Ez a 7 legnagyobb hiba, amit csak elkövethetünk egy felújítás során

 

Mai cikkünkben összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat és ötleteket is adunk arra, hogyan lehet őket megelőzni.

Alábecsüljük a kiadásokat

Nem járunk utána pontosan, hogy mi mennyibe fog kerülni, és nem számolunk azzal, hogy a kiadások tervezése és a pénz tényleges elköltése között akár nőhetnek is az árak. Másik tipikus hiba, hogy nem készítünk minden részletre kiterjedő költségtervet, csak a nagyobb kiadásokkal számolunk.

Ezeket a hibákat leginkább úgy kerülhetjük el, ha részletesen feltárunk minden várható költséget, az anyagszükségletet pontosan mérjük, és felfelé kerekítjük, illetve minden várható kiadás értékét is felfelé kerekítjük, és a végösszegre is rászámolunk minimum 10, de inkább 20%-ot.

Kompletten felújított lakás a VI. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

A legolcsóbb szakembert választjuk

Aki sokkal olcsóbban dolgozik, mint mások, ráadásul a mai szakember hiány mellett is azonnal tud jönni, az máris gyanús. A legolcsóbb szakember lehet végül a legdrágább, ezért ne a legolcsóbbat, hanem a legjobbat keressük meg a projekthez, de ne gondoljuk azt sem, hogy a legdrágább lesz a legjobb.

A legjobb szakembereket úgy találhatjuk meg, ha megkérdezzük ismerőseinket, hogy tudnak-e valakit, aki nemrég nekik dolgozott, és hogy meg voltak-e elégedve vele. Ezen kívül fontos, hogy magától a szakembertől is kérjünk leinformálható referenciákat.

Azt gondoljuk, hogy sokat spórolhatunk, ha magunk csináljuk

Sok mindenhez érthet az ember, de azért van, amit jobb szakemberre bízni. Igen, kétségtelenül olcsóbb, ha magunk csinálunk valamit, de csak akkor, ha valóban értünk hozzá, mert ha elrontjuk, azzal akkora kárt okozhatunk, hogy a költségek végül még magasabbra rúghatnak, mintha szakembert hívtunk volna.

Szép lakás fél éve felújított konyhával, Gödöllőn

Még több képért kattintson a fotóra!

Nincs pontos, lépésekre bontott tervünk a munkálatokat illetően

Egy nagyobb felújítás, több kisebb felújításból, részmunkából állhat. Ezeket a lépéseket fontos időben pontosan megtervezni, hiszen sokszor több szakember munkáját kell összehangolni. Ha nem tervezzük meg pontosan akkor időben biztosan csúszni fogunk, ami többlet költségeket is eredményezhet.

Nem osztjuk fel a feladatokat és a felelősséget egymás között

Ez akkor merül fel, ha a felújítást párban vagy egy család tagjaiként végezzük. Nagyon sok családi veszekedést előzhetünk meg azzal, ha mindent részletesen megbeszélünk, és felosztjuk egymás közt kinek a feladata, melyik szakembert felhívni, kifizetni, anyagot beszerezni, stb.

Szépen felújított lakás a XIV. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

Nem tudjuk pontosan, mit szeretnénk, vagy nem tudjuk pontosan elmondani

Nehézséget jelenthet, ha tudjuk nagyjából, hogy mit szeretnénk, de nem tudjuk minden részletre kiterjedően, és az egyes elemeken még utólag variálunk. Ez plusz költséget és időbeli csúszást is eredményezhet.

Legalább ilyen nagy probléma az is, ha pontosan tudjuk, hogy mit szeretnénk, de ezt nem tudjuk pontosan elmagyarázni a szakembernek. Ennek persze az is lehet az oka, hogy nem a megfelelő szakembert választottuk. Egy nagyobb munkánál jó, ha olyan fővállalkozót találunk, aki látványtervet is tud mutatni nekünk az elképzelésünkről.

Nem járunk utána pontosan, hogy milyen anyagokra van szükségünk

Ma már bármit is csinálunk, rengeteg anyag közül választhatunk. Nagyon sok utánajárást igényel, hogy kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbb anyagokat, és ezek után még azt is kinyomozzuk, hogy mit, honnan lehet a legolcsóbban beszerezni. Ezt a kutatómunkát sokan szeretik maguknak megspórolni, ami azt eredményezheti, hogy gyengébb minőségű anyagot vesznek, vagy drágábban veszik meg, mint amennyiért hozzájuthattak volna.

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)