Nyulak a lakásban: avagy lakáscsere a bolyhos Dezső-Rezső szemével

Nyulak? Az Otthontérkép Magazinnál eldöntöttük, hogy a könnyed, színes írásoknak, sőt, blogbejegyzéseknek ezentúl még nagyobb teret engedünk. Új szerzőnk, Simon-Básti Mária írásából is folyamatosan közlünk majd néhány gyöngyszemet. Őt a Facebook közönsége csak Tulajdonosbarát ingatlanosként ismeri. Marcsi több éve dolgozó ingatlanos, így színes, könnyed történeteit az élet írja.

Nyulak a lakásban? Mindjárt eláruljuk mire gondolunk. Következzen tehát D(R)ezső, a nyuszi története, aki egy izgalmas ingatlan eladásba csöppen, amikor gazdái megbízzák Marcsit, adja el azt a lakást, amelyben ő is él. A sztorit maga D(R)ezső diktálta le Marcsinak:

***

„Sziasztok Dezső vagyok, vagy Rezső; igazából bármelyikre hallgatok, főleg, ha a nasis zacskó adja az aláfestő hangot. 😉

Igen, íme, itt. Én lennék Dezső-Rezső

Aranyos vagyok, ugye?
Aki csak meglát késztetést érez arra, hogy alaposan megdögönyözzön, megsimogasson…nos, maradjunk annyiban, hogy én azért „szűröm az érdeklődőket” 🙂

A belvárosban lakunk a gazdival és a gazdi férjével…talán úgy tűnhet, hogy őt annyira nem csipázom, de ez egyáltalán nem így van!
Tény, hogy ő az alfa hím a családban – nyilván csak utánam – és az is hogy őt kevésbé tudom levenni a lábáról az ártatlan tekintetemmel, de azért jó arc ő is.

Haverommal lakunk itt, mindketten mentett nyuszik vagyunk…

Fogalmazzunk úgy hogy húsvéti kedvencként kezdtük, de már nincsen szomorkodás most már királyság van.
Minap meglátogatott minket egy magas szőke csaj és szeretett otthonunk eladásáról diskuráltak az itthoniakkal. Kicsit be is gazoltunk a haverommal, hogy most mi lesz, mert már nem akarunk „utcanyulak” lenni – túl jó itt nekünk!

Jó fejnek tűnt, de azért ez a járvány időszak rajta is meglátszott… Szerintem a fodrásza még nem dolgozik, de a korához képest egész jól tartja magát. Mindenesetre reméljük nem ezen fog múlni a lakásunk eladása…
Lehet, hogy nem túl nagy ez a kégli, de mi imádjuk és nekünk a világot jelenti.
Amikor előbújunk a kis kuckónkból, akkor randalírozunk egyik szobáról a másikra, és az erkélyt is tökre szeretjük, meg minden.

Néhány lépésre van minden tuti hely, ha „hirtelen” válogatósok lennénk a gazdi hipp-hopp elugrik a boltba vagy a zöldségesbe és hoz nekünk valami friss ropogtatnivalót. Mondtam már, hogy imádnivaló csaj?
Azt mondja a gazdi, hogy itt hagynának minden bútort, nem is értem (?) Az ágy szinte vadonatúj, a kanapé tök modern és kényelmes – gyakran összebújunk ott a gazdival tévézés közben – és a gardróbszekrények is hatalmasak, mikor idekerültem meg is ijedtem tőlük akkorák egy kisnyúlnak!

De az új helyünkön már új bútorok is lesznek, mert hogy é p í t k e z ü n k! Bizony!

Gazdi azt ígérte, ha felépül a ház akkor ott lesz egy külön szobánk…

Fú, az nagyon zsír lenne, főleg ha tv-t is kapnánk, akkor egész nap néznénk a Kis Kedvencek titkos életét.

Lesz az udvaron is egy elkerített rész ahol futkoshatunk, szerintem a haverral durván be fogunk füvezni! 😉
Valamelyik nap a gazdi férje hazaállított egy „nyuszis magazinnal” – legalábbis ő azt mondta az a neve. De nem tudom, lehet, hogy többen is leszünk?

Á, nem hiszem, mert a gazdi mosolya nem volt túl őszinte mikor meglátta az újságot. Pedig ő imádja a nyuszikat! Mindegy is, végül is nem lenne rossz egy kis pomponos nyuszicsaj a háznál.

Gazdi azt mondja egyik szeme sír a másik meg nevet, imádja a lakást, de alig várja hogy elkészüljön a ház, nagyon szeretné, ha jó kezekbe kerülne az otthonunk, ha valaki annyira szeretne itt lakni mint amennyire mi is.

És a szomszédokról még nem is meséltem, király arc mindegyik, esküszöm!
Az ingatlanos csaj jó sokat volt itt, biztos ami biztos kicsit puncsoltam is, megengedtem neki, hogy megsimogasson, hadd örüljön, tényleg jó fej vagyok!

Most várjuk a fejleményeket, várjuk a megfelelő vevőt aki ugyanúgy szereti ezt a lakást és ugyanúgy otthonának tekinti majd mint mi így négyen!
Addig is szövöm a nyusziálmokat az új kégliről, szerintem durván jó lesz!

Puszipacsi: D(R)ezső

– lejegyezte: Marcsi, a Tulajdonosbarát ingatlanos

 

Ha kedvet kapott, és Ön is – vagy nyuszija, cicája, kutyusa, stb. 😉 – eladná, elcserélné a lakását, házát, nézzen szét nálunk, töltsön fel hirdetést!

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel megrázó szavai az emberek szívéig hatoltak. 

© 2023 (v2.202102)