Vonulj el Balatonra, a saját „rezidenciádra”!

Milyen jó lenne e fura, néha zűrös világ elől is elvonulni néha, mondjuk a Balatonra, gondolhatjuk egyre inkább manapság. Aki teheti, annak még nem késő szétnézni a Balatonhoz közeli új házak közt, ahol meglepően jó ár-érték arányban találhatja meg – az idén nyárra el is készülő – tágas lakás-apartmanját. Itt már két szobás, nagy erkéllyel bíró lakás is kapható egy jobb helyen lévő pesti garzon áráért.

Az elmúlt hetek történései azt is megmutatták, hogy bizony milyen jó annak, aki el tud vonulni egy vidéki „rezidenciába”.

Nem csupán egy klasszikus hosszú hétvégén vagy nyaralás alatt, hanem akkor is, amikor a város szinte kihal és otthonról lehet (vagy kell) intézni szinte minden ügyet, feladatot.

Nyilván egyfajta presztízst is jelent egy új nyaraló a Balaton partján, hiszen a többség a saját lakását, házát tudja elsősorban megvenni, egy nyaralóra valóban csak a szerencsésebbeknek telik.

Ugyanakkor egy-egy új építésű, nívós nyaraló apartmannak sem kell feltétlenül két-három budapesti lakás árába belekerülnie, még a Balaton legkellemesebb, déli parti településein sem.

Sőt, még akkor sem kell drága legyen egy tóhoz közeli lakás, ha nem egy tízen-, vagy épp húszon-egypár négyzetméteres kis apartmanról, hanem egy tágasabb, a luxus valódi érzését nyújtó szép, modern, vadonatúj otthonról van szó, ahol a ház kertjében medence is várja az oda költözőket…

Nézzük is a fenti feltételeknek megfelelő mai „főhősünket” egy balatonföldvári, luxus színvonalon épülő lakóházat, mégpedig a központhoz és a neves part sétányhoz is közel.

Tehát a Siófoktól nem túl távoli csodálatos Balatonföldváron, a déli part egyik legrégebbi fürdőhelyén járunk. Itt, a gyönyörű platánfákkal szegélyezett, két kilométeres Kvassay sétány közvetlen közelében akadtunk egy egyedi kivitelezésű lakásokat kínáló új építésű házra, mely a hangzatos Luxus Balatonföldváron néven keresi a vevőket.

Jó hír, hogy itt változatosak az alaprajzok, nemcsak kisebb 40-50 négyzetméteres egy és kétszobás, hanem olyanok is vannak, melyek nagyobbak, így több gyermekes családoknak is elegendő teret nyújtanak. A magasabb emeleti lakásokból szép a kilátás a környékre, a földszinti lakásokhoz pedig kertrész is tartozik.

új építésű lakások

A társasház lakásaihoz impozáns méretű, a kisebb otthonoknál is jellemzően 10-13 négyzetméteres teraszokat terveztek, miközben a hatalmas parkosított kert és kültéri medence igazi luxus-társasházzá avatja ezt az ingatlant.

Az új, most épülő, nyár végére valószínűleg el is készülő házban a magas színvonalú, modern, energiatakarékos hőszivattyús fűtés- és hűtésrendszer, valamint igényes épületgépészet teszi teljessé a lakók kényelmét. A lakások mellé a pinceszinten vagy kertben megvásárolható garázshelyek és tárolók tovább növelik a ház, a befektetés értékét.

A cikk a luxus szintű tóparthoz közeli lakóház értékesítőjének támogatásával készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Már 87 ezer orosz katona halt meg az ukránok szerint

Már 87 ezer orosz katona halt meg az ukránok szerint

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

„Három szomszédom van, mindegyiknek a gyereke külföldre költözött” – olvasói levél

„Három szomszédom van, mindegyiknek a gyereke külföldre költözött” – olvasói levél

A hetek óta tartó diáktüntetések egyre erőteljesebb hangon szólnak. Közben országszerte sok tanár sztrájkol. A fiatalok elvándorlására is felhívják a figyelmet. Egyik olvasónk is aggódik, most ő következik.

Dől a dominó: korlátozzák a tankolást a hazai Shell-kutakon

Dől a dominó: korlátozzák a tankolást a hazai Shell-kutakon

Benzint legfeljebb 20 ezer, gázolajat maximum 50 ezerért forintért lehet vásárolni tankolásonként.

Hoppon maradhat, aki Ausztriába szeretne utazni

Hoppon maradhat, aki Ausztriába szeretne utazni

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-START magyar-osztrák viszonylatú és azon túlmenően közlekedő nemzetközi vonatait - hívja fel a figyelmet a Mávinform.

© 2022 (v2.202102)