Áfa ide, áfa oda, ez az új, pesti ház most nagyon jó áron, jó minőséget kínál!

A IX. kerületet sem „kerüli el” az áfa-csökkentés. A már eleve öt százalékos pesti lakások közt is akad, amelyek még 2-4 millióval olcsóbban is megkaphatók. Méghozzá ezen a kiemelten jó helyszínen, a Duna parthoz, a Nemzeti Színházhoz, illetve a Soroksári úti irodaházakhoz közel, de mégis csendes helyen épülő új társasházban.

Miközben az áfa is csökken, a fejlesztők sok helyütt már most akciókkal teszik vonzóbbá az ajánlataikat. Még azokat is, amelyek eredetileg is öt százalékos általános forgalmi adóval épültek. Azaz a kedvező adón felül is milliókat spórolhat az, aki idejében lép és most köti le, az amúgy hamarosan elkészülő új lakását.

Tehát most a Ferencvárosban, Közel a Duna partjához találtunk most egy olyan új társasházat, ahol a korábbi árakhoz képest 2-4 milliós árengedménnyel kaphatók egy kitűnő elhelyezkedésű és minőségű, épülő társasház lakásai! Itt másfél szobás, meglehetősen jó méretű, vadonatúj, első emeleti lakást kaphatunk hatalmas, mintegy 11-14 négyzetméteres terasszal, valamint további, kb. 40-50 négyzetméteres, kizárólagosan magán-használatú kerttel(!) már 45-48 millió forintért. Modern házban, új lakásban, saját kerttel? Ezt a környéken nem nagyon tudja más ingatlan nyújtani!

Az új áfa szabályok dacára azért érdemes tudni, hogy új építkezés egyelőre kevés indul. Ez azt jelenti, hogy aki még 2022 vége előtt költözne, azaz a következő hónapokban keres új építésű otthont, az egyre kisebb választékkal kell majd szembesüljön, különösen, hogy 2021-től nem csak az 5 százalékos áfa és annak visszaigényelhetősége, hanem számos egyéb, kifejezetten az új lakásokra szabott kedvezmény, például a csok-hoz kapcsolt illeték-kedvezmény is megjelenik!

A IX. kerület talán leggyorsabban beépülő, kitűnő, Dunához közeli részén, a Haller utca vonzásában épül tehát a Ferencváros Residence társasház is. Természetesen minőségi, nívós otthonok kaphatók most, amelyek – az új támogatások révén – különösen gyorsan fogyhatnak majd a következő időszakban. Azaz aki erre keresgél, nézze meg ezt az új projektet is mindenképpen.

Annál is inkább, mert ahogyan szó volt róla – lakásmérettől függően – 2-4 millió forinttal olcsóbban kínálja a beruházó a pár hónap múlva, már jövő tavaszra felépülő lakásait. Ezzel tehát a környék felújított panellakás irányáraival összevethető áron, azaz ár-érték arányban verhetetlenül jó beszállási költség mellett lehet most az Öné egy modern lakás.

Itt Középső-Ferencvárosban ráadásul nagyon praktikus „fészket rakni” azoknak, akik a pesti oldal déli, keleti szektorában, a Duna part, a Soroksári úti irodák, az Orczy Kert, a Nagyvárad tér, vagy éppen Népliget vonzáskörzetében keresnek első osztályú lakhatási lehetőséget.

Közel esik ide a 3-as metró Nagyvárad tér megállója, a Duna partja, a Lurdy ház, a Millenniumi Városközpont a Nemzeti Színházzal, a MÜPÁ-val, az emlegetett új irodaházakkal. Ezen felül itt, a ház közelében jár a 2-es, 24-es, 51-es villamos, a 23-as busz, de mindössze két megállónyira van a háztól az említett 3-as metró is. A mindössze 31 lakásos ház pedig a lehető legmodernebb anyagokból épül, magas műszaki színvonalon.

 

 

Így például a legmodernebb hűtő-fűtő hőszivattyúval, amely a kemény mínuszokban is tökéletesen teljesít, majd nyáron pedig kellemesen le is hűti a leendő lakását. Természetesen a lakásokhoz gépkocsibeálló és tároló is vásárolható.

A cikk megjelenését a Ferencváros Residence lakásainak értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

A Szombathelyi Haladás nem kapta meg NB II-es licencét, hiába volt sokáig a NER közelében.

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Eláruljuk, közülük öt egy-egy bank.

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

© 2024 (v2.202102)