Van még új lakás áfakedvezménnyel, a XIII. kerületben!

Amikor bevezették az új építésű lakások kedvezményes, 5%-os áfáját, hirtelen mindenki új lakást szeretett volna venni. Be is indultak az építkezések, de miután kiderült, hogy a 2019. december 31-ig érvényes áfakedvezményt nem hosszabbítják meg, az érdeklődés jelentősen visszaesett az új lakások iránt. Most az év vége felé közeledve pedig már mindenki bizonytalan, hogy befizessen-e egy új építésű projektre. Aki újat keres, annak bizony érdemes! A XIII. kerületben mutatunk egy példát, ami hamarosan költözhető is!

Sokan tartanak attól, hogy ha most vásárolnak lakást egy új beruházásban, akkor már a 27%-os adót kell megfizetniük a nettó ár után, ami jelentős árkülönbözetet jelent. Van azonban még lehetőség kedvezményes áfával vásárolni. Nézzük, mire kell figyelni! Akkor is, ha a XIII. kerületben keresünk.

Alapvetően két dátumra kell figyelnünk, az egyik az érvényes építési engedély kiadásának időpontja, amely nem eshet későbbre 2018. 11. 01-nél, a másik a pénzügyi teljesítés, aminek 2023. 12. 31-ig meg kell történnie. Vagy ha a lakás enedélye 2018 november elsejénél későbbi, akkor a pénzügyi teljesítésnek ez év december 31-ig me kell történnie: amennyit befizetünk, akár 99 százalékot is, akkor annak csak 5% lesz az áfája.

De szerencsére van olyan projekt, ahol kedvezményes az áfa. Nézzük.

Találhatunk tehát még olyan projekteket, ahol még a kedvezményes áfával vásárolhatunk, akár a sztár kerületté vált XIII. kerületben is.

Itt, az Árpád-híd közelében, a Kartács és a Hajdú utca sarkán áll a Magnólia Ház, mely nemcsak az áfakedvezmény miatt különleges.

Az itt kínált lakások ugyanis nem egy teljesen újonnan épült, modern épületben, hanem egy teljesen újjászületett, igazi klasszikus, XIX. századi épületben kapnak helyet, melyet a mai kor igényei szerint alakítanak ki, a klasszikus vonalak, építészeti elemek megtartásával.

Aki tehát szereti a régi épületek hangulatát, mégis mindenképpen új építésű lakást keres, az ennél tökéletesebb házat nem is találhatna a kerületben.

A Magnólia Házban ráadásul mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő lakást, hiszen kis garzonok, nagypolgári lakások és emeletráépítéssel létrejött, loft jellegű, duplex lakások is vannak a rendkívül széles lakáskínálatban.

A lakások fenntartási költsége ugyanakkor a korszerű hőszigetelésnek és a hőmennyiségmérős házközponti fűtésnek köszönhetően lényegesen alacsonyabb, mint egy régi, rendszeresen karbantartott, de mégsem újjáépített, hasonló épületben.

Azt pedig már valószínűleg mondanunk sem kell, hogy nemcsak a lakáskínálat, de a környék is ideális minden korosztály számára, hiszen minden szolgáltatás a közelben elérhető. A 3-as metróval bárhova könnyen el lehet jutni, és közel van a Váci úti irodafolyosó is, ahol sokan találnak munkahelyre. Ezen kívül a környék kikapcsolódási, szórakozási lehetőségekben és zöld felületben is bővelkedik, csakhogy a Margit-szigetet említsük példának.

A fejlesztő természetesen gondolt arra is, hogy a lakók a házon belül is kikapcsolódhassanak, ezért az épület dongaboltozatos, felújított pincéjében fitneszterem és infraszauna is helyet kap, a ház belső udvarán pedig egy gyönyörű kert fogadja a lakókat, és várhatóan egy kis kávézó is nyílik majd a földszinten.

A beköltözésre pedig nem kell sokat várni, hiszen a Kartács Projekt Kft. fejlesztésében megvalósuló beruházáson már a végső munkálatokat végzik, így hamarosan költözhetnek is a lakók.

A cikk megjelenését a Magnólia Ház fejlesztője támogatta


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Mi történt az orosz-ukrán háború 790. napján? Keddi összefoglalónk. 

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

A 16. héten is nagyot dobott a TV2, folytatódott a nyerő széria.

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Erősödött a főbb devizákkal szemben.

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

Üzenve a propagandistáknak, a Tisza Párt alelnöke egy vidéki, lepusztult egészségügyi intézményről osztott meg néhány fotót.

© 2024 (v2.202102)