Ezért költözzünk az észak-budai agglomerációba!

Ki ne szeretne jó levegőn, zöld környezetben, családi házban lakni megfizethető áron, de legalábbis a budai II. vagy épp III. kerületi árakhoz képest kedvezőbb áron? Az Észak-budai agglomeráció egyáltalán nincs messze: a kötött pályás HÉV miatt könnyen megközelíthető, a közlekedés kiszámítható, gyors, kényelmes. Autóval is jó a helyzet, hiszen az M0-ás és az Árpád híd irányába jól megtervezhető, ha Budapestre kell mennünk. Most Pomázról és környékéről lesz szó.

Az utóbbi években a munkaerőpiac átalakulásával könnyebben tudjuk az agglomeráció felé venni az irányt. A multinacionális vállalatok a fővárosban már eléggé rugalmasan kezelik a városi szlengben csak home-office-ként emlegetett, vagyis a távolról, azaz sokszor jórészben otthonról végezhető munka kérdését.

Nem ritka, hogy heti 2 nap távoli, vagyis otthoni munkát engedélyeznek, ami kisebb terhelést jelent a munkavállaló számára, rugalmasabban kezeli az otthoni teendőit a munka mellett, illetve, ha már csak 2-3 napot kell a munkahelyen töltenie, vagyis bejárnia, akkor az agglomerációt is sokkal könnyebben tudja választani.

Az otthonról végezhető munkák köre pedig rohamosan bővül, egyre népszerűbb is ez a forma, ami érintheti például az értékesítés, marketing, oktatás a programozás, ügyfélszolgálati munka területeit.
Ha már dolgozhatunk otthonról is, akkor pedig tegyük jó levegőn, zöldben, közelebb a természethez. A növekvő belső autóforgalom miatt, a budapesti levegő szennyezettségét megvizsgálva lassan elmondhatjuk, hogy luxussá vált a jó levegő a mindennapi életben.

Nézzük most az észak-budai agglomeráció legközelebbi településeit, Budakalászt, Pomázt, Csobánkát vagy Szentendrét, melyek a Pilis-hegység zöld ölelésében, igen pozitív környezetben találhatók, nagyszerű kirándulóhelyekkel és sportolási lehetőségekkel.

Az emberekben már megszületett az igény, hogy tudatosabban, egészségesebben szeretnének élni, mindemellett a mikroközösségek szerepe is egyre fontosabb, amely kisebb településeken jobban működik a közelség miatt.

A mindennapi teendők és a felgyorsult események miatt a lakóingatlan-piacon az igényes vevők pedig egyre inkább készterméket keresnek, ami használt ingatlan esetén azt jelenti, hogy minél inkább a vevő elképzeléséhez közelítő ingatlant keresnek méretben, beosztásban, minőségben.

A használt lakások ára ugyan sokat emelkedett az észak-budai agglomerációban is, ám mégis jóval alacsonyabb mértékű áremelkedés tapasztalható a használt családi házak esetében. A kimondottan jó elhelyezkedésű és jó minőségű használt családi házból viszont viszonylag kevés található a piacon, de az ingatlanközvetítők szerint ezekre fokozott érdeklődés jelentkezik. A jelenlegi építőipari kapacitás és a magas építőanyag árak mellett a vevő számára túl kockázatos egy építkezést felvállalni, ami még komoly időkiesést is jelent a saját munkájából.

Nézzünk egy jó példát a környéken: ez a családi ház például Pomáz kiemelten kedvelt központi részén, Szelistyén található, egy nagyon szép, rendezett, kisforgalmú utcában, az Ond utcában. Ide igazán jó érzés lehet hazajönni!

Ezt a kétszintes családi házat mindössze 3 éve újították fel, mely során a kertben fedhető úszómedencét építettek, jó minőségű, gépesített konyhabútor került beépítésre, illetve a gépészetet is korszerűsítették a fürdőszobák cseréjével együtt. A felújítás igényességéről sokat elmond, hogy a korszerűsítés és a kültéri medence közel 60 millió forintba került.

A ház hasznos alapterülete 250 nm. A földszinti részen a főbejáratnál és a kertkapcsolatnál télikertet alakítottak ki. A szép világos konyha egy kandallós nappali- ebédlő helységbe nyílik, amelyhez két másik szoba is kapcsolódik. A földszinten található még szeparáltan egy nagy méretű szoba, amely lehet vendégszoba, szülői háló, TV szoba. A minőségi anyagokkal felújított fürdőszoba mellett egy infraszauna lett elhelyezve.
Az emeleten 4 hálószoba, amelyből kettő erkélykapcsolatos, és szintén felújított fürdőszobák találhatóak. A ház nagyon jó elosztású, ami ugyanolyan fontos, mint a jó minőség. A házhoz két állásos nagyméretű is garázs tartozik, sok további tárolási lehetőséggel. Előny az is, hogy a ház azonnal költözhető, befektetésre is kiváló!

A cikk megjelenését a ház hirdetője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hunbrakadavarbramagyarka

Hunbrakadavarbramagyarka

A modern demokrácia és a fejlett társadalom erejét mutatja, ha minél szélesebb körben érvényesül a vélemény- és szólásszabadság.

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Magyar Péter hajlandó leülni vitázni Dobrev Klárával és Deutsch Tamással a köztévé élő műsorában.

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Donyeck megyét egész nap támadták az oroszok.

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

A tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai lakáspiac - közölte a Duna House szombaton.

© 2024 (v2.202102)