Gőzerővel épül a GAMA a Ferencvárosban

Bár talán a szokásosnál hűvösebb a február, ez nem akadályozza meg, hogy teljes sebességgel pörögjenek az építkezések. Ezúttal a Ferencváros egyik legjobb, belsőbb részén jártunk, ahol javában zajlik a GAMA Residence építése az Avico Group beruházásában.

Gyakorlatilag a belvárosban járunk, a IX. kerület immár szinte teljesen újjáépült részén, számos park, egyetem, irodaház-tömb közeli szomszédságában, mégis kellemes, megújult utcákban, közel tehát sok zöldfelülethez.

Egy ilyen belvárosias helyszínen mindig öröm, ha sikerül egy-egy modern háztömböt még beépíteni. Erre felé ugyanis a használt lakások ára olyan jó, hogy mindenképpen jól jár az, aki itt fektet be vagy ide költözik lakni egy vadonatúj, hipermodern épületbe!

A Gát utca és a Márton utca sarkán épülő GAMA Residence-ben (Az utcák első szótagjai adják a ház nevét) tehát gőzerővel zajlanak a kivitelezések. A beruházó Avico Group tájékoztatása szerint a szerkezetépítés, azaz vasbeton szerkezet, mintegy egy hónap múlva, március végére készen lesz. De már most, február közepére elkészültek 4 szinten a külső-belső falak. Mi több, itt az első 4 szinten már a külső nyílászárók is beépítésre kerültek. Zajlanak közben az elektromos, gépészeti szerelések, vakolás, illetve az új otthonok aljzatbetonozása is. Tavasszal, március-áprilisban már a vízszigetelési és a homlokzat-építési munkák kezdődnek el. Magyarán tarthatónak tűnik a 2021 ősz végi, műszaki átadási terv.

De nézzük kicsit részletesebben. miről is van szó. Ahogyan már emlegettük: számos egyetemi, főiskolai helyszín van nagyon közel ide. Például a Semmelweis Egyetem vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új épületei a Nagyvárad térnél, miközben rövid 15-20 perces utazással vagy bicikliútra van ide a Corvinus, az ELTE jogi kara, az ELTE bölcsész karai és a BME hatalmas lágymányosi egyetemi tömbje is.

Továbbá körülbelül 6-7 percre van ide gyalog a Klinikák metróállomás, de csak pár háztömb a 24-es villamosjárat Balázs Béla utcai megállója. A jó közlekedésen túl igen-igen közel vannak ide a IX. kerület belsőbb részének olyan csodálatos parkjai, közösségi terei, mint például a Kerekerdő Park, Ferenc tér, a hatalmas Haller Park vagy éppen a romantikus tóval „ellátott” Orczy-kert.

Ezzel tehát az aktívabb életet élők, vagy éppen az otthonról sokat dolgozók e parkok valamelyikében pihenhetnek, sétálhatnak, kocoghatnak, töltődhetnek fel. A gyerekeseknek pedig rengeteg játszótér van a környéken. Sőt, igazából a Népliget és a Füvészkert sincsen ide messze.


Aki pedig a vízpartot kedveli, az elsétálhat a 12 percnyire lévő parthoz, ahonnan már csak pár lépés a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Boráros tér, a Bálna, illetve az ott épült nagy irodaházak. (Aki lakáskiadásban gondolkodik, az bizony sok ezer jól fizetett vidékről vagy külföldről érkező dolgozóra számíthat e Duna parti irodaházak okán.)

Nézzük akkor a házat, a lakásokat : itt hipermodern, energiatakarékos és mégis nagyon jó áron találunk otthonokat. Mondjuk 29,4 millióért emeleti, napfényes, 31 négyzetméteres garzont találni, vagy épp egy tágas, kétszobás, közel 10 négyzetméteres terasszal csábító otthon négyzetméterenként 771 ezer forinttól elérhető, ha a terasz méretet, szabály szerint felesbe számoljuk. Ráadásul a nagyobb lakást keresők is megtalálják itt a számításainkat

Ehhez képest a felújított, jó elhelyezkedésű használt lakások sem olcsóbbak jóval a Ferencvárosban, hiszen bele kell kalkulálni, hogy ott a felújítást, és az évtizedeken át fizetett magasabb rezsit is bele kell számolni, miközben a komfort és a minőség a nyomába sem ér a modern, garanciális, költségmentes új házaknak.

A GAMA Residence otthonai ráadásul „szériatartozékként” okos otthonok, azaz távolról vezérelhető például a fűtést is, amit – nem mellesleg – egy megújuló energiaforrás, hőszivattyú ad.

Nagyon fontos szempont az is, hogy az ingatlanfejlesztő nagyvállalat megbízható, a piacon marad a következő években, évtizedekben. Az Avico Group ugyanis nagy, erős, nemzetközi márka, így biztosak lehetünk abban is, hogy időben fel is épül az a ház.

A fizetési ütemezés is kedvező: csak a vételár egytizedét kell kifizetni. azaz az ár kilenctizedét csak ez év vége felé, a műszaki átadás után, illetve beköltözéskor kell csak megfizetni.

A cikk a GAMA Residence társasház értékesítője, az Avico Group támogatásával készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Érdekes módszerrel derítették ki a kutatók, hogyan alakulhatott a nyári átlaghőmérséklet az elmúlt kétezer évben. 

© 2024 (v2.202102)