Okosan, ragyogóan!

Az okosvilágítás nem csupán egy jövőbeli elképzelés, hanem a komfort és a megtakarítás szinonimája. Az egyre magasabb energiaárak sokakat ráébresztettek a takarékos megoldások szükségességére; és ha már valami energiatakarékos, miért ne lehetne kényelmes is!?

A LED-technológia tagjait egyre kevesebbeknek kell bemutatni, hiszen előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően hamar háttérbe szorították az energiazabáló wolframszálas izzókat, a hagyományos és kompakt fénycsöveket és a különböző halogénmegoldásokat is. A LED-fényforrások nem csupán energiatakarékosak; hosszú élettartamot kínálnak, jól viselik a ki- és bekapcsolgatást és a rázkódást, kellemes színhőmérsékletet biztosítanak és jól szabályozhatók.

Az okosvilágítás elképzelhetetlen lenne a LED-technológia nélkül. Azt is mondhatnánk, hogy az alkalmazott smart megoldások új fejezetet nyitottak a LED-technológia fejlődésében.

Ha okosvilágításról beszélünk, jellemzően olyan világítástechnikai megoldásokra gondolunk, amelyek túlmutatnak a hétköznapi használat során elvárt képességeken. Az ilyen eszközöknek köszönhetően a fényforrásainkat praktikusabban és okosabban tudjuk használni, illetve mindig a körülményeknek megfelelően tudjuk alkalmazni.

A smart világtástechnikai rendszerek fényerőszabályozásra, fehér színhőmérséklet változtatására, 16 millió szín megjelentésére, időzítésre, egyéni és csoportos vezérlésre, illetve különböző témák beállítására is alkalmasak. Ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy mindent úgy világítsunk meg, ahogyan szeretnénk.

Az okosvilágítások alapvető eszközei a mennyezeti lámpák, amelyek egy-egy helyiség elsődleges fényforrásaiként képesek üzemelni. A gyártók figyelmet fordítanak arra is, hogy a lámpatestek jól alkalmazkodjanak a legkülönfélébb lakberendezési stílusokhoz. A MI Smart LED Ceiling Light fehér színű, okos mennyezeti lámpa szabályozható fényerővel, állítható színhőmérséklettel, kétféle előre programozott üzemóddal, valamint bogár- és porbiztos kialakítással rendelkezik. Csökkentett fényerővel hangulatfényként működtethető, illetve irányfényként is alkalmazható. Az ingyenesen letölthető Mi Home (Android/IOS) alkalmazáson keresztül biztosított a távoli vezérlés lehetősége is. A lámpa beépített Bluetooth gateway funkcióval rendelkezik, így a mennyezeti lámpán keresztül más Bluetooth-hálózatot használó eszközök is képesek lesznek a WI-FI-hálózaton keresztüli kommunikációra.

Természetesen az asztali lámpák sem maradhatnak ki a sorból, ezek az eszközök is elérhetők smart kiadásban. A Xiaomi MI LED Desk Lamp PRO asztali lámpa fémből készült, letisztult, modern megjelenésének köszönhetően a ház bármely pontján elhelyezhető. Csuklós kialakításának köszönhetően pedig kiválasztható a munkavégzéshez, tanuláshoz, számítógépezéshez legideálisabb megvilágítási szög. Az eszköz képes egy átlagos méretű íróasztal teljes felületének megvilágítására. Az asztali lámpa az egészségügyi intézményekben és múzeumokban is használható, 90%-os színvisszaadási indexszel rendelkezik, vagyis a megvilágított tárgyak színét közel azonosnak érzékeljük, mintha nappali fénynél figyelnénk.

A beltéri világítás lehetőségei szinte végtelenek. Ha hangulatosabbá szeretnénk tenni a lakásunkat, fontoljuk meg egy LED-szalag vásárlását! A Xiaomi Yeelight Lightstrip Plus  szalag öntapadós és rugalmas kialakítású, így szinte bármilyen tárgyhoz formázható, de nem csupán a bútorok dekoratív megvilágítására, hanem háttérvilágításként is ideális. További elemekkel egészíthető ki (pl. kamera, mozgásérzékelő stb.), így a Xiaomi okosotthon személyre szabható a Mi Smart Home Hub segítségével.

Érdemes megismerni az okosvilágítás lehetőségeit, amelyek kényelmesebbé, hangulatosabbá és energiatakarékosabbá tehetik az otthonunkat!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kitörli a csipát a szeméből, ha meglátja, hogyan teljesít a forint

Kitörli a csipát a szeméből, ha meglátja, hogyan teljesít a forint

Itt az ideje beváltani a nyaralós pénzt?

Már tízmilliós bírságot osztottak ki a választás kapcsán

Már tízmilliós bírságot osztottak ki a választás kapcsán

Sokan nem vitték vissza az ajánlóíveket, pedig ez kötelező lenne.

A számok is megmutatták, nagyot bukott Hosszú Katinka étterme

A számok is megmutatták, nagyot bukott Hosszú Katinka étterme

A határidő előtt leadták mindegyik, az olimpiai, világ, és Európa-bajnok úszónőhöz köthető cég beszámolóját.

Kína és Oroszország kéz a kézben dolgozik az Ukrajna elleni fegyverkezésen

Kína és Oroszország kéz a kézben dolgozik az Ukrajna elleni fegyverkezésen

A brit védelmi miniszter szerint még több országnak kellene a NATO-hoz csatlakoznia, az oroszok folytatják az offenzívát. Háborús összefoglaló. 

© 2024 (v2.202102)