Így használjuk az élénk színeket a lakásban!

Minden szezonnak megvannak a maga trendszínei, melyek között akad néhány élénk árnyalat is. Most megmutatjuk, hogyan csempészd be ezeket az otthonodba.

A lakberendezési trendek jönnek-mennek, minden szezonnak megvannak a maga trendszínei, amelyek között mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Egy erősebb, élénk szín is megtetszhet, de nem biztos, hogy az a legjobb döntés, ha az egész lakást átfestjük. Helyette keressünk egy-egy olyan bútordarabot vagy kiegészítőt, ami beleillik otthonunkba, de nem jelent hosszútávú elköteleződést. Ha így teszünk, könnyen feldobhatjuk a lakást akár apró változtatásokkal is. Most megmutatjuk ezeket a színeket,  és azt, hogy hogyan illesszd bele őket a már meglévő enetriőrbe.

Többször említettük már, hogy érdemesebb egy semleges pasztellt, esetleg fehéret választani falszínnek. Sokkal könnyebben kombinálható a későbbiekben is, ráadásul bármilyen stílusú lakásba illenek.
Ha mégis megtetszik egy élénkebb falszín, akkor jobb, ha először csak egy kis felületet festünk ilyenre. Ha megtaláljuk a tökéletes helyet, egy erős, élénk szín mutatósabb is lehet, mintha az egész helyiséget színesre festenénk. Tökéletes példa erre ez a Lázár utcai lakás, ahol csak egy sávot festettek kékre.

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy megtetszett neki egy árnyalat és legszívesebben mindenből olyat vásárolt volna. Ezt lehet később megbánnánk, esetleg ha jön egy új trend, kezdhetnénk mindent elölről. E probléma elkerülésének érdekében válassz inkább színes lakástextíliákat, amiket könnyen cserélgethetsz, ráadásul az otthonodba is üdeséget vihetsz vele. Ebben a VIII. kerületi lakásban például remekül mutat a sárga függöny és az ülőkehuzat.

Ha mégis megtetszett egy élénk színű bútordarab, akkor azt javasoljuk, maradjunk egynél. Ha nem visszük túlzásba tökéletes végeredményt kapunk, hiszen könnyen feldobhatunk vele egy amúgy világos, homogén teret. Jó példa erre ez a szegedi lakás, ahol élénk étkezőszékeket választottak a világos árnyalatok mellé.

Ha nem akarunk túl sokat áldozni különböző bútorokra vagy falfestésre, néhány jól megválasztott színes kiegészítővel is felfrissíthetjük lakásunkat, mint ebben az erzsébetvárosi lakásban is tették.

 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu.

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Alcsútdobozon ezúttal az arborétum és a golfpálya szomszédságában vett 8,6 hektár (86 ezer négyzetméter) földet id. Orbán Győző.

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási lázat is.

Rohamra felkészülni, olcsóbb lesz a benzin

Rohamra felkészülni, olcsóbb lesz a benzin

Szombattól ismét változik mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi ára. 

© 2024 (v2.202102)