Remek lehetőség: zöld hitelből az orvosi, és más egyetemekhez közel

Kiszámoltuk: az a házaspár, aki ma átlagbért keres és újszerű lakást néz, ha nem veszi igénybe a zöld hitelt, akkor legalább 9-10 millió forinttal fizet vissza többet már egy 20 évre felvett 25 milliós összegnél is és dupláját, ha kihasználja a 70 milliós plafont. Most a belváros mellett, a IX. kerületben mutatunk egy olyan lehetőséget, ahol a zöld hitel felvehető és pár hónapon belül költözhető is lesz az adott lakás. 

Nagyon is érdemes most hitelt felvenni, hiszen a lakásépítéshez használt alapanyagok várhatóan 2022-ben is drágulni fognak, sőt, a piaci kamatozású bankhitelek sem lesznek olcsóbbak, hiszen a jegybank eddig is többször emelt eddig is kamatot.

Mindez pedig számolásra készteti azt is, aki csak maga lakna a lakásban, hát még, ha ki is adná azt.
A jelenleg nagyon keresett zöld hitel a GAMA Residence nevű társasház esetében is igényelhető, hiszen az BB besorolású otthonokra vehető fel. Érdemes előzetesen számoltatni az online hitel kalkulátorokkal, de persze az a legpontosabb, ha a saját bankunkkal egyeztetünk. Nem érdemes lemaradni a zöld hitel adta lehetőségekről.

 

A zöld hitel csak az új építésű, legalább BB besorolású otthonokra vehető fel, ám a fenti 10-20 milliós árelőny miatt verhetetlen most az új lakás. A gyerekek (vagy vállalt gyermekek) esetén járó CSOK és illetékkedvezmény, valamint az 5 százalékos áfa visszaigényelhetősége már csak megkoronázza ezt a remek választást.

Mert hát a társasház, amit most ajánlunk, Ferencváros talán legjobb részén, közel a Semmelweis Klinikák metrómegállóhoz és a nagyvárad téri Orvosi és Nemzetvédelmi egyetemekhez, mégis csendes, belvárosias helyen, egy minőségi, modern társasház, ahol nemcsak igénybe vehető a zöld hitel, de a beköltözés is közel van.

A GAMA Residence-ről van szó. Ide az említett Semmelweis Egyetem vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új épületein túl a Közgáz és az ELTE számos kara is könnyen elérhető. Pár perc gyalog a Klinikák metróállomás, még közelebb a 24-es villamos.

Közelben csodálatos parkok: az ősfás, hangulatos Kerekerdő Park, a belvárosi, nyüzsgőbb, éttermekkel tarkított Ferenc tér, a tágas Haller Park vagy éppen egy igazán romantikus tóval is „ellátott” Orczy-kert. Mondani sem kell, hogy ennek megfelelően sok játszótér és felnőtt sportolási lehetőség van. A Duna partján sétálni, kocogni, kerekezni lehet. Ott van a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Boráros tér, a Bálna és sok nagy irodaház is. Az emlegetett parkok mellett ugyancsak közel van a Népliget és a Füvészkert.

A Gama Residence pedig méltó e környékhez: hipermodern, energiatakarékos (tehát zöldhitelre alkalmas) és mégis nagyon jó árú lakásokkal csábít. Aki pedig most lakást vásárol, annak csak a vételár 10%-át kell kifizetnie: a kedvező fizetési ütemezés lehetővé teszi, hogy a lakás árának nagyobb részét – akár tehát 90 százalékát – csupán az év elején, a műszaki átadás után kelljen csak kifizetni, illetve – hitel esetén – a beköltözéskor.

 

Nézzük, hol is tart most – a vége felé járó – kivitelezés: Az állványt elbontották a Gát utcáról is, már látható az épület teljes külső homlokzata. Csak az üvegkorlátok hiányoznak. Már az utolsó két szinten zajlanak festési, burkolási munkák. A műgyanta burkolat a pincében és a földszint felén elkészült. A közös területek festése és takarítása a vége felé tart, utána a lakások piperetakarítása következik. A belső udvar is teljesen készen van, fák bokrok fű telepítése kész, a játszótér szintén, játékokkal gumiburkolattal együtt.

A Márton utcában megépült a térkő járda, most a Gát utcán dolgoznak. November második felében érkeznek a garázskapuk is. Közben még a tető fémlemezzel történő fedése zajlik, egy hónap múlva, december közepére lesz készen, a teraszok burkolása elkészült. A végleges áramot bekapcsolták, a vizet bekötötték. Megtörtént a csatornára csatlakozás is.

 

A cikk a társasház értékesítőjének támogatásával készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

Zelenszkij újra tisztogatásra kényszerül, a Kreml meg van győződve róla, hogy amerikai-ukrán támadás érte a Krím-félszigetet. Háborús összefoglaló. 

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Móra Mátéval, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével beszélgetett újságírónk, Vég Márton.

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Állítólag a Fidesz ECR-hez való csatlakozása is téma lesz.

© 2024 (v2.202102)