Bekuckózós hálószobák télire

Télen olyan hamar sötétedik, hogy nem szívesen mozdulunk ki, most pedig, hogy már nem is lehet kimozdulni, jól esik bekuckózni a hálószobába. Mai cikkünkben arra gyűjtöttünk ötleteket, hogyan lehetnek a hálószobák még kuckósabbak.

Egy kandallóval

Kandallót a legtöbb helyen általában a nappaliban találunk, pedig nagyon meghitté tudja tenni a hálószobát, és a mai látványkandallók már azt is lehetővé teszik, hogy rövid idő alatt, kémény nélkül lehessen kandallónk bármely helyiségben.

Kép forrása: decoist.com

Ennek az érdi családi háznak a hálószobája hagyományos kandallót kapott.

Könyvespolccal

Ha az ágyat könyvektől roskadozó könyvespolc veszi körül az máris kuckósabb hangulatot teremt. Így gyakorlatilag egy kis olvasósarkot is kapunk a hálószobában.

Kép forrása: home-designing.com

Építészeti elemekkel

Bizonyos építészeti elemek is segíthetnek abban, hogy a hálószobánkat kuckósabbnak érezzük. Ha egy hálószoba például a tetőtérben van, az alacsonyabb mennyezet miatt máris kuckósabb.

Képek forrása: decoist.com

Ennek a szegedi családi háznak is a tetőtérben kapott helyet a hálószobája.

Mindezt galériával is elérhetjük. Akár a galérián, akár a galéria alatt kap helyet a hálórész, egy nagy belmagasságú hálószobában így sokkal kuckósabb lehet.

Kép forrása: home-designing.com

Baldachinnal

Ezt a hatást fokozhatjuk baldachinnal is vagy a baldachin lehet a segítségünkre a kuckósításban, ha se tetőterünk, se galériánk nincs.

Kép forrása: bedbathandbeyond.com

Hirdetés

Természetes fával

Abban, hogy kuckósabb legyen a hálószobánk sokat segít az is, ha sok természetes fát alkalmazunk a berendezésénél. Például a látszógerendás mennyezet, a fa bútorok és különösen egy fából készült ágy jelenthet sokat.

Kép forrása: decoist.com

Ennek a debreceni sorháznak a hálószobáját is fa bútorokkal rendezték be, és hozzá természetes anyagból készült ágyneműt választottak.


© 2021 (v2.202102)