Erre a 4 dologra figyelj, ha albérletet keresel!

Július végén kiderülnek a felvételi ponthatárok és egyúttal megindul a hajrá az albérletekért, ezt pedig a tulajdonosok is jól tudják.  Aki jó albérletet akar kifogni, annak résen kell lenni. Összeszedtünk néhány dolgot, amire nagyon figyelni kell, ha albérletet keresel!

Sorozatunk mellett, ahol a nagy egyetemek közelében kiadó lakásokat gyűjtjük össze, most még egy kis segítséget hoztunk. Az albérletkeresés nem könnyű feladat és jobb, ha előre gondolkodunk, hogy elkerüljük a konfliktusokat.

1.Szerződés: Talán azt gondoljuk ez alapvető a tulaj és a bérlő számára is, azonban sok esetben sajnos még mindig nem az. Minden későbbi félreértés elkerülhető ha szerződésbe foglaljuk a feltételeket, amiről megállapodunk. Legyen szó a kaució nagyságáról, a kifizetés idejéről, módjáról vagy a felmondási időről.

Kiadó 2 szobás lakás Pécsen!

2. Közös költség, rezsi: Mielőtt bármiről is döntenénk tisztázzuk, hogy mennyibe kerül havonta a közös költség, illetve mit foglal magában. A rezsiköltséggel kapcsolatban is jó előre megbeszélni, hogy ki fizeti be a csekkeket, és milyen módon kerül elszámolásra. Nem mindegy, hogy általányt fizetünk, vagy fogyasztás alapján mérik, egyes esetekben óriási lehet a különbség.

3.Tulajdonos látogatásai: Már a fizetési körülmények megbeszélésénél kiderülhet, hogy a tulajdonosnak el kell utalnunk az albérlet árát, esetleg személyesen jön a pénzért. Ennél a pontnál érdemes tisztázni, hogy bár a tulajdonosnak joga van látogatni a bérleményt, az ne zavarja a mindennapi életet. Jó megoldás szerződésbe foglalni azt is, hogy váratlan eseményeket (mint egy káreset) kivéve, a fizetések alkalmával látogathatja az ingatlant.

Kiadó 3 szobás debreceni lakás!

4.Kaució: Az elmúlt néhány évben a két havi kaució + 1 havi bérleti díj bevett szokássá vált, ettől a tulajdonosok természetesen eltérhetnek, ez megbeszélés és hozzáállás kérdése. Az azonban nagyon fontos, hogy tisztázzák, mikor és mennyi kaució jár vissza a bérlőnek. Jó megoldást ezt is papírra vetni, hiszen láttunk már olyat hogy semmiségekre hivatkozva nem kapta vissza a kauciót a bérlő. Ugyanez a helyzet a bérlés felmondásánál is, ebben az esetben is jó előre megbeszélni, ha erre kerül a sor biztosan visszakapjuk a pénzünket.

Kiadó Práter utcai lakás!

Ha még nem találtad meg a tökéletes albérletet, nézz szét kínáltunkban!

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu.

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Alcsútdobozon ezúttal az arborétum és a golfpálya szomszédságában vett 8,6 hektár (86 ezer négyzetméter) földet id. Orbán Győző.

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási lázat is.

Rohamra felkészülni, olcsóbb lesz a benzin

Rohamra felkészülni, olcsóbb lesz a benzin

Szombattól ismét változik mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi ára. 

© 2024 (v2.202102)