derítették ki a kutatók, hogyan alakulhatott a nyári átlaghőmérséklet az elmúlt kétezer évben. 

© 2024 (v2.202102)