A kandalló sem maradhat ki a karácsonyi díszítés alól

Egy gyönyörű kandalló mindig gyorsan a nappali ékkövévé válik. A téli hónapokban nem csak nagyon hasznos, de csodás látványt is nyújt, a pattogó tűz hangja pedig ahhoz is meghozza a kedvet, hogy bekuckózzunk otthonunkba egy meleg ital és egy könyv társaságában. Karácsonyra a kandallónkat is díszbe boríthatjuk, akár egy egyszerűbb girland vagy több dísz segítségével is. Mai cikkünkben ehhez a karácsonyi díszítéshez adunk ötleteket.

Girland

A girland az egyik legalapvetőbb és egyben legegyszerűbb dísz, hiszen csak odarakjuk ahová szeretnénk, és az otthonunkba máris beköltözik egy csipetnyi ünnepi hangulat. A girlandot kedvünk szerint akár gömbökkel vagy fényfüzérrel kiegészítve is használhatjuk. Hajlíthatóságának hála könnyedén formázható, alakítható, így a párkányra is könnyen felhelyezhető. Felrakhatjuk szimmetrikusan és aszimmetrikusan is, röviden hagyhatjuk vagy akár a földig is érhet, ez az elem mindenhogy csodásan mutat.

 

Kép forrása: melbeaninteriors.com

Girlanddal díszítették ennek az 5 szobás, sopronkövesdi családi háznak a kandallóját is, amely rögtön karácsonyi atmoszférát teremt a nappaliban.

Klasszikus színek

Kandallónkat tehát díszíthetjük a már klasszikussá vált girlanddal, amihez tipikus karácsonyi színeket társíthatunk. Gömböket, fényfüzéreket, gyertyákat, szobrokat, csizmákat és egyéb ünnepi csecsebecséket is tehetünk a kandallópárkányra. A piros, zöld, fehér, kék, ezüst és arany mind-mind olyan színek, amelyekkel nem lőhetünk mellé, és az összkép garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatot.

Kép forrása: homemadebycarmona.com

A klasszikus karácsonyi színek csodásan néznek ki a fehér kandallón, amilyen ebben az 5 szobás, soproni lakásban is található.

Szalagok

A girlandra szalagokat is rakhatunk, amelyek igazán elegáns és nőies külsőt kölcsönöznek a kandallónknak. A hosszú, minőségi szatén vagy bársony szalag használata emellett retró hatást is kelt, és bármilyen színben csodásan mutathat, így akár a többi díszhez, vagy a nappaliban uralkodó színhez is igazíthatjuk a szalag kiválasztását.

Kép forrása: trendytree.com

Nemcsak a kandallót, de a cserépkályhát is ünnepi díszbe bújtathatjuk. Ebben a zalakarosi, 1+2 szobás családi házban is gyönyörű látványt nyújtana a kályha kidekorálva is.

A természet, mint dekor

Gyönyörűen mutat, ha a díszeink mind valódi anyagból vannak és belecsempésszük az otthonunkba a természetet. A girland helyett igazi fenyőágakat is használhatunk, aminek előnye, hogy csodás illat költözik a házunkba. Mellé rakhatunk rézből készült díszeket és tobozokat is, valamint fából készített dekor elemeket.

Kép forrása: inspiredbycharm.com

Ilyen természetes elemek csodásan mutatnának ezen a bézs és fehér színű kandallón is, amely egy VI. kerületi, 2 szobás lakásban kapott helyet.

A kandalló környéke

Ne álljunk meg a párkány feldíszítésénél, hiszen azon túl is gondolkozhatunk a dekorálással kapcsolatban. A kidíszített kandalló fölé akár ünnepi témájú festményt is felrakhatunk, ami megadja a karácsonyi hangulat alaphangját. A kandalló mellett pedig felállíthatjuk a karácsonyfát, legyen szó kis vagy nagy méretűről, de akár kisebb dekor elemek is kerülhetnek mellé, mint például egy gnóm vagy ólomkatona figura.

Kép forrása: oldtimepottery.com

Tökéletesen lehet díszíteni ezt a kecskeméti, 8 szobás családi ház nappalijában található kandallót is, hiszen sok hely van a dekor elemek elhelyezésére.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Az orosz-ukrán háború 881. napja volt a keddi. Mi történt az elmúlt órákban?

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

54 hektáros falu lesz a magyar csapat otthona is.

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

A 29. héten kifejezetten csendesen alakultak a nézettségi adatok, azonban így is kisebb meglepetés született.

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Leszállítanak három Leopardot kedden a magyar honvédségnek.

© 2024 (v2.202102)