Élj ott, ahol minden közel van!

Lassan elviselhetetlen, hogy a home office újra és újra a négy fal közé kényszerít minket, ezért ha épp lakásvásárlás előtt állunk érdemes olyan helyen új otthont keresnünk, ahol minden közel van, így könnyen kikapcsolódhatunk, amikor lehetőség nyílik rá. Ennél már csak az a jobb, ha új otthonunk ezen felül energiatakarékos és zöld hitellel is megvásárolható. A Westend és a Liget közelében épülő West Green Home ökotársasház épp ilyen lakásokat kínál, amelyek ráadásul még teljesen allergiamentesek is.

Budapest tágabb értelemben vett belvárosában már igencsak elszálltak az árak, kivéve, ha olyan környéken keresgélünk, mely az elmúlt években indult dinamikus fejlődésnek, és ahol az árak emelkedése még csak ezután várható. A XIII. kerületi Ferdinánd-negyed épp ilyen környék, és rendkívüli előnye, hogy a kerület belvároshoz legközelebb eső részén helyezkedik el, ahonnan a Westend, a Városliget, a Margit-sziget, a pesti Broadway színházaival, vagy a Lehel téri piac, azaz számtalan kikapcsolódási és bevásárlási lehetőség egyformán közel van. Mellesleg a környék kiváló közlekedési kapcsolatokkal is bír, hiszen nyugati határán húzódik a 3-as metró vonala, a Nyugati téren a 4-es, 6-os villamosokra, a Lehel téren pedig a 14-es villamosra is felszállhatunk.

Itt, a Lehel utca és Bulcsú utca által határolt területen épül a West Green Home ökotársasház, ahonnan nemcsak a bevásárlási- és kikapcsolódási lehetőségek, de a Váci úti irodafolyosó, a mindennapi élethez szükséges szolgáltatások, oktatási intézmények, játszóterek is könnyen elérhetőek, anélkül, hogy autóba kellene szállni. És nincs messze a most megújuló Skála, a Széchenyi Gyógyfürdő vagy a Dunakorzó sem, illetve a Duna Plaza is mindössze 4 metró megállóra található, vagy a Fashion Street utca is könnyen elérhető, ha vásárolni szeretnénk.

A beruházás ráadásul kiemelten magas műszaki tartalommal is épül, aminek köszönhetően lakásai energiatakarékosak és környezetbarátak lesznek, így zöld hitellel is megvásárolhatóak. De nézzük, mit is jelent ez a gyakorlatban!

A West Green fokozott hőszigetelésű téglából épül, ami a természetes páraháztartást is biztosítja, valamint 3 rétegű nyílászárókat kap. Fűtését, hűtését és használati melegvíz előállítását talajszondás, geotermikus fűtő-hűtő rendszer biztosítja, ami a föld hőjét 30-35°C-os vízzé alakítja a mennyezet- és padlófűtés számára, így az allergiásoknak sem kell szenvedniük, hiszen ez a radiátoros fűtés 60-70°C-os vizével szemben nem kavarja fel a port a lakásban. A korszerű hőszigetelésnek és fűtésrendszernek köszönhetően így a lakások fűtés költsége 50%-kal olcsóbb, mint a hagyományos központi fűtésrendszereknél. A melegvíz ellátáshoz pedig 40-45°C-ra fűti fel a vizet a rendszer.

A hűtést a földből kinyert 15°C-os víz biztosítja, aminek mindössze a keringtetéséhez kell energia, így a hűtés költsége 95%-kal lehet alacsonyabb, ráadásul ez sem keveri a levegőt a lakásban, mint a légkondi.

Láthatjuk tehát, hogy a West Green Homeban lakást vásárolni mennyivel gazdaságosabb, különösen, hogy a lakások AA++ besorolással rendelkeznek, így zöld hitellel is megvásárolhatóak, aminek további előnye, hogy a családok ezt 0%-os CSOK hitellel is kiegészíthetik.

Nézzük, mennyit is spórolhatunk, ha zöldhitellel vásárolunk! Az alábbi táblázatban megvizsgáltuk, hogy mennyi lenne a törlesztőrészletünk és mennyit kellene összesen visszafizetnünk, ha 20 vagy 30 millió forint hitelt szeretnénk, 20 évre, végig fix kamatozással felvenni.

Mint látható, a kedvező kamatozású 2,5%-os zöldhitellel egy átlagosnak számító 4,49%-os, illetve egy 4,97%-os kamatozású hitelhez képest már 20 millió forint esetén is 5, illetve több, mint 6 millió forintot spórolhatunk. Ugyanezekkel a kamatokkal számolva 30 millió forintos hitel esetén a különbségek még nagyobbak, itt már több, mint 7, illetve több, mint 9 millió forintot spórolhatunk.

Tehát ha kedvező áron szeretnénk, energiatakarékos lakást vásárolni, és az is fontos, hogy tényleg minden sétatávolságra legyen, akkor a West Green Home-ot érdemes választani, ahol a 36 nm-es garzonlakástól, a 96 nm-es, 3 szobás lakásokig mindenféle méretű és alaprajzú lakás megtalálható a kínálatban. A 90 lakás mindegyikéhez tartozik loggia, kivéve a 7. emeleten kialakított, tágas penthouse lakásokat, melyekhez nagy teraszok kapcsolódnak. A lakáskínálatban egyedi az az 5 db duplex lakás, melyek két önálló 37 és 58 nm-es lakásokból állnak.

A West Green Home ökotársasház két épülete egy zöld belső udvart zár körbe, így házon belül is lehetőség van kültéri szabadidős tevékenységekre, de mint említettük, innen a Városliget és a Margit-sziget is könnyen elérhető.

A cikk megjelenését a West Green Home ökotársasház fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Csendes nap volt a szerda az orosz-ukrán háborúban – esti hírösszefoglalónkban a háború 847. napja.

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

A fővárosban járva az újraszámlálás utáni helyzetről érdeklődtünk az utca emberénél.

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Cikkünk megjelenése után nem sokkal kezdődik a Magyarország-Németország csoportmeccs.

© 2024 (v2.202102)