Meseszép parasztházak festői szépségű településeken

A parasztházak igazi jellegzetes elemei a kis falvaknak. Bár egyre többen költöznek nagyobb városokba vagy modernebb kialakítású ingatlanokba, azért még akadnak érdeklődök a parasztházak iránt. Mai válogatásunkban ezen mesés, tradicionális házak közül szedtünk össze néhányat, amelyek festői településeken épültek.

Balatonszentgyörgyön található ez a 9 szobás, rusztikus parasztház. Az összesen 175 négyzetméteres ingatlan 2 önálló lakrésszel rendelkezik, az egyik földszintjén 2 szoba, konyha, fürdőszoba és háztartási helység került kialakításra, a tetőtérben pedig 3 szoba, zuhanyzó és fürdőszoba kapott helyet. A másik lakás alsó szintjén 2 szoba, zuhanyzó, konyha és háztartási helység helyezkedik el, míg a tetőtérben 2 szoba és egy fürdőszoba van. Az épületet 2006-ban teljeskörűen felújították és tovább bővítették egy lakrésszel. A 939 négyzetméteres telken egy tárolásra alkalmas melléképület is fellelhető.

A Balaton-felvidéki Pulán épült ez a 2+2 szobás tornácos parasztház. A 170 négyzetméteres, kőből készült ingatlan emeletén igény szerint további szobák is kialakíthatóak. A két nagyobb szoba fagerendás mennyezettel rendelkezik, ami igazán hangulatossá varázsolja a helységeket. A főépület mellett egy melléképület is található a 3718 négyzetméteres telken, ugyanis helyet kapott egy 80 négyzetméteres pajta is. A telek keskeny és hosszú, melynek végén egy patak csörgedezik.

Sajókeresztúron fekszik válogatásunk következő darabja. Ez a 4 szobás, korhű parasztház 1956-ban épült, és helyet kapott benne egy nappali, 3 szoba, fürdőszoba, ebédlő, konyha és spájz. Az ingatlan hátsó részén található egy külön tárolóval ellátott nagy garázs, egy fatároló és egy kocsibeálló is. A melegről három cserépkályha gondoskodik, és eredeti fa ablakok teszik igazán tradicionálissá a házat. Az 1667 négyzetméteres telek hátsó részén egy gyümölcsfa liget található, amely a Sajóval határos. Ennek ellenére a terület árvízmentes.

A Győrtől 18 km-re fekvő Tényőn található ez a 2 szobás, a régió egyik legrégebben épült parasztháza. A 80 négyzetméteres ingatlant ugyanis 1797-ben építették, majd 2019 nyarán műemlék felügyelet mellett teljeskörűen felújították a jelenlegi tulajdonosai. A 2 szobás nádfedeles ház vályogból készült, és kívül-belül megőriztek olyan parasztházas jegyeket, mint a sárral tapasztott homlokzat, a pitvarban található nyitott kémény, a búbos kemence és a fa gerendák, amelyek egyikén az a faragott szám is látható, amikor a ház épült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)