Klasszikusan elegáns lakások még 5%-os áfával

Az utolsó lehetőség, hogy kedvezményes áfával egy klasszikusan elegáns, de teljesen, az  utolsó szögig megújuló angyalföldi házban vásároljon. 

Az év vége közeledtével még inkább számba vesszük azokat a feladatokat, amiket szeretnénk még ebben az évben elintézni, megoldani. Ilyen feladat a lakásvásárlás is, hiszen biztosan sokan vannak olyanok, akik nem akarják a lakás kiválasztását az új évre hagyni. A lakásvásárlás előtt állók számára jó hírekkel szolgálhatunk: még mindig találnak új építésű lakásokat Budapesten, amikre a kedvezményes 5%-os áfa vonatkozik. Azok az érdeklődők pedig, akik a népszerű XIII. kerületben találnak ilyen lakásokat, különösen szerencsésnek érezhetik magukat.

De nézzük, mi kell ahhoz, hogy még kihasználhassuk ezt az áfa kedvezményt! Egyrészt az érvényes építési engedély kiadásának időpontja nem lehet későbbi, mint 2018. november 1., másrészt a pénzügyi teljesítésnek 2023. december 31-ig kell megtörténnie.

Tekintve, hogy nem tudja mindenki egy lakás árát készpénzben kifizetni és a hitelügyintézés átnyúlhat az új évre, érdemes olyan új építésű projektet keresnünk, ahol garantálni tudják számunkra az említett áfa kedvezményt, mivel az építési engedélyüket még 2018. november 1-e előtt kapták meg.

 

A közkedvelt városrésznek számító XIII. kerületben elég gyorsan fogynak a lakások, ezért talán itt a legnehezebb megfelelő lakást találnunk, de azért nem lehetetlen. A Kartács és a Hajdú utca sarkán megvalósuló Magnólia Ház például a kerület egyik legszebb projektje, hiszen egy igazi klasszikus, 100 éves épület felújításával és bővítésével született meg ez 68 lakásos társasház: még itt is akad néhány eladó lakás.

Érdemes azonban minél előbb érdeklődnünk, nehogy elkapkodják előlünk ezeket a klasszikusan modern lakásokat, így még akár a karácsonyfa alá is bekerülhet az adásvételi szerződésünk. Sőt, további remek híreink is vannak: a projekt lassan a végéhez közeledik, az elkészült lakásokba 2020 tavaszán már be is költözhetnek az első lakók.

De nézzük meg pontosabban, mit tud ez a ház, milyenek a lakások, illetve mit kínál a kerület, ami miatt érdemes itt vásárolnunk! A kerület előnyeit nem nagyon kell ecsetelnünk, mindenki tudja, hogy a XIII. kerület az egyik legjobb infrastruktúrával rendelkező kerület Budapesten, ahol a remek közlekedés, a kellő mennyiségű zöld környezet és kiváló infrastruktúra (óvodák, iskolák, szolgáltatások) található.

A ház a kerületen belül is nagyon kedvező helyen, az Árpád-híd közelében áll, ahonnan tényleg minden, a felújított 3-as metró, a Váci úti irodafolyosó és még a Margit-sziget is könnyen elérhető. Ráadásul nem egy újabb, már megszokott homlokzatú új építésű monstrummal találkozunk, hanem egy igazi klasszikus épülettel, ami egyben kitűnik a környező modern új építésű lakóprojektek közül, viszont nagyszerűen illeszkedik a városképbe. Arról nem is beszélve, hogy téglaépületről van szó, amely amellett, hogy megőrizte az 1800-as évek építészeti stílusát, belülről mégis teljesen megújult, mind műszaki, mind esztétikai értelemben a mai kor igényeit szolgálja.

Emellett, nemcsak egy átlagosan felújított társasházról van szó, amelyben klasszikusan elegáns lakásokat találunk. A beruházó Kartács Projekt Kft. egyaránt komoly figyelmet fordított arra, hogy a házban közösségi terek is legyenek, így az épület dongaboltozatos, felújított pincéjében privát fitnesztermet és infraszaunát is kialakítanak, a ház belső udvarán pedig egy szépen gondozott zöld kert kap helyet, a földszinten ugyanakkor várhatóan egy kávézó is nyílik majd.

A lakások belső kialakítása is nagyban eltér a klasszikusan vett új építésű lakásokétól, hiszen a nagy belmagasságnak köszönhetően a régi polgári lakások hangulatát adja vissza a legmodernebb megjelenésben. Ugyanakkor az elosztásuk is a mai igényeknek megfelelő, és az emeletráépítésnek köszönhetően egyedülálló, duplex lakásokat is találunk az épületben.

A költségeket tekintve az sem elhanyagolható tényező, hogy a lakások a korszerű hőszigetelésnek és a házközponti fűtésnek köszönhetően energiatakarékosak.

A Magnólia Ház lakásai elsősorban a nagyobb lakások iránt érdeklődők számára vonzók: az újjávarázsolt társasházban az 65-95 nm közötti, főként kettő vagy több hálós lakások érhetők még el. Kitűnő lehetőség párok és családok vagy befektetők számára egyaránt. És ne feledkezzenek meg arról, hogy a kedvezményes áfa mellé kedvező fizetési feltételek is várják majd itt Önöket.

A cikk megjelenését a Magnólia Ház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klubban beszélgettünk.

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten esett át, utána újra kellett tanulnia járni.

© 2024 (v2.202102)