Ferencváros: Pest közepén, mégis csendes, hangulatos környéken

Igazi ritkaság az olyan új építésű lakás, amely a nyüzsgő nagyváros kellős közepén, a Duna-parttól, a sétálóutcáktól és a gyors közösségi közlekedéstől is pár lépésnyire van, mégis csendes és a parkos felületek is igazán közel vannak. Mi most egy ilyen gyöngyszemre bukkantunk a Ferencváros közepén.

Egy fővárosi lakás akkor igazán tökéletes, ha egyszerre van mindenhez nagyon-nagyon közel, mégis hangulatos, csendes és mindemellett rengeteg beülős hely, számos intézmény, szórakozási lehetőség van a környezetében. Azaz mind nyüzsgő élet, mind nyugalom és zöld park akad a közelében. Sokan azt gondolják, hogy ilyen „mindent egyben” megoldás nem is nagyon létezik Budapesten, különösen nem a város szívében, és különösen nem új építésben. Mi azonban találtunk ilyet.

A Kálvin tér és a Ráday utca nyüzsgő környékén még a szokásosnál is nehezebb egy ilyen otthont, a béke igazi szigetét elképzelni. Lehetséges, hogy elképzelni nem könnyű, de ahogyan az Otthontérkép új lakóparki hirdetéseit böngésztük, mi mégis ráakadtunk a fenti környéken egy ilyen ajánlatra. 

Már az is szerencse, hogy a lakásoknak még mindegy fele elérhető, arról nem is szólva, hogy az házat építtetőnek jelentős és megalapozott referenciái vannak, így teljes nyugalommal számíthatunk a remek, pontos és minőségi kivitelezésre is. (A Geos Group cégcsoport másfél évtizede működő, nemzetközi ingatlanfejlesztő.)

Egy ingatlannál a legfontosabb végül is az elhelyezkedés: ebben pedig verhetetlen az Erkel Residences. A Ráday utca közelsége a helyet gyakorlatilag Pest V. kerületi részénél is izgalmasabbá, pezsgőbbé teszi, de pont olyan távolságra van az épület a Ráday utcától és más, forgalmasabb utaktól, ami miatt – mint említettük – csendesnek mondható. Ráadásul minden elképzelhető intézmény van a közelben, hiszen a város szívében vagyunk, így nem lehet olyat mondani, ami gyalog 5-10 percnél távolabb lenne. Kávézók és éttermek, sportolási lehetőségek, bankok, bevásárlási lehetőségek (közelben van a Vámház körúti vásárcsarnok is), intézmények, iskolák, óvodák tömkelege. No és a hangulatos Duna-part, a Corvinus Egyetem és a Bálna is 350 méter, azaz 5 perc séta! (Az egyetemek közelsége miatt befektetőknek is kiváló, már csak azért is, mert az árak sem megfizethetetlenek.)

A közlekedés pedig nem is lehetne jobb: két metróvonal, villamosok, troli, buszok, bér-biciklik; mi több, a behajtási korlátozás alá eső belvároshoz képest sokkalta rendezettebb autós parkolási viszonyok, remek autó „rácsatlakozási” lehetőségek akár a Balaton, akár a reptér irányába. Angyalföld vagy Újpest ma nagyon népszerű, de aki rendszeresen repül, illetve autóval a Balaton, Győr, Bécs, Müchen, vagy Kecskemét-Szeged vagy akár a Horvát tengerpart felé sokat jár, annak rémálom (plusz 30-40 perc oda és ugyanennyi vissza) a városon átkelni még szombat délelőtt vagy vasárnap délután is. Ilyen gond a Ferencvárosból nem nagyon van, itt jóval közelebb vagyunk „nyugathoz” és „délhez” és a reptérhez is!

Az Erkel Residences stílusos épülete ráadásul környezettudatos megoldásokat vonultat fel, és a két épületrészből álló 8 emeletes ház minden igényt igyekszik kiszolgálni. A társasházban 8 emeleten 78 darab (35-111 nm alapterületű) lakás készül, egy részük terasszal. A földszinten üzletek, a 3 szintes mélygarázsban 75 darab garázs lesz. A tetőszinten nagy teraszos, kétszintes penthouse lakások kapnak helyet, a kilátás és a luxus kedvelőinek.

A cikk elészültét az Erkel Residences lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Volna egy lehetőség Putyin meggyengítésére egy szakértő szerint.

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Jelentős beruházás hajtott végre a nyírmeggyesi Parment Kft. 

© 2024 (v2.202102)