Ilyen hátfalat válassz a konyhádba!

A hátfal kiválasztásakor az esztétikum mellett fontos a praktikum is, hiszen a napi használatot, tisztítást bírnia kell. Most összegyűjtöttünk néhány nagyon szép  konyhai megoldást és hoztunk néhány tippet a tökéletes hátfal kiválasztásához.

 Egy konyhafelújítás, vagy éppen kialakítás-kiépítés során nem csak a konyhabútor, hanem a konyhai hátfal kiválasztása is fontos mozzanat. Ma már rengeteg lehetőségünk van a hagyományos csempe borítást mással kiváltani. Egy jól megválasztott hátfal az egész konyhának meghatározó eleme lesz.  Ha pedig amerikai konyháról van szó, úgy az egész lakásnak domináns pontja lehet.

A hagyományos csempés megoldásokról sem szabad elfeledkezni, hiszen ez az egyik legpraktikusabb megoldás. Na ne a régi unalmas fehér csempés konyhákra gondoljunk. Számtalan lehetőségünk van méretben, színben, formában választani.

Például a metrocsempék és a patchwork mintájú kis csempék is nagyon népszerűek manapság. Ebben az angyalföldi lakásban, a csempefal tökéletesen harmonizál a lakás színeivel, és visszafogottsága ellenére nagyon feldobja a konyhát!

A festett és tapétázott falakat ebben a helyiségben jobb önmagában mellőzni. Bármilyen jól is mutat egyátalán nem praktikus.

Ha ragaszkodnánk a festett falfelülethez egy jó megoldás a táblafesték. Strapabíróbb mint a többi festék, azonban a vizesblokk mögé ide is helyezzünk valamit, ami megvédi a felületet.

Egy másik népszerű megoldás, ha mindenképpen tapétát vagy falfestést választanánk, az üveglap, illetve a márvánlap. Ezzel nem csak megkönnyítjük a tisztán tartást, de szép fényes felületet is kapunk.
Nyomtatott üveglapok között is hatalmas a választék, hiszen nagyon praktikus és ezekből is találunk mindenféle mintában. Ha szeretnénk akár egészen egyedit is készíttethetünk, hiszen vannak olyna cégek, akik kifejezetten ezzel foglalkoznak.
Egy ilyen szép fényes felület mint, ami ebben a Jurányi utcai lakásban is látható, minden konyhát feldob.

Mint a lakásban bárhol, itt is népszerűek a természetes elmek, legyen szó akár kő, tégla, vagy fa burkolatról. Ezeknek az anyagoknak a használatával nagyon különleges hatást érhetünk el a konyhában. Figyeljünk azonban arra, hogy ezeknek a vízlepergető képessége nem a legjobb, hosszútávon pedig sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat, ha olyan anyagokkal vonjukbe, vagy már olyat vásárolunk, ami messzemenőkig ellenáll a konyhai hatásoknak. Ennek a Podmaniczky utcai jó árú kis lakásnak is nagyszerűen áll a köves burkolat.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Sulyok Tamás megüzente, elkerülné a következő kegyelmi botrányt

Sulyok Tamás megüzente, elkerülné a következő kegyelmi botrányt

Letette az esküt Magyarország 7. köztársasági elnöke, ezután mondott „székfoglaló” beszédet.

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Az ellenzék kivonult, de így is megválasztották az új köztársasági elnököt.

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A nemzetközi szemlélők is reagáltak a svéd NATO-belépés ratifikációjára.

© 2024 (v2.202102)