Hatalmas lakások egyetemistáknak

Sok fiatal vágyálma, hogy egyetemistaként egy hatalmas lakáson osztozzon a barátaival, közösen éljék át a kalandos egyetemi éveket és a nehézségeken is átsegítsék egymást. Mai bejegyzésünkben körüljárjuk az együttlakás kérdését és mutatunk néhány kihagyhatatlan lehetőséget is!

Tény, hogy sokkal olcsóbban ki lehet jönni, ha többen béreltek egy nagyobb lakást. A mai bérleti díjak mellett, ha saját 1-2 szobás lakásra vágysz, akkor 100 ezer forint plusz rezsi alatt esélyed sincs. Sőt, valószínűleg ezért a pénzért is több kompromisszumot kell kötnöd. Sokkal olcsóbb, ha megosztod néhány barátokkal a költségeket.

A szuper hangulat garantált lesz a kis közösségetekben és nem kell attól tartanod, hogy magányosan telik majd a hétvégéd. Érdemes azonban felkészülni és már az elején tisztázni az együttélés szabályait. A legjobb, ha ezeket együtt találjátok ki és megállapodtok olyan kérdésekben, mint a vendégfogadás, ki mikor mosogat, mikor vásárol be és takarít, hogy a terheket egyenlően osszátok el. Ez azért is fontos, mert mindig vannak túlbuzgók és alibizők is, márpedig egyik hozzáállást sem szabad hagyni elburjánzani. Íme, egy lista, hogy miket beszéljetek át!

  • bérleti díj és közös költség fizetési határideje
  • esetleges károk megtérítése
  • takarítás, mosogatás
  • bevásárlás
  • közös dolgok a hűtőben
  • vendégek fogadása
  • barátok és barátnők látogatása
  • állattartás
  • találjatok magatoknak rituálékat (pl: keddi társasparti, közös vacsi stb.)

Most pedig bemutatunk néhány kiadó lakást, amik tökéletesen alkalmasak lehetnek neked és a barátaidnak!

Kiadó lakás Ferencvárosban

A Boráros tér szomszédságában várja új bérlőit ez a 120 négyzetméteres lakás, melynek összesen 4 szobája van, amiből 2 különnyíló. A bérleti díj 230 ezer forint, így ha 3-an költöztök, akkor durván 76 ezer forintra jön ki fejenként a bérlés, plusz a rezsi.

 

4 szobás lakás bérlőkre vár

A VIII. kerületben, a Keleti pályaudvar mellett található ez a több mint 100 négyzetméteres lakás, ami remek választás lehet vidékről felköltözőknek. Az ingatlan kifejezetten jó választás nagyobb társaságnak, hiszen 4 különnyíló szobája van, így a 220 ezer forintos bérleti díjat legalább 4 részre lehet osztani.

 

Óriás lakás a II. kerületben

Habár ez árban és kategóriában is eltér az előző két ingatlantól, mégis érdemes eljátszani a gondolattal, hogy milyen lehet egy 160 négyzetméteres, panorámás, elegáns, budai lakásban az élet a barátokkal!

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

A szombati nap történései - dióhéjban.

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Lesz-e a jövőben árcsökkenés az új lakásoknál? És mi van, ha építeni szeretnénk? Meddig tart a lakáspiac mélyrepülése? Ezekre válaszolnak szakértőink.

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Csak a privátbanki ügyfelek éves százmilliárdokat nyerhetnek a drasztikus új kamatadó-rendelet után.

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

62 termékkel indul július 1-jén az állami árfigyelő rendszer.

© 2023 (v2.202102)