Öko-tudatos otthon a kertvárosban

A kertvárosban is lehet különlegesre, például egy passzívházra, bukkanni. Ritkaság az is, hogy egy nagy értékű ház kerüli az öncélú hivalkodást, harmóniát áraszt és igazi otthont teremt a lakóinak: minőségi és kiegyensúlyozott környezetet.

Budapest XVIII. kerületének kedvelt részén keresgélve bukkantunk rá erre a kompromisszumok nélküli, öko-tudatos passzív házra, amelynek energetikai besorolása döbbenetesen magas: AA++ jelű.

De ez a csodálatos otthon nem csak a legmesszebbmenőkig takarékos. Az építtető, az építész, a tájépítész és a lakberendező példaértékű együttműködésének eredménye, hogy az egyszintes ház egyúttal tiszteli a világot, és régen látott egységben van a természettel. A terasz és a kert gyakorlatilag a ház meghosszabbítása.

Belül is ígéretes, amit látunk: a temérdek intim tér, a természetes anyagok és a föld színeinek használata, az infra szauna és a szellőztető rendszer mind-mind a benne lakók egészségét és pihenését szolgálja.

A mindennapos rekreáció itt nem ér véget: a kertben tavak színes halakkal, jacuzzi, bio veteményes fűszerkert és a változatos növényzet gondoskodik a lehető legjobb miliőről és az igazi felüdülést jelentő elfoglaltságokról.

De a tárolás kényeleméért is minden megtettek az építtetők: dupla garázs, tároló, gardrób, háztartási helyiség együtt szellős és világos lakótereket eredményez. Valahogy így képzeli az ember az igazi luxust.

Aki a jövőbe néz, az igazán időtálló befektetést is magáénak tudhat, hiszen ez a ház már most megfelel a 2021-től érvényes hőtechnikai előírásoknak. Mivel passzív ház, mely több energiát termel, mint amit felhasznál, így igazi zöld otthonhoz jut, aki lecsap rá.

A ház tehát a jövőnek készült, több energiát termel, mint, amit felhasznál, hiszen egy 9 kw-os rendszer működik benne. Az ún. Thermo blokk rendszer miatt a hőszigetelése kiemelkedő, szellőztető rendszernek pedig megkérdőjelezhetetlen a pozitív élettani hatása, hiszen éjjel is friss oxigént biztosít. A házban hőszivattyú, napkollektor, fűtött-hűtött garázs is van, ezek az extrák pedig valóban a luxus kategória szintjét jelentik. Érdemes belenézni az alábbi videóba is.

A cikk megjelenését a ház hirdetője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Leváltották  az Országos Kórházi Főigazgatót

Leváltották az Országos Kórházi Főigazgatót

A kormányzat Jenei Zoltánt tette felelőssé a szektor idei példátlan eladósodásáért.

Szijjártó Péter felmondta a leckét a magyar-orosz viszony kapcsán

Szijjártó Péter felmondta a leckét a magyar-orosz viszony kapcsán

Ukrajnáról csak a legutolsó sorban, szőr mentén tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. 

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak.

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

© 2023 (v2.202102)