A szentendrei már nem, de még miénk lehet egy Makovecz-ház!

A Szentendrén lebontott Makovecz építményt már nem csodálhatjuk meg, de akadnak még eladó Makovecz házak, ha a híres építész által tervezettbe költöznénk. Mutatjuk a kínálatot!

A napokban érkezett a hír, hogy az oly sokak által szeretett Makovecz-házat lebontották Szentendrén. A Duna étterem helyére ugyanis irodaházakat építenek. Sokan szomorúan fogadták a hírt, a neten sok szó esett róla, hiszen a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész, Makovecz Imre egyik legkedveltebb építményéről van szó.  A szentendrei Postás strand szélén álló építményt ugyan már nem, de az elismert építész által tervezett házakat még megcsodálhatjuk. Sőt, meg is vehetjük őket: olyan eladó házakat hoztunk most el ugyanis, melyek a neves építész tervei alapján készültek.

A válogatásunk első tagja egy Solymáron épült, csodálatos, természetesen Makovecz Imre által tervezett 210 nm-es szuper panorámás családi ház.

A ház elrendezése centrális, középen a kandalló tömbje és a kémény, mely a tetőn túl is egyedi, és jól megkülönbözteti a házat a modern tucat-épületektől.

Nagykovácsi központjában, csendes mellékutcában található ez az egyedi építésű, összesen 470 m2–nyi, több épületből álló kúria.  A fő ingatlan 270 m2-es, kétszintes, valamint egy 130 m2-es és egy 70 m2-es épületből áll, méghozzá a környék legnagyobb, 3.6 ezer négyzetméteres telkén. A Makovecz által tervezett épület hatalmas, változó belmagassággal készült, ahová csak természetes anyagok kerültek beépítésre. Olyanok, mint fa, cseresznyefa és tégla. Ráadásul medence és vendégház is tartozik a házhoz.

Ezt az eladó Velencei három szintes családi házat is személyesen Makovecz Imre tervei alapján építették. A luxus kivitelű, igényes és különleges anyagokból megépített családi ház két generációs kialakítású. A két lakószint alatt pedig egy alsó szint húzódik, ahol többek között wellness részleg és billiárd terem gondoskodik a kikapcsolódásról.

Válogatásunk utolsó tagja ez a XII. kerületi, a sztárépítész által saját családja(!) részére tervezett, felújított ház. Az épületet tágas terek jellemzik melyben, 4 és fél szoba, két fürdő, konyha, és egy nagy terasz kapott helyet. A házat jellegzetes  íves, oszlopos megoldások és rengeteg fa használat jellemzi.

Ha érdekelnek hasonló házak kattints ide!

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Véget ért a hosszas huzavona, megszavazta az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját.

Novák Katalin nem akart megszólalni még egyszer utoljára, elfogadták a lemondását

Novák Katalin nem akart megszólalni még egyszer utoljára, elfogadták a lemondását

Az Országgyűlés elfogadta a köztársasági elnök nyilatkozatát. 

Halmozzák a rekordokat a nyugdíjpénztárak, de van egy kis bibi

Halmozzák a rekordokat a nyugdíjpénztárak, de van egy kis bibi

Húsz százalék fölötti átlagos hozam, rekord összegű befizetés és kifizetés - ez a nyugdíjpénztárak 2023-as mérlege. A tagság viszont egyre csak öregszik.

Még van hová fejlődni – sötét jelentés érkezett Magyarországról

Még van hová fejlődni – sötét jelentés érkezett Magyarországról

Az emberkereskedelem elleni fellépés terén lesz még dolga a hatóságoknak.

© 2024 (v2.202102)