Előttem Duna, mögöttem hegy – minirezsis csodalakások Óbudán

Óbuda az utóbbi időszak hektikus viszonyai között is stabil pont a főváros ingatlanpiacán. Ahogy legutóbbi elemzésünkből is kiderül, bár októberről-novemberre a legtöbb budapesti kerületben csökkentek az árak, a harmadik kerületben továbbra is drágultak a lakások és a kínálat sem tűnt el.

Érthető, hiszen kevés fővárosi kerület rendelkezik hasonló adottságokkal. Aki a természet közelségét keresi, annak ott a kilométereken keresztül kanyargó, csodálatos Duna-part, amely a főváros leginkább élő dunai sétánya. Aki magasról pillantana a városra, annak ott a Csillaghegy és a Hármashatárhegy, mindkettő rengeteg túraútvonallal és remek kilátással jutalmazza a néhány száz méter szintet megmászókat. Fiatalok és idősek, kutyások, sportolók, családosok és egyedülállók egyaránt megtalálják a nekik kedves kikapcsolódást.

Buda Bright

Mindez sokkal kevésbé lenne vonzó, ha nem társulna mellé korrekt “városi” infrastruktúra, de társul. A közlekedésre nincs panasz, Óbudáról könnyen elérhető a belváros. Persze, ahogy a tősgyökeres helyiek gondolkodnak: be lehet menni a belvárosba, de minek?! Óbudán minden van.

Buda Bright

Nem csoda, hogy az óbudai Duna-part vonzáskörzete óriási felértékelődésen ment keresztül az utóbbi években. A megújuló közterületek, a rengeteg új építkezés, továbbá a Római-part közelében található zöldövezeti negyedek mind azt üzenik, hogy ezen a környéken nem csak lakni csodás, de egy itt vásárolt ingatlan befektetésnek sem utolsó!

Ugyanezeket a tényezőket támasztja alá a Pünkösdfürdő utcában épülő Buda Bright lakópark sikere is. Egy évvel a várható átadás előtt a lakásoknak már 70 százalékát értékesítették – ami részben valószínűleg a kedvező 20%+80% fizetési konstrukciónak is köszönhető: amelyben a vételár oroszlánrészét csak a műszaki átadás után kell kifizetni.

Buda Bright

A vásárlók számára vonzó lehet a beruházás energetikai tudatossága is: a “közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő” lakások rezsije az átlagnál jóval kedvezőbb lesz. Erről nem csupán a hőszivattyús hűtés-fűtés gondoskodik, hanem az olyan energiatudatos megoldások is, mint például a közös terek mozgásérzékelős világítása.

Buda Bright

A Buda Bright lakópark az Indotek csoport beruházása. Az ország egyik legrégebbi ingatlanfejlesztő cégének neve a vásárlók számára is garanciát jelent, erre utal a tény, hogy a lakásoknak már csak alig több, mint a negyede elérhető, néhány 1+1 és 1+2 szobás keresi még leendő tulajdonosát.

A cikk megjelenését a Buda Bright lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kik állják a párizsi olimpia költségeit?

Kik állják a párizsi olimpia költségeit?

Érvényesül-e a „játékok finanszírozzák magukat” elv?

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Mintegy 600 tonnányi öntvényből készülnek el a majdani reaktortartályt alkotó részegységek a Roszatom szentpétervári gyárában.

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

A nemzetközi geopolitikai folyamatok az energiapiacra is komoly hatást gyakoroltak az elmúlt években. Miként reagált és készül ezekre a magyar piac.

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Aláírták a dalszínház új kollektív szerződését.

© 2024 (v2.202102)