5 egyszerű tipp, hogy nagyobbnak tűnjön a fürdőszoba

Sokak életét megkeseríti az apró fürdőszoba, különösen a 7 napnyi, napi 24 órás otthonlét alatt… Sajnos számtalan lakásban látni, hogy ezek a helyiségek bizony sokkal kisebek, mint ami kényelmes lenne. Mai cikkünkben adunk néhány egyszerű tippet arra, hogyan érhetjük el azt, hogy tágasabbnak tűnjön a fürdőszoba

Néhány trükkel tehát a kis fürdőszobák is sokkal tágasabbnak tűnnek így annak, aki felújítás előtt áll érdemes odafigyelni – többek közt – az alábbiakra.

1. Nagy tükör

Tegyél falra minél nagyobb tükröt, ami optikailag tágítja a teret.

A legjobb, ha faltól falig érő tükröt teszünk, de ha nincs erre valamiért elegendő hely, egy hasonló nagy tükör, mint az alábbi XIII. kerületi lakásban is látható, bőven elég lehet.

2. Átlátszó falú zuhanyzó, walk-in zuhanyfülke

Zuhanyzó esetében érdemes lehet kis helyigényű, teljesen átlátszó zuhanyfalat választani. Persze sokan választanak inkább mintás falat, ami óvja az intim szférát, pedig egy-egy átlátszó felület a kis fürdőszobák esetében döntő fontosságú lehet.

Ha zuhanyfülkék között kell döntenünk, mindenképpen a minimális extra helyet foglaló, úgynevezett walk-in típusú zuhanyzókra, ne pedig zuhanyfülkére szavazunk az apró fürdőszobák esetében. Az alábbi fürdőszoba egy IX. kerületi lakásban található és jól látszik rajta, milyen fontos a zuhanyzó kialakítása, mérete.

3. Folytonos padlófelület

Érdemes kibővíteni a padlót mintázatát a zuhanykabinig. Ha így teszünk nem törjük meg a folytonosságot és az összkép sokkal légiesebb és tágasabb hatást kelt, akárcsak ebben a budapesti luxuslakásban.

4. Tolóajtó

Az amúgy is szűkös helyiségek esetében egy befelé nyíló ajtó sok bosszúságot tud okozni. Érdemes lecserélni, például egy ötletes tolóajtóra, amivel máris jókora helyet szabadíthatunk fel.


Forrás: https://hu.pinterest.com/

5. Jó megvilágítás, sok fény

A fürdőszobába elengedhetetlen a megfelelő világítás. Még egy kis méretű fürdőszoba esetében sem elegendő egyetlen mennyezeti lámpa. Fontos, hogy a tükör környékét is jól megvilágítsuk. Ehhez használhatunk több helyre süllyesztett spot lámpákat, amik ráadásul helytakarékosak is. Ebben az  V. kerületi lakásban is több helyre tettek lámpatesteket.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

A Szombathelyi Haladás nem kapta meg NB II-es licencét, hiába volt sokáig a NER közelében.

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Eláruljuk, közülük öt egy-egy bank.

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

© 2024 (v2.202102)