Ilyet nem talál még egyet! Igazi kuriózum épületek Magyarország-szerte

Magyarországon a hatalmas történelmi múltunknak köszönhetően több olyan épület is található, amely igazi kuriózum. Azonban vannak olyan egyedi ingatlanok is, amelyek a tulajdonosának a fantáziája által épülhetett meg. Mai válogatásunkban egyedi külsővel és kialakítással rendelkező épületek között szemezgettünk, amelyekből még egyet garantáltan nem talál az ingatlanpiacon.

Gyulán található ez a 4+1 szobás, egy XV. századi várkastély mintájára épített épület, aminek köszönhetően egy mesevilág tárul elénk. A 293 négyzetméretes ingatlan igazi kuriózum hazánkban. Korhű belső boltozattal rendelkezik, ennek ellenére a lakótér modern és letisztult. A 877 négyzetméteres telken egy torony is fellelhető, amelybe falépcső vezet fel. A toronyban galériás pihenőhely került kialakításra, azonban ez könnyen átalakítható, ahogy szeretné. A fűtést gázcirkó kazán biztosítja. Az ingatlanhoz tartozik egy 50 négyzetméteres garázs is.

Dunaalmáson, rögtön a Duna mellett épült ez a 3 különálló épület, melyek együtt összesen 630 négyzetméteresek. A Molnár ház modern, hajó formájú, ami rendkívül egyedi. A legalább 400 éves öregmalom sokáig nagyon rossz állapotban volt, de jelenlegi tulajdonosa felújította. A Molnár házban két hálószoba, nappali, dolgozószoba, étkező, konyha, kamra, fürdőszoba és mellékhelység kapott helyet. Mellette egy hatalmas, 184 négyzetméteres terasz nyúlik a Duna felé. A Malom alsó szintjén borozó, a földszintjén étterem és konyha, az emeleten pedig öt hálószoba került kialakításra, mindegyikhez saját fürdőszoba tartozik. Emellett tűz- és füstjelző riasztó rendszer, valamint betörésvédelmi riasztórendszer is beüzemelésre került. Az 5330 négyzetméteres telken található továbbá egy melléképület is, melyben garázsok és egy kis személyzeti lakrész kapott helyet.

A Magyarország és Szerbia határán lévő Röszkén található ez a a grandiózus megjelenésű vár külsővel rendelkező ingatlan. Ez a kuriózumnak számító, 500 négyzetméteres épület közvetlenül a holt-Tisza partján épült. A 7+2 szobás ingatlant hatalmas terek és az elmúlt korok szelleme jellemzi. Az egyik toronyszobában fürdőszoba került kialakítása, a hatalmas tetőteraszról pedig a vízi világra nyílik káprázatos kilátás. Emellett a 9768 négyzetméteres, frissen füvesített birtokon egy medence is helyet kapott, de saját, 20 méteres partszakasszal is rendelkezik. Az ingatlan az elmúlt évek során folyamatos felújításokon esett át.

A Versailles-i kastély hangulatát és pompáját idézi az 1910-ben épült, majd 2012-ben felújított acsai kastély. A 3133 négyzetméteres épületben 3 hálószoba, 2 fogadóterem és 7 fürdőszoba helyezkedik el. A lakosztályokban egyedi márványkandallók kaptak helyet. Természetesen itt teljesen biztonságban érezheti magát mindenki, hiszen kül- és beltéri kamerarendszer került beszerelésre, valamint egy páncél- és fegyverszoba is kialakításra került. Az oldalszárnyban kaptak helyet a kiszolgáló személyzet részére kialakított helységek, de medence, kondicionáló terem, szauna, infraszauna, 8 személyes gőzkabin, jakuzzi, külső medence és kültéri jakuzzi is fellelhető itt. A 13,2 hektáros birtokon többek közt barokk stílusú versenyló istálló, 2 alpesi stílusú faház és kisebb cottage, horgásztó, napelemfarm és helikopter fogadására alkalmas leszálló pálya is található.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kitörli a csipát a szeméből, ha meglátja, hogyan teljesít a forint

Kitörli a csipát a szeméből, ha meglátja, hogyan teljesít a forint

Itt az ideje beváltani a nyaralós pénzt?

Már tízmilliós bírságot osztottak ki a választás kapcsán

Már tízmilliós bírságot osztottak ki a választás kapcsán

Sokan nem vitték vissza az ajánlóíveket, pedig ez kötelező lenne.

A számok is megmutatták, nagyot bukott Hosszú Katinka étterme

A számok is megmutatták, nagyot bukott Hosszú Katinka étterme

A határidő előtt leadták mindegyik, az olimpiai, világ, és Európa-bajnok úszónőhöz köthető cég beszámolóját.

Kína és Oroszország kéz a kézben dolgozik az Ukrajna elleni fegyverkezésen

Kína és Oroszország kéz a kézben dolgozik az Ukrajna elleni fegyverkezésen

A brit védelmi miniszter szerint még több országnak kellene a NATO-hoz csatlakoznia, az oroszok folytatják az offenzívát. Háborús összefoglaló. 

© 2024 (v2.202102)