Sikersztori: a Benczúr11 minden lakása elkelt a kivitelezés befejezése előtt!

A Budapest diplomata-negyedében 39 lakást magába foglaló Benczúr11 projekt még csak a finisében van, ám a beruházó, Pannónia Nyugdíjpénztár mára minden lakást sikeresen értékesített. Jelenleg a belső munkálatok, a homlokzat kialakítása, a kertészeti munkák befejezése zajlik.

Az értékesítés nemcsak az összes eladott lakásszám miatt tekinthető sikeresnek, hanem amiatt is, hogy a fejlesztőnek a lakásokat alku nélkül sikerült értékesítenie, melyet a szigorú Pénztártörvény miatt volt kénytelen betartani, hiszen a lakások építtetője a Pannónia Nyugdíjpénztár.

Elmondható tehát, hogy a kiváló helyen, magas minőségben épülő lakásokra van igény. Mindemellett természetesen a lakások eladásának sikeréhez biztosan hozzájárult a kedvezményes 5%-os áfa biztosítása is (az alábbi képen már a kész épület látható, nem a látványterv).

A projektben épülő lakások értékesítésével megbízott – egyebekben a projekt menedzseri feladatokat is ellátó – GPM Kft. véleménye szerint a 2017-ben kezdett, majd fél évre szüneteltetett értékesítésben voltak erős hullámzások.  Volt olyan hónap, hogy 8 lakást sikerült értékesíteni, de volt olyan időszak is, hogy 3-4 hónapig egyetlen lakás nem talált gazdára.

A GPM tapasztalata szerint, bár magas minőségű, presztízs-környezetben épülő, magasabb árkategóriát képviselő lakásokról volt szó, a vevők nagy része mégis magyar, illetve a 70 négyzetméteres alapterület feletti lakásokat saját célra, lakhatás miatt vásárolták, és csak a kisebbeket, a 30-50 négyzetmétereseket vették inkább befektetési céllal.

A lakások egyedi kivitelezése miatt a vevőkkel való kapcsolattartás természetesen még most is intenzív szakaszában tart. A végső munkálatok egyeztetése, a konyhakiépítések véglegesítése, majd a lakások műszaki-átadás átvételének lebonyolítása zajlik.

A lakásokat befektetésre vásároló tulajdonosok már most előkészülnek ingatlanjaik bérbeadására a lakások belső kialakítását, a szükséges felszereltség (rövid vagy hosszú távú bérbeadás) kialakítását tekintve. Szerencséjük van, mert segítő kezet nyújt Nekik ebben a projekt menedzsere, az említett GPM Kft., amely hozamkalkulációval és tervezhető „bevásárló lista” rendelkezésre bocsátásával segíti a bérbeadással kapcsolatos döntések meghozatalát, valamint a lakás felkészítésének lebonyolítását.

Aki tehát lemaradt volna erről az egyedi projektről – a közeljövőben valószínűleg nem várható hasonló volumenű, új lakóingatlan a diplomata negyedben – annak meleg szívvel ajánlja a fejlesztő a lakásbérletet akár rövid, akár hosszú távon, mert aki ide költözik majd, az biztosan kellemes, élhető, magas színvonalon kialakított környezetben töltheti mindennapjait a belváros szívében, az Andrássy úthoz közeli diplomatanegyedben található Benczúr utca 11-ben.

 

A cikk az ingatlan beruházójának támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hibázott a TV2, csattant a bírság

Hibázott a TV2, csattant a bírság

A csatorna túltolta a promóciót egy decemberi adásban.

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Komoly hivatali látogatáson járt a köztársasági elnök.

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Magyarország újabb forrásokat kíván bevonni az energiaellátásba, márpedig ez leginkább délkeleti irányból lehetséges.

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

A prémium lakások piaca is túllendülni látszik a mélyponton.

© 2024 (v2.202102)