Ezért legyen egy átadóablak a konyhád és a teraszod között!

 

Erre nagyon jó megoldás, ha van egy kinti konyhánk is, mert bár a grillsütő nyilván kint van, attól még rengeteg olyan dolgot is felszolgálunk egy ilyen buli idején, ami bizony a konyhában készül. Egy plusz konyha kialakítása a teraszon azonban rendkívül költséges lehet, ezért jó, ha van egy átadóablakunk, amin könnyedén kiadhatjuk az ételeket a konyhából a teraszra, és a végén a mosatlan is ugyanilyen egyszerűen vándorolhat befelé.

Kép forrása: pexels.com

Az ötlet egyáltalán nem elrugaszkodott, különösen, ha azt nézzük, hogy nagyon sokaknak van amerikai konyhás nappaliból nyíló terasza, és így a konyhaablak is sok esetben a teraszra néz. Persze kihordhatjuk az ételeket a teraszajtón keresztül is, de sok családi háznál ez az ajtó inkább a nappalihoz vagy az étkezőhöz van közel, mintsem a konyhához, így ha összeszámoljuk, hogy hányszor fordulunk egy-egy ilyen parti alkalmával, máris kijön, hogy hány száz métert gyalogolunk feleslegesen.

Kép forrása: sadecor.co.za

De még ha közel van a teraszajtó a konyhához, akkor is gondoljunk bele mennyivel kényelmesebb lenne egy családtagunknak egyszerűen csak az ablakon keresztül kiadni az ételeket. És mennyire hasznos, ha a gyerekek medencéznek, és nem akarjuk, hogy vizesen bent egyenek, vagy ha egyszerűen csak az udvaron játszanak, és szeretnénk őket közvetlenül a konyhából látni.

Ennél a mosonmagyaróvári családi háznál is milyen egyszerű lenne a konyhaablakot ilyen célra is használni.

Még több képért kattintson a fotóra!

Plusz előny, hogy a túloldalon egy kis pultot is kialakíthatunk, így máris van egy kis kerti bárunk. Egyetlen problémát csak a házunkba így könnyedén bejutó rovarok jelenthetnek. De vigasztaljon, hogy a szúnyogok napközben a kánikulában úgyis elbújnak, a legyeket meg utólag lecsaphatjuk. A rovarok ellen védekezést jelenthet egy ideiglenesen levehető, majd a szervírozás végével visszarakható szúnyogháló is.

Képek forrása: houzz.com és housebeautiful.com

Ennél a szentendrei családi háznál is a teraszra nyílik az egyik konyhaablak, így itt is praktikus lenne az átalakítás.

Még több képért kattintson a fotóra!

Nem mindegy persze, hogy ehhez milyen az ablakot választunk. A 80-150 széles hőszigetelt nyílászárók például nem túl praktikusak, hiszen egy szárnyuk van, így kinyitva a konyhában komolyan akadályozhatják a mozgást. Erre a célra érdemes inkább kétszárnyú, esetleg kifelé nyíló vagy harmonikaszerűen nyíló ablakot csináltatni, de a garázskapuszerűen felnyíló ablak is jó megoldás lehet.

Képek forrása: timesofsandiego.com, architectureartdesigns.com és familyhandyman.com

 

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Hiába a majdnem döntetlen, elismerte vereségét.

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

A Nemzeti Választási Iroda székházánál tartották a demonstrációt.

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Közben az oroszok fokozzák támadásaikat Harkivnál.

© 2024 (v2.202102)