Kuriózum: családi ház a Zsolnay Negyedben

Pécs az egyik legsokszínűbb magyar város, amióta Európa kulturális fővárosa lett, népszerűbb, mint valaha. Ennek egyik oka, hogy ebben a kvázi-mediterrán dél-magyarországi városban találjuk az Európa szerte híres, újjászületett Zsolnay Negyedet. Innen hoztunk egy igazi ház-különlegességet!

A város ékköve, a Zsolnay Kulturális Negyed, amit hungarikummá is nyilvánítottak. Az egykori porcelánkészítő család, a Zsolnay család alkotó- és lakóhelye ma a legnépszerűbb turisztikai látványosság.

A világszerte híres kerámiagyár területén ma látnivalókban gazdag városrész jött létre, mely máig őrzi a Zsolnay örökséget. Hangulatos kávézók, kortárs galériák, kézműves boltok és számtalan Zsolnay szobor található errefelé, ahol lépten nyomon valami különleges látnivalóba botluk.

Itt, a város művészeti és kulturális bázisaként emlegetett városrészben bukkantunk egy igazi ritkaságra, méghozzá egy Zsolnay címeres családi házra.

Ez a ritkaságszámba menő ingatlan – az egykori Zsolnay gyár által épített ház – egy porcelánfestőé volt, erről tanúskodik a házon elhelyezett címer is, mely Pécs öt tornyát ábrázolja. Igazi kuriózum ez a ház, mivel a legtöbbet már lebontották és helyükre új építésű társasház került. Még nem áll védettség alatt, így szabadon alakítható.

A családi házban három külön bejártú szoba található, melyek mind a konyha-nappali helyiségből nyílnak. A nappaliban a tulajdonos meghagyta a cserépkályhát, de a radiátorok erről működnek, így az egész ház fűthető.

A házat szépen gondozott kert veszi körbe, ahol tároló és a házhoz kapcsolódó terasz is található, mely tökéletes helyszín a pihenésre. A házat két évvel ezelőtt felújították, melynek során lecserélték a nyílászárókat, a vezetékeket, valamint új padlót és szigetelést is kapott az ingatlan. Ekkora nyerte el mai formáját a fürdőszoba, illetve a konyha is.

 

A ház fotós tulajdonosa jelenleg műtermet rendezett be a nappaliban, de számtalan további lehetőség rejlik az ingatlanban. Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően, a ház igazi ritkaságnak számít, amely tökéletes befektetés is. A ház mellett található szomszédos telek megvásárlására is van lehetőség, mellyel autóbeállásra is alkalmas, nagy családi otthonná varázsolható ez a különleges darab.

Jó választás családoknak, hiszen csok igénybevételére is alkalmas, de az idősebb korosztály számára is tökéletes otthon, mégpedig egyszintes kialakításának köszönhetően.

 

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta. 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

A szombati nap történései - dióhéjban.

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Lesz-e a jövőben árcsökkenés az új lakásoknál? És mi van, ha építeni szeretnénk? Meddig tart a lakáspiac mélyrepülése? Ezekre válaszolnak szakértőink.

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Csak a privátbanki ügyfelek éves százmilliárdokat nyerhetnek a drasztikus új kamatadó-rendelet után.

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

62 termékkel indul július 1-jén az állami árfigyelő rendszer.

© 2023 (v2.202102)