Így hasznosítsd a galériát!

Budapesten nagyon gyakoriak a nagy belmagasságú belvárosi lakások. És micsoda szerencse ez! Ha kis lakásunk is van, kihasználhatjuk ezeket az adottságokat. Még egy szintet vagy “félemeletet” ráépíthetünk, jelentősen megnövelve ezzel az teret. Körülnéztünk a galériás otthonok közt.

Egyre többen építenek galériát otthonukba egy-egy lakásfelújítás során. Nem ritka így az sem, hogy egy 25-30 nm alapterületű kis lakás ezzel a megoldással, két vagy akár szinte már három szobás otthonná válik. Persze fiatalos otthonná, hiszen az idősebbek sokszor idegenkednek a lakáson belüli lépcsőzéstől, illetve a túl alacsony fekvőgalériáktól.

Ha kellően magas a szobád, akkor mutatunk néhány ötletes megoldást, hogy még kényelmesebb otthonod legyen!

Abban az esetben ha egy szobás lakásunk van, jó megoldás lehet egy galéria, hiszen el tudunk különíteni egy hálóteret. Így nem kell nappaliban tölteni az éjszakákat, lehet egy külön intim szféra, ráadásul túl nagy helyet sem foglal, hiszen elég ha akkora galériát építünk, ahol egy ágy elfér. Így oldották meg a két helyiség elkülönítését ebben a VII. kerületi lakásban is, ezáltal praktikusabbá alakítva az egy szobás lakást.

Szintén az egyik háló került fel a galériára ebben az Andrássyi úthoz közeli lakásban is, ezzel még egy szobával megtoldva a másfél szobás lakást. Ráadásul egy ilyen lebegő lépcső üveg korláttal, még a nappalit is feldobja.

Biztos sokan álmodoztak már arról is, hogy milyen jó lenne egy saját gardrób, azonban általában nem áll rendelkezésre elég tér, vagy egy külön helyiség. Ezt a problémát ötletesen megoldották az alábbi V. kerületi lakás tulajdonosai. Az egyik hálószoba fölé került egy kisebb méretű galéria, ami gardróbként funkcionál.

Több szobás lakás esetén, lehetőség van arra, hogy nem csak egy hanem két helyiséget is galériázzunk. Ez jó szempont lehet, ha kiadnánk lakásunkat akár, Airbnb céljából, akár egyetemistáknak. Dupla galériás ez a Vörösmarty utcai lakás is, amely elhelyezkedéséből adódóan, kiváló befektetés is lehet.

Egy galéria nem csak a teret növeli meg, de a lakás elosztásában is nagy szerepe lehet.Emellett ha egy kicsit kreatívabban oldjuk meg a kiépítését, nem csak a lakás méretén hanem esztétikailag is sokat dobhat rajta. Akár ebben a 7. kerületi lakásban, nem csak elszeparál még egy hálórészt de az egylégterű lakásba is visz egy kis izgalmat.

Ha érdekelnek további budapesti galériás lakások, kattints ide!

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)