Költözne? Befektetne? Irány a központ!

Aki a pesti belvárostól északra, például Angyalföldön, a Váci út vonzásában keresgél, egyre gyakrabban kacsingat a gyors ütemben fejlődő Újpest-Központi elhelyezkedés felé: irány tehát a központ! Hiszen itt a metró közelsége és a lehetséges összes intézmény, bolt, iskola mellett még a Duna part sincsen messze. Most egy metró közeli, már átadott új házban ajánlunk igen jó ár-érték arányú eladó és kiadó(!) lakásokat.

Itt a tavasz, ideje váltani, változtatni! Ha például kicsi a meglévő angyalföldi, újpesti lakása, de újat keres, mégsem szeretne kompromisszumokat sem a minőség, sem az elhelyezkedés, sem a szolgáltatások terén? Esetleg a Váci út vonzásában keres metró közeli, mégis korrekt árú lakást? Újpest Központjában másfél, két, vagy háromszobás lakást vehet, vagy bérelhet. A használatbavételi engedéllyel rendelkező ház csak pár lépésre van az újpesti metró végállomástól, és egyúttal azonnal beköltözhető, ami igazi ritkaság a rengeteg kedvezménnyel megvehető új lakások közt!

A családok, vagy családot tervező fiatalok közül egyre többen költöznek ki, de sokan jól tudják: a város nyújtotta előnyökről nem szabad lemondani. Különösen nem, ha jó áron mondjuk a metró közvetlen közelében is lehetséges vadonatúj lakást vásárolni.

Fontos szempont egy új otthon kiválasztásánál, hogy mindenhez közel, mégis nyugodt, kikapcsolódási lehetőségekkel, parkokkal is telepöttyözött régióban keresgéljünk. Viszont a Pesten a belváros még ma is zsúfolt: lehetetlen a parkolás.

Ám, mint említettük: igenis van olyan hely ahonnan negyedóra a belváros, mégis teljes intézményi „kiszolgálásban” lehet részünk. Ilyenek a kerületközpontok városmagjai, így Újpest-Központ metróvégállomása is. Van itt vadonatúj piac, fél tucatnyi bankfiók, éttermek, gyorséttermek, áruházak, kisboltok, sétálóutca, bölcsődék, óvodák, iskolák, cukrászdák, Duna part, és nem messze három hatalmas bevásárlóközpont, illetve hipermarket is.

Ilyen remek helyen azt gondolnánk, hogy nagyon drágák a minőségi, új lakások: de nem mi most mutatunk egy olyan új házat, ahol költözhetőek az új otthonok, szinte a metró végállomás „szájában”, mégis nyugodt, parkos környéken található. Ahogy emlegettük: minden bolthoz, piachoz étteremhez, intézményhez közel. És a lényeg: a Váci úti irodák sokkal közelebb vannak ide, mint akár a XIII. kerület számos, esetenként jóval drágább lakásokat kínáló pontja!

Hiszen a metróra ülve a Nyugati pályaudvar csak 12 perc alatt elérhető, más Váci úti megállók pedig még ennél is gyorsabban, még a csúcsforgalomban is! Ráadásul a ház kapujától a metrólejáró csak 400 méter, azaz öt percnyi séta.

Arról nem is szólva, hogy buszok és villamosok is indulnak, valamint az Újpest-Városkapu vasútállomás, a buszpályaudvar, és az említett Duna part is közel van. Aki autóval jár, annak a Váci út 3-5 perc, de az M2, az M3 és az M0 autópályák is közel lesznek. Sőt, a csúcsforgalom is jóval kisebb gondot okoz, mintha a belvárosból akarnák kijutni a vidéki irányokba, vagy éppen haza. Lényeges az is, hogy egy több évtizede éve jelen lévő, megbízható fejlesztő, a Mester-Építő Kft. beruházásában épült a 61 lakásos Arsenal Sarokház.

A házban most másfél szobástól egészen a 86 négyzetméteres 4 szobásig, sokféle lakást kaphatunk, a legtöbb otthont erkéllyel, terasszal. Érdekesség, hogy a fűtést és a meleg víz ellátást távfűtés adja, amely gázüzemű kazánokkal szemben sokkal biztonságosabb és olcsóbb is. Ez esetben nincs is a házban vagy a lakásban gázkészülék, amiből gáz szivárogjon, vagy szénmonoxid problémát okozzon. Így pedig a háznak nem kell költeni a kémény felújításra, a kazán karbantartására vagy cseréjére: a hibák elhárítása mind-mind a távhő cég feladata.


Egyedi, hogy az otthonok válaszfalai modern, TECNOBOARD rendszerűek. Ez egy olyan rendszer, mely kiemelkedő tűz-, hanggátlást biztosít, mert egyesíti a hagyományos falazott válaszfalak és a szerelt gipszkarton szerkezetek előnyeit, többek közt nagyobb súlyokkal terhelhető és – mint említettük – kivételes a hangszigetelő tulajdonsága, így védve a lakók nyugalmát. E faltípus környezetbarát is, mivel természetes ásványi gipszet külszíni fejtéssel termelik ki, a lehető legkisebb környezetterheléssel és a feldolgozás során a gipsz semmilyen vegyi adalékanyagot nem kap.

A cikk az Arsenal Sarokház beruházója, a Mester-Építő Kft. a támogatásával készült.

 

 


© 2021 (v2.202102)