Különleges dekorációk a falra, amikhez nem kell képkeret

 

Mai bejegyzésünkben olyan fali dekorációkat mutatunk, amelyekhez nem kell képkeret.

Kép forrása: pixabay.com

Hangszerek

Akinek hobbija, sőt esetleg munkája a zenélés, az nem is találhatna jobb dekorációt, mint ami hangszerekből készült. Ehhez persze kell jó néhány már nem használt darab, ami azért mutatós is. Ennek a gödi családi háznak a galériáján például két gitár a dekoráció.

Még több képért kattintson a fotóra!

Térképek

Bár egy-egy földrajzi hely térképe rendszerint nem négyszögletes, mégis ilyen formában nyomtatják ki őket, ezért általában keretben, képként kerülnek ki a falra. Egy adott várost ábrázoló térképet azonban nemcsak papírra lehet nyomtatni, hanem kivágható bármilyen más anyagból a körvonala. Airbnb lakásokban szinte egyenesen kötelező a Budapest térkép, amit ebben a II. kerületi lakásban fából készítettek el.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fali szőttesek

Legyen az akár fali szőnyeg, falvédő, gobelin kép, vagy csak egy makramé dísz, a textil fali dekorációk most nagyon népszerűek.

Kép forrása: thespruce.com

Bár ilyen ágy mellett nem nagyon tud érvényesülni, ennek az érdi családi háznak az egyik hálószobájába patchwork falvédőt választottak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Tányérok

Tányérokat a falra rakni mindenkinek ismerős lehet, ha máshonnan nem, hát a nagymamája házából. Ettől azért ne gondoljuk azt, hogy nekünk is olyan népművészeti tányérokat kell beszereznünk, gyönyörű modern tányérokból is készíthetünk egyedi dekorációt.

Képek forrása: thespruce.com

Kosarak

Egy, az eredeti stílusjegyek megtartásával felújított parasztházban persze jobban mutatnak a népművészeti tányérok, vagy akár fonott kosarak is.

Akasztók, fogasok

Ma már sok olyan fogast lehet kapni, amelyek önmagukban is mutatósak, akkor is, ha nem akasztunk rájuk semmit, ha mégis, akkor pedig még hasznosak is.

Képek forrása: boredpanda.com, pinterest.com és thespruce.com

Kalapok

Ha valaki pont fejfedőket gyűjt, nyugodtan kiteheti őket a falra dekorációnak, így legalább mindenki láthatja a gyűjteményét.

Kameruni juju kalap

És ha már kalapok, akkor a kameruni törzsi vezetők ünnepi viselete, az ún. juju kalap is remekül mutat különböző színekben.

Kép forrása: thespruce.com

Tükrök

Egy nagy tükör tágítja a teret, sok kis tükör pedig remekül mutat dekorációként. A tökéletes eredmény érdekében válasszunk különböző formájú, de nagyjából azonos méretű tükröket.

Képek forrása: thespruce.com

Növények

A növényfal mostanában nagyon menő, de a növények amúgy is mindig a legjobb dekorációk, még ha nem is a falra helyezzük őket. Összefüggő növényfal helyett akaszthatunk néhány növényt egyedi kaspókban a falra.

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Érdekes módszerrel derítették ki a kutatók, hogyan alakulhatott a nyári átlaghőmérséklet az elmúlt kétezer évben. 

© 2024 (v2.202102)