Ferencváros: Pest közepén, mégis csendes, hangulatos környéken

Igazi ritkaság az olyan új építésű lakás, amely a nyüzsgő nagyváros kellős közepén, a Duna-parttól, a sétálóutcáktól és a gyors közösségi közlekedéstől is pár lépésnyire van, mégis csendes és a parkos felületek is igazán közel vannak. Mi most egy ilyen gyöngyszemre bukkantunk a Ferencváros közepén.

Egy fővárosi lakás akkor igazán tökéletes, ha egyszerre van mindenhez nagyon-nagyon közel, mégis hangulatos, csendes és mindemellett rengeteg beülős hely, számos intézmény, szórakozási lehetőség van a környezetében. Azaz mind nyüzsgő élet, mind nyugalom és zöld park akad a közelében. Sokan azt gondolják, hogy ilyen „mindent egyben” megoldás nem is nagyon létezik Budapesten, különösen nem a város szívében, és különösen nem új építésben. Mi azonban találtunk ilyet.

A Kálvin tér és a Ráday utca nyüzsgő környékén még a szokásosnál is nehezebb egy ilyen otthont, a béke igazi szigetét elképzelni. Lehetséges, hogy elképzelni nem könnyű, de ahogyan az Otthontérkép új lakóparki hirdetéseit böngésztük, mi mégis ráakadtunk a fenti környéken egy ilyen ajánlatra. 

Már az is szerencse, hogy a lakásoknak még mindegy fele elérhető, arról nem is szólva, hogy az házat építtetőnek jelentős és megalapozott referenciái vannak, így teljes nyugalommal számíthatunk a remek, pontos és minőségi kivitelezésre is. (A Geos Group cégcsoport másfél évtizede működő, nemzetközi ingatlanfejlesztő.)

Egy ingatlannál a legfontosabb végül is az elhelyezkedés: ebben pedig verhetetlen az Erkel Residences. A Ráday utca közelsége a helyet gyakorlatilag Pest V. kerületi részénél is izgalmasabbá, pezsgőbbé teszi, de pont olyan távolságra van az épület a Ráday utcától és más, forgalmasabb utaktól, ami miatt – mint említettük – csendesnek mondható. Ráadásul minden elképzelhető intézmény van a közelben, hiszen a város szívében vagyunk, így nem lehet olyat mondani, ami gyalog 5-10 percnél távolabb lenne. Kávézók és éttermek, sportolási lehetőségek, bankok, bevásárlási lehetőségek (közelben van a Vámház körúti vásárcsarnok is), intézmények, iskolák, óvodák tömkelege. No és a hangulatos Duna-part, a Corvinus Egyetem és a Bálna is 350 méter, azaz 5 perc séta! (Az egyetemek közelsége miatt befektetőknek is kiváló, már csak azért is, mert az árak sem megfizethetetlenek.)

A közlekedés pedig nem is lehetne jobb: két metróvonal, villamosok, troli, buszok, bér-biciklik; mi több, a behajtási korlátozás alá eső belvároshoz képest sokkalta rendezettebb autós parkolási viszonyok, remek autó „rácsatlakozási” lehetőségek akár a Balaton, akár a reptér irányába. Angyalföld vagy Újpest ma nagyon népszerű, de aki rendszeresen repül, illetve autóval a Balaton, Győr, Bécs, Müchen, vagy Kecskemét-Szeged vagy akár a Horvát tengerpart felé sokat jár, annak rémálom (plusz 30-40 perc oda és ugyanennyi vissza) a városon átkelni még szombat délelőtt vagy vasárnap délután is. Ilyen gond a Ferencvárosból nem nagyon van, itt jóval közelebb vagyunk „nyugathoz” és „délhez” és a reptérhez is!

Az Erkel Residences stílusos épülete ráadásul környezettudatos megoldásokat vonultat fel, és a két épületrészből álló 8 emeletes ház minden igényt igyekszik kiszolgálni. A társasházban 8 emeleten 78 darab (35-111 nm alapterületű) lakás készül, egy részük terasszal. A földszinten üzletek, a 3 szintes mélygarázsban 75 darab garázs lesz. A tetőszinten nagy teraszos, kétszintes penthouse lakások kapnak helyet, a kilátás és a luxus kedvelőinek.

A cikk elészültét az Erkel Residences lakópark fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Több ezer ember vesz részt a mentésben Törökországban

Több ezer ember vesz részt a mentésben Törökországban

A magyarok már három személyt kihúztak a romok alól.

Matolcsy Györgyék rábólintottak: egyesülhet az MKB és a Takarékbank

Matolcsy Györgyék rábólintottak: egyesülhet az MKB és a Takarékbank

A pénzintézetekből létre jött Magyar Bankholding májustól alakítja ki arculatát.

A Roszatom bemondta: jövőre már épül a Paks II.

A Roszatom bemondta: jövőre már épül a Paks II.

 Az orosz cég vezetője szerint 2024-ben lesz az "első beton öntése".

Tabukat döntött le, és sokak életét könnyítette meg távozásával a lemondott miniszterelnök

Tabukat döntött le, és sokak életét könnyítette meg távozásával a lemondott miniszterelnök

Kimerült és nem tud tovább teljesíteni eddigi szintjén - leegyszerűsítve ezzel indokolta lemondását a jelen idők egyik legnépszerűbb politikusa, Jacinda Ardern.

© 2023 (v2.202102)