Parkokat, sok zöldet, tavaszt ide nekem!

Gondolt már arra, milyen jó lenne olyan helyen élni Budapesten, ahol karnyújtásnyira vannak a parkok, zöldfelületek, sportolási, kikapcsolódási lehetőségek. Mi most éppen egy ilyen helyre bukkantunk a XIII. kerületben, közel a Rákos patakhoz, ahol most épül egy vadonatúj lakópark, amely ráadásul remek árakkal, akciókkal csábít!

A hosszú tél után már szinte mindenki epedve várja a tavaszt. Ha mást nem, legalábbis a megújulás évszakának első jeleit a hóvirágokat, az első rügyeket. A városlakók persze még jobban „ki vannak éhezve” a természetre, különösen a sok-sok bezártságban töltött hét után, melyet ezúttal nem csak a tél, de a járványhelyzet is súlyosbított.

Angyalföldön, ahová a legtöbb észak-pesti vagy arrafelé dolgozó költözni szeretne, számos nívós lakóépület nőtt ki a földből az elmúlt években, évtizedekben. A XIII. kerület kifejezetten zöld, kertvárosias részén, parkok, nagy zöldfelületek közelében épül az UPTOWN nevű lakóház, amely nem csupán bevezető árakkal, hanem tavasz-váró akciókkal is keresi most vevőit.

A fiatalos-sportos, vagy a korosabb. de dinamikus, örökmozgó vevők bizonyosan értékelik, hogy a Vasas sportközpont, a Rákos patak és még a Városliget sincsen ide messze, megannyi természetben történő mozgási lehetőséget nyújtva. Eközben a környező utcák is kertvárosias, családias hangulatot árasztanak és szerencsére a város sincsen innen messze. Kiválóan alkalmas tehát a környék a sportosabb életvitelre vagy akár csak az érettebb korúak aktív sétájára és bárkinek, akik rendszeres kikapcsolódásra vágynak – a szürke füstös várostól csak pár villamosmegállónyira, mégis zöld környezetben.

E pihentető környezetben találhatjuk meg tehát az UPTOWN nevű új lakóházat, amely a Béke úthoz közel van, így iskolák, egészségügyi intézmények, szórakoztató- és sportlétesítmények, valamint bevásárlóhelyek vannak szép számmal a környéken. Aki errefelé körbenéz, az visszavonhatatlanul megtudja, hogy ma már nem csak a Rózsadomb vagy a XII. kerület megfizethetetlen lejtői jelentik a fővárosban az elegáns zöldövezetet. Van ugyanis Pest feltörekvő Angyalföldjének is egy igazi „zöld tüdeje”, mégpedig éppen ez a gyorsan kiépülő, mégis igazán elegáns, kertvárosi része.

Igen, éppen a Rákos patak környéke, a sok kis zöld utcával, meghitt miliővel: itt azután kora tavasztól késő őszig szinte az egész környéket valóban zöld borítja.

Miért értékelődik fel a környék? Azért, mert Angyalföldön, Zuglón és Mátyásföldön is keresztülfolyó Rákos-patak környéke ma már közel sem elhagyott. A patak mellett hosszú-hosszú kilométereken át, egészen a XVII. kerületi Naplás tóig kiépült egy kivilágított sétány és bicikliút. Sok helyütt modern, jól megépített pihenőkkel, gyermek és felnőtt játszóterekkel. Ráadásul több nagyobb pihenő ponton igényes, modern mosdókkal, néhol büfékkel és megannyi kapcsolódó létesítménnyel. Az aktív életmódot kedvelő, e hatalmas „új-park” vonzáskörzetében élő fiatalos-sportos lakók pár év alatt be is népesítették a patak mentén kialakított oázist. Tehát ez a környék lett a futók, a bringások és más szabadtéri kikapcsolódást kedvelők egyik legfelkapottabb területe, ahonnan ráadásul az észak-pesti munkahelyek nagy része, a Váci út irodafolyosója sincsen messze!

Épülnek is szép számmal errefelé modern társasházak, többek közt az Avico Group legújabb lakóprojektje is. A már emlegetett UPTOWN így igazán zöld, sportos helyen épül, ahol végre a tiéd lehet az az életstílus, amire mindig is vágytál – hangzik a fejlesztő szlogenje. Már csak azért is mert a fentiek mellett sportpályát, uszodát és fitnesz centrumokat is találunk az immár épülő, a földből lassan kiemelkedő UPTOWN ház közelében.

Mivel még épül a ház, így remek piac-bevezető akciók érhetők el. Ennek megfelelően az árak kifejezetten vonzóak. Emellett egy-egy otthonhoz kedvezményes teremgarázs beálló és tároló vásárlására is van lehetőség. Sőt, igénybe vehető a 10-90%-os fizeti ütemezés, amely mind a készpénzes, mind a hitelből vásárlóknak előnyös. Ez év elejétől pedig újra 5%-os az áfa, a CSOK-kal vásárlók pedig vissza is igényelhetik ezt az öt százalékot!

Ez a hipermodern, 84 lakásos társasház ezen felül hőszivattyút használ, amely a téli fűtés mellett a nyári hűtést is nagyban segíti és a környezet védelméért is sokat tesz, aki ilyen helyen lakik. A lakóparkban pedig a 34–91 négyzetméteres, egy-négy szobás lakások közt a fiatal, a friss családos, a közép korú és az idősebb korosztály is megtalálhatja a legjobb, legideálisabb megoldást.

A modern épület nem hivalkodik, remekül belesimul majd a szép környezetbe, az emberléptékű környékbe. Itt ráadásul – az épülő háztól nem messze – három nagy élelmiszerüzlet (Penny Market, Aldi, CBA), posta, rendelők, éttermek és – mint emlegettük – rengeteg sportolási lehetőség található. Pár lépés a Fáy utcai Oxién Wellness, a Vasas említett hatalmas sportközpontja, az Angyalföldi Sportközpont. Nem sokkal messzebb: bő tíz perc sétára pedig ott vannak a Népfürdő utcai és a Bodor utcai focipályák, valamint az vízi sportok kedvelőnek az új Duna Aréna és a Dagály Fürdő a rengeteg medencéjével.

A cikk az Uptown lakópark fejlesztőjének, az Avico Group támogatásával készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Egy friss szakértői vélemény szerint az ukránok folytani fogják a háborút. 

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A forint a dollárhoz képest erősödött péntek óta, az euró azonban maradt a helyén. 

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

© 2024 (v2.202102)