A kandalló sem maradhat ki a karácsonyi díszítés alól

Egy gyönyörű kandalló mindig gyorsan a nappali ékkövévé válik. A téli hónapokban nem csak nagyon hasznos, de csodás látványt is nyújt, a pattogó tűz hangja pedig ahhoz is meghozza a kedvet, hogy bekuckózzunk otthonunkba egy meleg ital és egy könyv társaságában. Karácsonyra a kandallónkat is díszbe boríthatjuk, akár egy egyszerűbb girland vagy több dísz segítségével is. Mai cikkünkben ehhez a karácsonyi díszítéshez adunk ötleteket.

Girland

A girland az egyik legalapvetőbb és egyben legegyszerűbb dísz, hiszen csak odarakjuk ahová szeretnénk, és az otthonunkba máris beköltözik egy csipetnyi ünnepi hangulat. A girlandot kedvünk szerint akár gömbökkel vagy fényfüzérrel kiegészítve is használhatjuk. Hajlíthatóságának hála könnyedén formázható, alakítható, így a párkányra is könnyen felhelyezhető. Felrakhatjuk szimmetrikusan és aszimmetrikusan is, röviden hagyhatjuk vagy akár a földig is érhet, ez az elem mindenhogy csodásan mutat.

 

Kép forrása: melbeaninteriors.com

Girlanddal díszítették ennek az 5 szobás, sopronkövesdi családi háznak a kandallóját is, amely rögtön karácsonyi atmoszférát teremt a nappaliban.

Klasszikus színek

Kandallónkat tehát díszíthetjük a már klasszikussá vált girlanddal, amihez tipikus karácsonyi színeket társíthatunk. Gömböket, fényfüzéreket, gyertyákat, szobrokat, csizmákat és egyéb ünnepi csecsebecséket is tehetünk a kandallópárkányra. A piros, zöld, fehér, kék, ezüst és arany mind-mind olyan színek, amelyekkel nem lőhetünk mellé, és az összkép garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatot.

Kép forrása: homemadebycarmona.com

A klasszikus karácsonyi színek csodásan néznek ki a fehér kandallón, amilyen ebben az 5 szobás, soproni lakásban is található.

Szalagok

A girlandra szalagokat is rakhatunk, amelyek igazán elegáns és nőies külsőt kölcsönöznek a kandallónknak. A hosszú, minőségi szatén vagy bársony szalag használata emellett retró hatást is kelt, és bármilyen színben csodásan mutathat, így akár a többi díszhez, vagy a nappaliban uralkodó színhez is igazíthatjuk a szalag kiválasztását.

Kép forrása: trendytree.com

Nemcsak a kandallót, de a cserépkályhát is ünnepi díszbe bújtathatjuk. Ebben a zalakarosi, 1+2 szobás családi házban is gyönyörű látványt nyújtana a kályha kidekorálva is.

A természet, mint dekor

Gyönyörűen mutat, ha a díszeink mind valódi anyagból vannak és belecsempésszük az otthonunkba a természetet. A girland helyett igazi fenyőágakat is használhatunk, aminek előnye, hogy csodás illat költözik a házunkba. Mellé rakhatunk rézből készült díszeket és tobozokat is, valamint fából készített dekor elemeket.

Kép forrása: inspiredbycharm.com

Ilyen természetes elemek csodásan mutatnának ezen a bézs és fehér színű kandallón is, amely egy VI. kerületi, 2 szobás lakásban kapott helyet.

A kandalló környéke

Ne álljunk meg a párkány feldíszítésénél, hiszen azon túl is gondolkozhatunk a dekorálással kapcsolatban. A kidíszített kandalló fölé akár ünnepi témájú festményt is felrakhatunk, ami megadja a karácsonyi hangulat alaphangját. A kandalló mellett pedig felállíthatjuk a karácsonyfát, legyen szó kis vagy nagy méretűről, de akár kisebb dekor elemek is kerülhetnek mellé, mint például egy gnóm vagy ólomkatona figura.

Kép forrása: oldtimepottery.com

Tökéletesen lehet díszíteni ezt a kecskeméti, 8 szobás családi ház nappalijában található kandallót is, hiszen sok hely van a dekor elemek elhelyezésére.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Varga Mihály beállt Nagy Márton mögé

Varga Mihály beállt Nagy Márton mögé

Varga Mihály pénzügyminiszter 3-4 százalék közé várja a gazdasági növekedést 2023-ban.

Félezer ember ül Ukrajnában háborús bűnökért

Félezer ember ül Ukrajnában háborús bűnökért

Vlagyimir Putyin Alekszej Navalnij temetése előtti napon megtartotta évértékelőjét, az Európai Unió nagy többséggel megszavazta, hogy ő a felelős az ellenzéki vezető haláláért. Háborús összefoglaló.

Újabb kínai autóipari nagyberuházás tart Magyarországra

Újabb kínai autóipari nagyberuházás tart Magyarországra

Meg nem erősített hírek szerint egy vagy több újabb autóipari beruházás érkezik Magyarországra.

Ki más, mint Varga Mihály avatta fel a kicsit megdrágult Sámándobot

Ki más, mint Varga Mihály avatta fel a kicsit megdrágult Sámándobot

Drágább lett a tervezettnél, de régi terv valósult meg Karcagon, Varga Mihály pénzügyminiszter szülővárosában. 

© 2024 (v2.202102)