Elképesztő az infláció: még mindig az ingatlan a legjobb befektetés!

Az elmúlt hónapokban mindenki megtapasztalhatta, hogy az infláció megdöbbentően magas méreteket öltött, és ez komolyan érintette a lakáspiacot. Ha valamikor, akkor most nem szabad a pénzt otthon, de még csak bankban sem tartani, hanem minél hamarabb ingatlanba érdemes fektetni. Különösen, hogy egy jó befektetéssel jelentős nyereséget is realizálhatunk.

Nem érdemes sokáig gondolkodni annak, aki megtakarításaiból ingatlant szeretne vásárolni, ugyanis az árak folyamatosan emelkednek. Most akár már egy hónap késlekedéssel is sokat bukhatunk, lényegesen rosszabb paraméterekkel rendelkező ingatlant kaphatunk a pénzünkért, mintha most vásárolnánk. Ezért érdemes szétnézni és olyan ingatlant választani, amit most kedvező kondíciók mellett vásárolhatunk meg, és néhány év múlva jelentős haszonnal adhatunk majd el.

Ehhez pedig fontos, hogy kiváló lokációban, kiemelkedő minőségű ingatlant vegyünk. A XIII. kerület legkedveltebb városrésze, Vizafogó ideális elhelyezkedésű, hiszen kiváló közlekedési feltételekkel bír, és a Duna-part, a természet is közel is van. A városrészen belül is különösen népszerű a Foka-öböl környéke, illetve a Foka-öböl és a Népsziget között húzódó partszakasz, ahol most a Blu lakópark is épül, méghozzá kiemelkedően jó fizetési konstrukciókkal.

A kivételesen sok szolgáltatást tartalmazó beruházás lakásai ugyanis 20-80%-os ütemezéssel vásárolhatóak meg, és 3 év múlva, amikor a lakásokat átadják, az értékük biztosan felmegy 20%-kal. Mindez azt jelenti, hogy ha most megveszünk pl. egy 50 millió forintos lakást, akkor a most kifizetett 10 millió forintunkra akár 10 millió forint nyereségünk is lehet, ha közvetlenül átadás előtt eladjuk azt (amire van lehetőség). Három év múlva tehát 30% feletti éves hozamot realizálhatunk, ami igazán egyedülálló lehetőség.

Természetesen nemcsak emiatt érdemes a Blu-ban lakást vásárolni, ugyanis a projekt változatos méretű és elosztású lakásokat kínál nagy teraszokkal, amelyek akár egy kültéri nappali szerepét is betölthetik, a legfelső szinteken lévő lakásokhoz pedig nagyobb, zöld tetőteraszok is járnak.

A Blu lakópark ezen kívül kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy lakói számára közösségi élményeket és kikapcsolódási lehetőségeket is nyújtson. Így úszómedence, gyermekmedence, wellness részleg és kültéri fitnesz gépek is várják a lakókat a parkosított belső kertben. Az épületen belül pedig jóga, aerobik és nyújtószoba várja a sportolni vágyókat, Kölyökklub a gyermekeket és egy közösségi tér kínál lehetőséget családi-, baráti rendezvények lebonyolítására. A co-working irodában pedig az otthoni munkavégzés is sokkal egyszerűbbé válik.

Látható tehát, hogy saját célra is érdemes a Blu-ban lakást vásárolni, ugyanakkor pont ezek miatt a pozitív tulajdonságai miatt ideálisak befektetés céljára is a lakások, hiszen egy ilyen szolgáltatásokat nyújtó lakóparkban elhelyezkedő lakást bármikor könnyen kiadhatunk vagy eladhatunk. A családok pedig természetesen a számukra ideális, tágas lakások megvásárlásához az otthonteremtési támogatásokat is fel tudják használni.

A cikk megjelenését a Blu fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Az összkép egyáltalán nem támasztja alá a rózsaszínű kormányzati kommunikációt.

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

© 2023 (v2.202102)