A legjobb tippek, ha épp lakáseladás előtt állsz

 

Persze vannak olyan helyzetek, amikor ez elkerülhetetlen, de a legalapvetőbb trükkök szinte semmibe nem kerülnek. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

Rend a lelke!

Ha vevőt szeretnénk találni eladó lakásunkra, akkor a legfontosabb, hogy az ingatlan elsősorban rendezett legyen. Azaz legyen benne példás rend, és ragyogó tisztaság.

Szép, rendezett lakás a Mechwart ligetnél

Még több képért kattintson a fotóra!

A garázsban és a kertben is

A rendrakás pedig ne azt jelentse, hogy amit kiselejtezünk, azt felhalmozzuk a garázsban. Egy rendezett garázsban egyértelműen látszik, hogy azon kívül, hogy beállhatunk egy autóval, még rengeteg tárolóhely is akad, ami fontos szempont a legtöbb vevőnél. Az hogy a kert gondozott legyen pedig talán még természetesebb elvárás, hiszen ezt látják meg a vevők először, mielőtt még a házba belépnének. És ahhoz, hogy a fű le legyen nyírva, vagy a levelek össze legyenek gereblyézve nemhogy pénz nem kell, de még az sem szükséges, hogy különösebben értsünk a kertészkedéshez.

Rendezett ház, rendezett kerttel Siófokon

Még több képért kattintson a fotóra!

Csak semmi személyes

Természetes, hogy szeretjük szeretteink képével kidekorálni otthonunkat, de ha épp hirdetjük a lakást, akkor ezt inkább kerüljük el, vagy maximum 1-2 képet hagyjunk kint. A lakás fényképezésénél azonban ezt az 1-2 képet is inkább takarjuk ki.

Semleges színekkel

Nem kell mindenáron kifestenünk az egész házat, mielőtt meghirdetjük az ingatlant, hiszen a vevő valószínűleg úgyis egy tisztasági festéssel kezd majd. De természetesen előfordulhat, hogy egy helyiség annyira régen volt kifestve és annyira lekoszolódott, hogy érdemes eladás előtt újrafesteni. Ilyenkor azonban mindenképp használjunk semleges színeket, és kerüljük a túlságosan feltűnő, egyedi árnyalatokat. Ebben a pápai családi házban is a semleges, pasztell színek az uralkodóak minden helyiségben.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ne költsünk felesleges felújításokra

Kétségtelen, hogy a konyha és a fürdőszoba állapota döntő a vásárlásnál, ezért érdemes felújítani, ha már 20-30 éve nem költöttünk rá. De biztos, hogy kell ehhez beépített wok égő vagy grill a főzőlapon kívül? És az is fontos, hogy a hűtő ital vagy jégkocka adagolóval is rendelkezzen? Cseréljük le a burkolatokat, vegyünk szép konyhabútort és jó minőségű beépített gépeket, de kerüljük a felesleges extrákat, hacsak nem luxuskivitelű az egész ingatlan.

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)