Élménykonyha és élményterasz az otthonunkban!

Az elmúlt egy évben felértékelődött a minőségi otthon, ahol nemcsak a szabadidőnket, hanem akár hosszabb időt is úgy tölthetünk el, hogy otthonunk maximálisan kiszolgálja igényeinket. Ehhez elengedhetetlen, hogy egy kis szabad tér, zöld terület is tartozzon a lakásunkhoz, mint ahogy az is fontos, hogy otthonunkban olyan konyhánk legyen, ahol a főzés valódi élményt nyújt.

Mai cikkünkben a XIII. kerület egyik legkedveltebb részéről hozunk egy csodaszép kislakást, ahol igazi séfkonyha vár, és a finom falatokat akár a hangulatos teraszunkon ülve is elfogyaszthatjuk.

 

Kép: Rákóczi Márk, sütemények: Cake to go Budapest

A frissen felújított lakás a XIII. kerület szívében, a csendes és zöld Fáy utcában, a Béke tér és a Rákos-patak közelében, egy 2003-ban épült társasház földszintjén kapott helyet. Innen néhány perc csak a 14-es villamos, illetve több busz megállója is, a kerékpárosok pedig a Tatai út felől könnyen bekapcsolódhatnak a város kerékpáros vérkeringésébe. Élelmiszerüzletek, étterem, fitnesz-komplexum, kávézó, szolárium, szépségszalon, óvoda, gyógyszertár és orvosi rendelő sétatávolságra található, ugyanakkor könnyen megközelíthető a Váci úti irodafolyosó vagy a 3-as metró Göncz Árpád városközpont megállója is.

A földszinti, kétszobás lakás teljesen akadálymentes, a folyosó végén helyezkedik el, így nincs előtte átmenő forgalom. Hálószobája a csendes utcára néz, nappalijából pedig a társasház parkosított, folyamatosan gondozott belső udvarához kapcsolódó teraszra léphetünk ki. A 6 nm-es saját teraszt magaságyás választja el a közös udvartól, így biztosítva egy kis privát szférát a zöld területen belül.

 

Kép: Rákóczi Márk, sütemények: Cake to go Budapest

A terasz a lakás igazi ékköve, mint ahogy a legmodernebb gépekkel felszerelt, ergonomikusan kialakított séfkonyha is, melyben helyet kapott egy magas, elegáns hűtőszekrény, extra méretű fagyasztóval és egy kényelmes magasságban elhelyezett, légbefúvásos, öntisztító sütő, mely húshőmérővel és pizza- és kenyérsütő funkcióval is rendelkezik. És természetesen nem hiányozhatnak az olyan extrák sem, mint a gazdaságos indukciós főzőlap, egy csendes, ugyanakkor nagy teljesítményű páraelszívó, egy gránit mosogató és egy tágas, beépített, víz- és energiatakarékos mosogatógép sem.

Ez a konyha tehát azoknak ideális, akiknek különösen fontos, hogy a főzés mindig élmény, a konyha pedig az önfeledt alkotás helyszíne legyen. Ugyanakkor az amerikai konyhás kialakítást és a külön konyhát kedvelők számára is tökéletes, hiszen külön helyiségben van, egy átadó pult azonban mégis összekapcsolja a nappalival.

Képek: Csondor Ágnes

Ha pedig elkészültek a finom falatok, jó idő esetén akár a teraszunkon is elfogyaszthatjuk őket, ahol akár paradicsomot, paprikát, epret, fűszernövényeket is nevelhetünk konyhai alkotásainkhoz, amelyek mellett persze néhány gyönyörű virág is elfér balkonládákban.

Ha az időjárás nem kedvez a szabadtéri programnak, akkor pedig a szépen megterített étkezőasztal nyújt helyet egy családi-, baráti ebédhez, vacsorához. De nemcsak a kulináris örömök miatt érdekes ez a lakás. Hálószobája maga a béke szigete, ahol egy függőfoteles olvasósarok is helyet kapott, amely home office-hoz is ideális. Kádas fürdőszobája pedig a feltöltődés tökéletes helyszíne.

Képek: Csondor Ágnes

És ez még nem minden, ugyanis a gyönyörűen felújított lakást okos technológiával is felszerelték, így a hőszigetelt redőnyöket és a nappaliban elhelyezett hűtő-fűtő, páraelszívó klímát is üzemeltethetjük távolról, okoseszközről, csakúgy, mint a hálószobai- és a nappali kanapéja felett elhelyezett világítást, ahol számtalan fényhőmérséklet és fényerő, illetve színek közül is választhatunk.

A nyílászárók természetesen hőszigeteltek, az ablakok és a teraszajtó is rendelkezik nyitható szúnyoghálópanellel, a konyhában és a fürdőszobában pedig páraelszívók biztosítják a kiváló levegőminőséget.

A felújítás során természetesen a hidegburkolatokat is cserélték, mindenhova minőségi olasz burkolatok kerültek, az eredeti faparkettát pedig gyönyörűen felújították.

Az előszobában egy padlótól a plafonig érő beépített előszobabútor biztosít tárolási lehetőséget, mely a többi beépített bútorral együtt a vételár részét képezi. A nem beépített bútorok, kiegészítők igazi tengerparti hangulatot teremtenek, és igény szerint, külön megegyezés alapján megvásárolhatóak, de az új tulajdonos dönthet úgy is, hogy saját ízlésének megfelelően tölti meg az igényesen kialakított teret.


Szétnézne leendő otthonában? Az eladó lakás honlapján 3 dimenziós virtuális sétán győződhet meg arról, hogy érdemes ezt az ingatlant választania.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Brutálisan megdrágultak a balatoni szállások

Brutálisan megdrágultak a balatoni szállások

Akad olyan település, ahol 30 százalékos áremelkedés történt. 

Várjuk az MNB magyarázatát – percről percre a kamatcsökkentés hátteréről

Várjuk az MNB magyarázatát – percről percre a kamatcsökkentés hátteréről

A jegybank alapkamat-csökkentő döntését indokolja Virág Barnabás, az MNB alelnöke

Matolcsy Györgyék döntöttek, erre várt az ország

Matolcsy Györgyék döntöttek, erre várt az ország

Itt a friss jegybanki kamatdöntés.

Valami nagyon nincs rendben az egyik taxitársaságnál

Valami nagyon nincs rendben az egyik taxitársaságnál

A GVH gyanúja szerint a City Taxi megtéveszti a fogyasztókat.

© 2024 (v2.202102)