Előttem Duna, mögöttem hegy – minirezsis csodalakások Óbudán

Óbuda az utóbbi időszak hektikus viszonyai között is stabil pont a főváros ingatlanpiacán. Ahogy legutóbbi elemzésünkből is kiderül, bár októberről-novemberre a legtöbb budapesti kerületben csökkentek az árak, a harmadik kerületben továbbra is drágultak a lakások és a kínálat sem tűnt el.

Érthető, hiszen kevés fővárosi kerület rendelkezik hasonló adottságokkal. Aki a természet közelségét keresi, annak ott a kilométereken keresztül kanyargó, csodálatos Duna-part, amely a főváros leginkább élő dunai sétánya. Aki magasról pillantana a városra, annak ott a Csillaghegy és a Hármashatárhegy, mindkettő rengeteg túraútvonallal és remek kilátással jutalmazza a néhány száz méter szintet megmászókat. Fiatalok és idősek, kutyások, sportolók, családosok és egyedülállók egyaránt megtalálják a nekik kedves kikapcsolódást.

Buda Bright

Mindez sokkal kevésbé lenne vonzó, ha nem társulna mellé korrekt “városi” infrastruktúra, de társul. A közlekedésre nincs panasz, Óbudáról könnyen elérhető a belváros. Persze, ahogy a tősgyökeres helyiek gondolkodnak: be lehet menni a belvárosba, de minek?! Óbudán minden van.

Buda Bright

Nem csoda, hogy az óbudai Duna-part vonzáskörzete óriási felértékelődésen ment keresztül az utóbbi években. A megújuló közterületek, a rengeteg új építkezés, továbbá a Római-part közelében található zöldövezeti negyedek mind azt üzenik, hogy ezen a környéken nem csak lakni csodás, de egy itt vásárolt ingatlan befektetésnek sem utolsó!

Ugyanezeket a tényezőket támasztja alá a Pünkösdfürdő utcában épülő Buda Bright lakópark sikere is. Egy évvel a várható átadás előtt a lakásoknak már 70 százalékát értékesítették – ami részben valószínűleg a kedvező 20%+80% fizetési konstrukciónak is köszönhető: amelyben a vételár oroszlánrészét csak a műszaki átadás után kell kifizetni.

Buda Bright

A vásárlók számára vonzó lehet a beruházás energetikai tudatossága is: a “közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő” lakások rezsije az átlagnál jóval kedvezőbb lesz. Erről nem csupán a hőszivattyús hűtés-fűtés gondoskodik, hanem az olyan energiatudatos megoldások is, mint például a közös terek mozgásérzékelős világítása.

Buda Bright

A Buda Bright lakópark az Indotek csoport beruházása. Az ország egyik legrégebbi ingatlanfejlesztő cégének neve a vásárlók számára is garanciát jelent, erre utal a tény, hogy a lakásoknak már csak alig több, mint a negyede elérhető, néhány 1+1 és 1+2 szobás keresi még leendő tulajdonosát.

A cikk megjelenését a Buda Bright lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Varga Mihály beállt Nagy Márton mögé

Varga Mihály beállt Nagy Márton mögé

Varga Mihály pénzügyminiszter 3-4 százalék közé várja a gazdasági növekedést 2023-ban.

Félezer ember ül Ukrajnában háborús bűnökért

Félezer ember ül Ukrajnában háborús bűnökért

Vlagyimir Putyin Alekszej Navalnij temetése előtti napon megtartotta évértékelőjét, az Európai Unió nagy többséggel megszavazta, hogy ő a felelős az ellenzéki vezető haláláért. Háborús összefoglaló.

Újabb kínai autóipari nagyberuházás tart Magyarországra

Újabb kínai autóipari nagyberuházás tart Magyarországra

Meg nem erősített hírek szerint egy vagy több újabb autóipari beruházás érkezik Magyarországra.

Ki más, mint Varga Mihály avatta fel a kicsit megdrágult Sámándobot

Ki más, mint Varga Mihály avatta fel a kicsit megdrágult Sámándobot

Drágább lett a tervezettnél, de régi terv valósult meg Karcagon, Varga Mihály pénzügyminiszter szülővárosában. 

© 2024 (v2.202102)