IX. kerület, Márton utca: itt csodálatos ház nő ki a földből…

Járt már mostanság a IX. kerületben, esetleg éppen a Gát utca – Márton utca sarka környékén? Csodálatos ház nő most itt ki a földből, ahol ráadásul most nagy kedvezményekkel vásárolhatók jövő évi átadású lakások. Nézzük a részleteket.

Ha a közelmúltban járt erre, akkor megdöbbenve tapasztalhatta, hogy a nemrég kezdődött nagy építkezésen már a harmadik emeleten dolgoznak. Mi épül itt, kérdezik sokan a környéken. Jelentjük: egy minőségi, modern társasház, a GAMA Residence. Ezek az új otthonok ráadásul „egyet fizet kettőt kap” akcióval vásárolhatók meg – persze nem két lakás jár egy áráért, de azért aki vásárol itt egy lakást, az egy értékes kis méretű parkolóhelyet is választhat most nagy kedvezménnyel.

— Most kaptuk a hírt, „szolgálati közlemény”!  🙂

Ha pedig esetleg Angyalföldön keresel, akkor ugyanezen fejlesztő, tehát ugyancsak az Avico nyílt napot tart szeptember 24-25-én, frissen elkészült másik házában, mégpedig a XIII. kerületi Szegedi út és a Palóc utca találkozásánál épült Greenside lakóparkban. A járványhelyzetet figyelembe véve, nagy elővigyázatossággal tartják meg a nyílt napot: egyszerre egy család érkezhet, előzetes időpont-foglalással, maszk, kézfertőtlenítő használat kötelező – mindannyiunk teljes biztonságért.

— Szolgálati közlemény vége. 😉

De visszakanyarodva a Ferencvárosba: a Gát utca – Márton utca sarkához számos egyetemi, főiskolai helyszín van nagyon közel: például a Semmelweis Egyetem vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új épületei (az Orczy-kertnél). De biciklivel, rollerrel, vagy rövid utazással a Közgáz és a ELTE számos kara is közel esik ide.

Miért? Mert csupán hozzávetőleg öt-hét percre van gyalog a Klinikák metróállomás, még közelebb a 24-es villamosjárat. E mellett karnyújtásnyira vannak ide a IX. kerület belsőbb részének olyan csodálatos parkjai, közösségi terei, mint például a Kerekerdő Park, Ferenc tér, a hatalmas Haller Park vagy éppen a romantikus tóval is büszkélkedő Orczy-kert. Az aktív életet élők, vagy éppen az otthonról sokat dolgozók ezekben pihenhetnek, sétálhatnak, kocoghatnak. Ha pedig kisgyerekek vannak, akkor megszámlálhatatlan játszótér is akad a környéken.

 

 

A város nyüzsgéséből tehát errefelé nagyon könnyű kiszakadni, már csak azért is, mert a Népliget és a Füvészkert sem esik messze. De aki a vízpartot kedveli, az elsétálhat a 12 percnyire lévő parthoz, ahonnan már csak pár lépés a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Boráros tér, a Bálna, illetve az ott épült nagy irodaházak. (Apropó, irodák: aki lakáskiadásban gondolkodik, az bizony sok ezer jól fizetett vidékről vagy külföldről érkező dolgozóra számíthat e Duna parti irodaházak okán, ahol megtalálható például a Morgan Stanley, a K&H, vagy a Vodafone is.)

 

Tehát itt a Márton utcában épül most a Gama Residence, amely hipermodern, energiatakarékos és mégis nagyon jó árú lakásokat jelent.

Például egy emeleti, 44 négyzetméter feletti, takaros, prémium kivitelezésű új 2 szobás lakás, már csupán 39.3 millió forinttól megvásárolható. A használt-lakások sem olcsóbbak jóval erre – különösen akkor nem, ha a kötelező felújítás költségét és a használt, öreg házak energiafaló megoldásait nézzük, vagy éppen azt, hogy a falakban futó öreg közmű-vezetékek, vagy egy régi ház millió más részének felújítása egyszer majd milyen sokba fog fájni a tulajdonosoknak. Érdemes szólni továbbá a rezsi-megtakarításról is, hiszen itt alaptartozékként távolról vezérelhetőséget kapunk az okos otthon rendszer révén, ráadásul a fűtést egy megújuló energiaforrás, hőszivattyú nyújtja.

A fejlesztő pedig megbízható, a piacon marad a következő években, évtizedekben, mivel az Avico Group nagy, erős, nemzetközi márka, így biztosak lehetünk abban is, hogy időben fel is épül az a ház, amelyen most gőzerővel dolgoznak.

Aki most lakást vásárol, annak csak a vételár 10%-át kell kifizetnie: a kedvező fizetési ütemezés lehetővé teszi, hogy a lakás árának nagyobb részét – akár tehát 90 százalékát – csupán 2021 végén, a műszaki átadás után kelljen csak kifizetni, illetve – hitel esetén – a beköltözéskor.

Ezen túlmenően nagyobb családok is találnak itt jó ajánlatokat: például egy 68 négyzetméter alapterületű, továbbá 6 négyzetméternyi terasszal is rendelkező lakás 60,5 millió áron elvihető, természetesen a CSOK kedvezmények ebből az árból még lejönnek. Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy a projekt, befektetők részére is kiváló adottságokkal rendelkezik! Fontos továbbá, hogy a beruházás, az OTP által finanszírozott, azaz nem a vevők pénzekből épül, és az sem mellékes, hogy vevői igény esetén, az építtető segít a lakáshitel keresésben, egyfajta extra szolgáltatásként.

A cikk a társasházak értékesítőjének támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

© 2024 (v2.202102)