Kuriózum: családi ház a Zsolnay Negyedben

Pécs az egyik legsokszínűbb magyar város, amióta Európa kulturális fővárosa lett, népszerűbb, mint valaha. Ennek egyik oka, hogy ebben a kvázi-mediterrán dél-magyarországi városban találjuk az Európa szerte híres, újjászületett Zsolnay Negyedet. Innen hoztunk egy igazi ház-különlegességet!

A város ékköve, a Zsolnay Kulturális Negyed, amit hungarikummá is nyilvánítottak. Az egykori porcelánkészítő család, a Zsolnay család alkotó- és lakóhelye ma a legnépszerűbb turisztikai látványosság.

A világszerte híres kerámiagyár területén ma látnivalókban gazdag városrész jött létre, mely máig őrzi a Zsolnay örökséget. Hangulatos kávézók, kortárs galériák, kézműves boltok és számtalan Zsolnay szobor található errefelé, ahol lépten nyomon valami különleges látnivalóba botluk.

Itt, a város művészeti és kulturális bázisaként emlegetett városrészben bukkantunk egy igazi ritkaságra, méghozzá egy Zsolnay címeres családi házra.

Ez a ritkaságszámba menő ingatlan – az egykori Zsolnay gyár által épített ház – egy porcelánfestőé volt, erről tanúskodik a házon elhelyezett címer is, mely Pécs öt tornyát ábrázolja. Igazi kuriózum ez a ház, mivel a legtöbbet már lebontották és helyükre új építésű társasház került. Még nem áll védettség alatt, így szabadon alakítható.

A családi házban három külön bejártú szoba található, melyek mind a konyha-nappali helyiségből nyílnak. A nappaliban a tulajdonos meghagyta a cserépkályhát, de a radiátorok erről működnek, így az egész ház fűthető.

A házat szépen gondozott kert veszi körbe, ahol tároló és a házhoz kapcsolódó terasz is található, mely tökéletes helyszín a pihenésre. A házat két évvel ezelőtt felújították, melynek során lecserélték a nyílászárókat, a vezetékeket, valamint új padlót és szigetelést is kapott az ingatlan. Ekkora nyerte el mai formáját a fürdőszoba, illetve a konyha is.

 

A ház fotós tulajdonosa jelenleg műtermet rendezett be a nappaliban, de számtalan további lehetőség rejlik az ingatlanban. Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően, a ház igazi ritkaságnak számít, amely tökéletes befektetés is. A ház mellett található szomszédos telek megvásárlására is van lehetőség, mellyel autóbeállásra is alkalmas, nagy családi otthonná varázsolható ez a különleges darab.

Jó választás családoknak, hiszen csok igénybevételére is alkalmas, de az idősebb korosztály számára is tökéletes otthon, mégpedig egyszintes kialakításának köszönhetően.

 

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta. 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Hiába a majdnem döntetlen, elismerte vereségét.

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

A Nemzeti Választási Iroda székházánál tartották a demonstrációt.

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Közben az oroszok fokozzák támadásaikat Harkivnál.

© 2024 (v2.202102)