Mennyit ér 25 millió a legnagyobb egyetemvárosokban?!

Az első drukkon már túl vannak a felvételiző diákok, hiszen júliusban kihirdették a ponthatárokat. Ilyenkor jön a neheze, mikor lakást kell találni. Sokan kollégiumban, vagy barátokkal közös albérletben fognak lakni szeptembertől, azonban vannak olyan szerencsések is, akiknek szüleik lakást vásárolnak. Körülnéztünk a nagy egyetemvárosokban, hol mit kapnak a szülők a pénzükért!

Bár szerencsére rengeteg egyetemünk van az ország minden pontján, Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs és Győr számít a legnagyobb egyetemvárosoknak, ezért – első körben – errefelé néztünk körül. Azzal nem árulunk el nagy tikot, ha már az elején kijelentjük, hogy Budapest élen jár ami a lakás árakat illeti. A fővárosban egy- másfél szobás lakásért átlagosan 22-25 millót is elkérnek, ez az összeg pedig inkább az alsó határt jelenti az egyetmközeli lakások piacán.

Elsőként nézzük Budapestet, hiszen itt található a legtöbb egyetemi kar, ide érkezik szeptembertől a legtöbb diák. Belsőbb kerületekben keresgéltünk, hiszen innen a legkönnyebb megközelíteni valamennyi egyetemet.

A VII. kerületi Wesselényi utcában találtunk egy egy szobás, galériás lakást, ami alkalmas 1 maximum két fő számára. A bútorok a vételár részét képezik, így már a lakás berendezése sem okoz fejtörést.

Budapest után Debrecen felé vettük az irányt. Találtunk itt is lakást ezen az áron, három külön nyíló szobásat, erkéllyel. Ideális 3-4 főnek is, hiszen a szobák külön-külön kiadhatók.

Szegeden is válogathatunk a tágas, három szobás lakások között ezen az áron, egy garzonhoz pedig jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzá. Szintén alkalmas lehet akár több diák számára is ez a három szobás, második emeleti lakás.

Ebben az árkategóriában Pécsen is hasonló a kínálat, másfél-2 és fél szobás lakásokat találni, elhelyezkedésüktől és állapotuktól függően a városban. Mi Egyetemvárosból hoztunk, méghozzá a legkedveltebb környékéről, az Alkotmány utcából egy lakást. Az ingatlan 48nm-es, konyha-nappali+1 hálós, frissen és teljes körűen felújított, bútorozott és gépesített, így azonnal birtokba vehető.

Győr idén is népszerű volt a felvételizők körében. Pár percre a belvárostól, jól frekventált helyen eladó ez a teljes felújításon átesett, tégla építésű lakás, két szobával.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)