Sikersztori: a Benczúr11 minden lakása elkelt a kivitelezés befejezése előtt!

A Budapest diplomata-negyedében 39 lakást magába foglaló Benczúr11 projekt még csak a finisében van, ám a beruházó, Pannónia Nyugdíjpénztár mára minden lakást sikeresen értékesített. Jelenleg a belső munkálatok, a homlokzat kialakítása, a kertészeti munkák befejezése zajlik.

Az értékesítés nemcsak az összes eladott lakásszám miatt tekinthető sikeresnek, hanem amiatt is, hogy a fejlesztőnek a lakásokat alku nélkül sikerült értékesítenie, melyet a szigorú Pénztártörvény miatt volt kénytelen betartani, hiszen a lakások építtetője a Pannónia Nyugdíjpénztár.

Elmondható tehát, hogy a kiváló helyen, magas minőségben épülő lakásokra van igény. Mindemellett természetesen a lakások eladásának sikeréhez biztosan hozzájárult a kedvezményes 5%-os áfa biztosítása is (az alábbi képen már a kész épület látható, nem a látványterv).

A projektben épülő lakások értékesítésével megbízott – egyebekben a projekt menedzseri feladatokat is ellátó – GPM Kft. véleménye szerint a 2017-ben kezdett, majd fél évre szüneteltetett értékesítésben voltak erős hullámzások.  Volt olyan hónap, hogy 8 lakást sikerült értékesíteni, de volt olyan időszak is, hogy 3-4 hónapig egyetlen lakás nem talált gazdára.

A GPM tapasztalata szerint, bár magas minőségű, presztízs-környezetben épülő, magasabb árkategóriát képviselő lakásokról volt szó, a vevők nagy része mégis magyar, illetve a 70 négyzetméteres alapterület feletti lakásokat saját célra, lakhatás miatt vásárolták, és csak a kisebbeket, a 30-50 négyzetmétereseket vették inkább befektetési céllal.

A lakások egyedi kivitelezése miatt a vevőkkel való kapcsolattartás természetesen még most is intenzív szakaszában tart. A végső munkálatok egyeztetése, a konyhakiépítések véglegesítése, majd a lakások műszaki-átadás átvételének lebonyolítása zajlik.

A lakásokat befektetésre vásároló tulajdonosok már most előkészülnek ingatlanjaik bérbeadására a lakások belső kialakítását, a szükséges felszereltség (rövid vagy hosszú távú bérbeadás) kialakítását tekintve. Szerencséjük van, mert segítő kezet nyújt Nekik ebben a projekt menedzsere, az említett GPM Kft., amely hozamkalkulációval és tervezhető „bevásárló lista” rendelkezésre bocsátásával segíti a bérbeadással kapcsolatos döntések meghozatalát, valamint a lakás felkészítésének lebonyolítását.

Aki tehát lemaradt volna erről az egyedi projektről – a közeljövőben valószínűleg nem várható hasonló volumenű, új lakóingatlan a diplomata negyedben – annak meleg szívvel ajánlja a fejlesztő a lakásbérletet akár rövid, akár hosszú távon, mert aki ide költözik majd, az biztosan kellemes, élhető, magas színvonalon kialakított környezetben töltheti mindennapjait a belváros szívében, az Andrássy úthoz közeli diplomatanegyedben található Benczúr utca 11-ben.

 

A cikk az ingatlan beruházójának támogatásával készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

Zelenszkij újra tisztogatásra kényszerül, a Kreml meg van győződve róla, hogy amerikai-ukrán támadás érte a Krím-félszigetet. Háborús összefoglaló. 

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Móra Mátéval, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével beszélgetett újságírónk, Vég Márton.

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Állítólag a Fidesz ECR-hez való csatlakozása is téma lesz.

© 2024 (v2.202102)